Domi93 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Jako początkujący mam pytanie. Co to jest upg? wygooglowałem sobie troszku a przynajmniej usiłowałem to wskazało mi uszczelkę pod głowicą. Niby się zgadza ale dla pewnosci pytam :D Jezeli jest to to co myśle to co ma uszczelka pod głowicą do białego dymu po zagrzaniu silnika? Jak chcesz to mogę Cie kolego podnieść na duchu. Moja TS przy docieraniu ma mieszanke 1:25 i uwierz mi kopci jak silnik rakietowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 No płyn chłodniczy może dostawać się do cylka (wtedy jest fail) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 witam, czy można coś zrobić zeby moto cagiva 2t tak nie kopciła jak jest zimny bo jak odpalę ją w garażu to pełno dymu zaraz się robi, dozownik jest odłączony, leje do paliwa olej, jak sie rozgrzeje to juz nie kopci, rozumiem ze paliwo wyparowało i ma więcej oleju itp, czy można to jakoś ucywilizować ? O w.... ludzie ale macie problemy :icon_mrgreen: , zaraz ktoś napisze że mu się koła kręcą i co ma z tym zrobić :icon_mrgreen: :banghead: , poza tym popatrz na pozytywne strony tego "zjawiska" stawiasz sobie zasłonę dymną :icon_mrgreen: idealne rozwiązanie żeby twoje moto otaczała mgiełka tajemniczości no i z komarami nie będzie problemu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 O w.... ludzie ale macie problemy :icon_mrgreen: , zaraz ktoś napisze że mu się koła kręcą i co ma z tym zrobić :icon_mrgreen: :banghead: , poza tym popatrz na pozytywne strony tego "zjawiska" stawiasz sobie zasłonę dymną :icon_mrgreen: idealne rozwiązanie żeby twoje moto otaczała mgiełka tajemniczości no i z komarami nie będzie problemu :icon_mrgreen: I nie trzeba perfum jak się do dziewczyny jedzie. Jak poczuje Castrola 2T racing to będzie szaleć za nim ;D A jak jeszcze powie że litr 50 zł to już obłęd :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Jako początkujący mam pytanie. Co to jest upg? wygooglowałem sobie troszku a przynajmniej usiłowałem to wskazało mi uszczelkę pod głowicą. Niby się zgadza ale dla pewnosci pytam :D Jezeli jest to to co myśle to co ma uszczelka pod głowicą do białego dymu po zagrzaniu silnika? Jak chcesz to mogę Cie kolego podnieść na duchu. Moja TS przy docieraniu ma mieszanke 1:25 i uwierz mi kopci jak silnik rakietowy :D albo ciągnie olej ze skrzyni biegów I nie trzeba perfum jak się do dziewczyny jedzie. Jak poczuje Castrola 2T racing to będzie szaleć za nim ;D A jak jeszcze powie że litr 50 zł to już obłęd :biggrin: :biggrin: coto za zapach dzisiaj onrlen 2t ale za tydzień będzie motul 2t racing :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 upg to uszczelka pod głowicą jak się dostaje do komory spalania to przykapca na białawo po rozgrzaniu , spaliny mają charakterystyczny zapach glikolu(płyn chłodzący) jakby ciągło ze skrzyni simmeringiem, spaliny mają niebieskawą barwę i długo się utrzymują w powietrzu 1:25 to naprawdę zbędna dawka przy dzisiejszych olejach, na pierwsze jazdy wystarczy trzymać się w pobliżu 1:40 a później przejść na 1:50 , przy nikasilu wystarczy mniej odkręcać manete chyba każdy zauważył że jak nie kręci 2t to rzyga olejem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) jak się rozgrzeje to już nie kopci, uszczelke mam dobrą, powiedźcie mi jak to jest z oponami, potrzebuje opony 120/90/18 na tył, (teraz mam założoną 130/80/18 ) co oznaczają opony oznaczone 4.00 lub 3.00, Edytowane 13 Marca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Co do mojej mieszanki 1:25 to jest tak, że razem z kupnem dostałem pełny dozownik tego oleju, a nie mam pojęcia jaki to olej (czerwony, przezroczysty. fajnie sie z paliwem miesza). Wnioskuje ze to półsyntetyk lub syntetyk, lecz żeby nie było rozczarowania to po prostu leję 1:25 i tyle. Enduromaster - Dzięki za info, uspokoiłeś mnie. Mój dym jest typowo biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Co do mojej mieszanki 1:25 to jest tak, że razem z kupnem dostałem pełny dozownik tego oleju, a nie mam pojęcia jaki to olej (czerwony, przezroczysty. fajnie sie z paliwem miesza). Wnioskuje ze to półsyntetyk lub syntetyk, lecz żeby nie było rozczarowania to po prostu leję 1:25 i tyle. Enduromaster - Dzięki za info, uspokoiłeś mnie. Mój dym jest typowo biały. orlen 2t taki ma wygląd ten za 12 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Midland też ma taki kolor :P po wyglądzie nie dowiesz sie co to za olej, a orlen ma napisane na opakowaniu ze jest półsyntetyk :) oznaczenia 4.00 czy 3.00 oznaczają szerokość opony w calach mniej wiecej 4.00 to 100-110/100x na jakąś srednice felgi. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 jak się rozgrzeje to już nie kopci, uszczelke mam dobrą, powiedźcie mi jak to jest z oponami, potrzebuje opony 120/90/18 na tył, (teraz mam założoną 130/80/18 ) co oznaczają opony oznaczone 4.00 lub 3.00, ale to pisało na używanej oponie jeśli tak to oznacza ile milimetrów ma bieżnik 4.0 to 4mm. Chyba że na nowej tak pisze to wklej linka do aukcji to zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Zobacz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Opona_pneumat...ny_samochodowej http://pl.wikipedia.org/wiki/Opona_pneumat...opon_rowerowych i: http://www.motobrio.com/catalogues/Tyre_Conversion_Chart.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 (edytowane) hej, chodzi mi o dobranie lepszej opony pomiędzy tymi : http://allegro.pl/item955463562_metzeler_1...fj_gpx_ltd.html lub ta 4.0 ? http://allegro.pl/item955489564_opona_metz...18_4_00_18.html podobają mi się szerokie opony, a wychodzi ze 4.0 jest węższa niż 120 ? ale ta 4,0 ma głęboki bieżnik, która lepsza? Edytowane 13 Marca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) którą oponę warto kupić? mam jeszcze pytanko, bo mam porysowany bak od góry i chciałem to obkleić folia karbon termozgrzewalną, czy lepej jest to jakoś samodzielnie pomalować?, zawsze jak coś lakierowałem, to lakier nie był zbyt odpory na otarcia itp, całego baku nie chce malować, co radzicie? Edytowane 14 Marca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 którą oponę warto kupić? mam jeszcze pytanko, bo mam porysowany bak od góry i chciałem to obkleić folia karbon termozgrzewalną, czy lepej jest to jakoś samodzielnie pomalować?, zawsze jak coś lakierowałem, to lakier nie był zbyt odpory na otarcia itp, całego baku nie chce malować, co radzicie? Folia jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi