Gość robert73 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Oczywiście. Mogę w wielkim skrócie podzielić się z Wami co się wydarzyło w moim motorowerowym życiu. -Widziałem jak pewien kierowca potrącił kobietę i się nie zatrzymał. Nie umiem udzielać pierwszej pomocy więc zadzwoniłem na pogotowie. Pomocy do przyjazdu karetki udzielił kobiecie przechodzień. -Innego razu jadąc do szkoły skuterem 60km/h(bo więcej nie daje rady) wyjechał mi z ulicy samochód. Zatrzymał się po czym zawrócił w ulicę, z której wyjechał. Wyhamowałem jedynie dzięki poboczu, 1,5m za tylnym zderzakiem auta. A tak by był wypadek. -W alkomat to z 5 razy dmuchałem :biggrin: -Miałem raz przypadek, że ulice naprawiali. Powycinali dziury i je zalepiali. Jadąc moją starą hondzią tact wpadłem w takie coś i wypadła poduszka mocująca wahacze z ramą(chyba dobrze napisałem). -Mając jeszcze kiedyś Hondę DJ, która miała niezłego kopa na starcie wheelie robiłem. Ale skuter siostrze oddałem i teraz nie jeżdżę na nim, a moja Suzuki nie ma już takiego kopa. Jeżeli coś jeszcze to pytajcie. Co miałem to napiszę. PS: Jeżeli w skuterze bez abs wciskając na max przedni hamulec nie blokuje przedniego koła to znaczy że klocki trzeba wymienić? No podziwiam kolege, ja smigam od 20 lat i tylu przygod nie mialem :clap: . A hamulec wystarczy odpowietrzyc :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Oczywiście. Mogę w wielkim skrócie podzielić się z Wami co się wydarzyło w moim motorowerowym życiu. -Widziałem jak pewien kierowca potrącił kobietę i się nie zatrzymał. Nie umiem udzielać pierwszej pomocy więc zadzwoniłem na pogotowie. Pomocy do przyjazdu karetki udzielił kobiecie przechodzień. -Innego razu jadąc do szkoły skuterem 60km/h(bo więcej nie daje rady) wyjechał mi z ulicy samochód. Zatrzymał się po czym zawrócił w ulicę, z której wyjechał. Wyhamowałem jedynie dzięki poboczu, 1,5m za tylnym zderzakiem auta. A tak by był wypadek. -W alkomat to z 5 razy dmuchałem :biggrin: -Miałem raz przypadek, że ulice naprawiali. Powycinali dziury i je zalepiali. Jadąc moją starą hondzią tact wpadłem w takie coś i wypadła poduszka mocująca wahacze z ramą(chyba dobrze napisałem). -Mając jeszcze kiedyś Hondę DJ, która miała niezłego kopa na starcie wheelie robiłem. Ale skuter siostrze oddałem i teraz nie jeżdżę na nim, a moja Suzuki nie ma już takiego kopa. Jeżeli coś jeszcze to pytajcie. Co miałem to napiszę. PS: Jeżeli w skuterze bez abs wciskając na max przedni hamulec nie blokuje przedniego koła to znaczy że klocki trzeba wymienić? Niezły z ciebie hardcore widzę. To nawet ja tak nie odwalam, a zdarzyło mi się na czołówkę na gumie pod prąd lecieć, wywalić sięprzy takim czymś na plecy przy 70, ba, nawet na kostkach na mokrym, gdy mi koleś wyjechał wyhamowałem z 90 i się nie wywaliłem ;o A po polu leciałem 130 km/h Zostań mym mentorem Ja niestety co do alkomatu to jestem cieńki, bo tylko raz dmuchałem jak miałem wypadek kilka lat temu ;/ A tak na serio to ja mam codziennie lepsze jazdy w lesie niż ty przez całe swoje życie :icon_mrgreen: A też stary nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) dajcie sobie trochę na luz :D ?? ilu z was szło na kurs prawa jazdy uczyć sie jeździć a ilu dla papierka ?? szczerze i bez ogródek bez poprawności politycznej proszę :D ja tam chłopaka rozumiem.......prawda jest taka że na kursie i tak jeździsz motocyklem którym 99% ludzi nigdy nie będzie jeździć (teraz jest cbf250 ?? ) więc po zdaniu prawka i tak w zasadzie uczysz sie od nowa jak po przesiadce z motoroweru na motocykl więc o co ten szum ?? normalne że szuka tanio i szybko :D A tak na serio to ja mam codziennie lepsze jazdy w lesie niż ty przez całe swoje życie icon_mrgreen.gif ale ty jesteś zajebiaszczy mogę sobie twój plakat na ścianie powiesić :D ?? Edytowane 16 Maja 2010 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 lionix... zjebałeś zabawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek.Po.Prostu Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ja idę na kurs nie dla papierka ale właśnie po to, aby nauczyć się jeździć a po zakończonym kursie dalej szkolić swoje umiejętności, choć motocykle, na których będę jeździł podczas nauki nie będą moimi docelowymi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ja idę na kurs nie dla papierka ale właśnie po to, aby nauczyć się jeździć (...) To się rozczarujesz. Na "standardowym" kursie nauczysz się co najwyżej zdać egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek.Po.Prostu Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 A ja myślę, że nie nauczę się tylko zdać egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) A ja myślę, że nie nauczę się tylko zdać egzaminu Jezeli szukasz taniej szkoly to w takowej nie naucza Cie nic poza zdaniem egzaminu, chcesz nauczyc sie czegos wiecej to trzeba zaplacic. :crossy: Edytowane 17 Maja 2010 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek.Po.Prostu Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Ale przecież nigdzie nie napisałem, że szukam taniej szkoły.. :/ Zapisałem się już na lipcowy kurs do Tomka Kulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek39 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Podepne sie. Za 2 tygodnie czeka mnie egzamin na prawo jazdy. Przebieg kursu bez problemów, szybko i sprawnie. Instruktor pewny, ze zdam. Zdam jesli nie bede panikował, to na pewno, ale ze nerwowy jestem z tym moze byc roznie. Rozgladam sie za jakimis srodkami uspokajajacymi, żeby łyknąć przed podejsciem. Moze ktos cos polecic do jednorazowego uzycia, o sprawdzonej skutecznosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Rozgladam sie za jakimis srodkami uspokajajacymi, żeby łyknąć przed podejsciem. Nie rób jaj :biggrin: Zastosuj polecaną przez psychologów sportu technikę obrazowania sytuacji. Jak cię mocno stresuje egzaminator to wyobraź go sobie np. siedzącego na kiblu, a jak chcesz zdać egzamin to wyobraź sobie siebie z prawkiem w dłoni. Potrzebujesz pełnej koncentracji a nie przytępionych zmysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek.Po.Prostu Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Czy ten kask nada się na kurs ? http://moto.allegro.pl/item1053099525_kask...ne_black_l.html Zakładałem integrala ale z racji tego, iż mam industriala w uchu to o mało mi go nie oderwał.. Czy szukać czegoś innego ? Mam już kurtkę z cordury, bojówki i buty Edytowane 25 Maja 2010 przez Jarek.Po.Prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mygosia Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Podepne sie. Za 2 tygodnie czeka mnie egzamin na prawo jazdy. Przebieg kursu bez problemów, szybko i sprawnie. Instruktor pewny, ze zdam. Zdam jesli nie bede panikował, to na pewno, ale ze nerwowy jestem z tym moze byc roznie. Rozgladam sie za jakimis srodkami uspokajajacymi, żeby łyknąć przed podejsciem. Moze ktos cos polecic do jednorazowego uzycia, o sprawdzonej skutecznosci? Wiesz - jak chcesz sie uspokoic, to nie mozesz wziac nic, co bedzie dzialac mulaco na organizm, bo bedzie kicha. Szczegolnie jesli chcesz wziac to jeden raz i nie masz pojecia jak zadziala na Ciebie, to nie ryzykowalabym za bardzo. Osobiscie polecam napar z podwojnej melisy - mnie nie przytepia, ale dziala w ten sposob, ze wiele rzeczy mi obojetnieje ;-) Ale dobrze, zebys wczesniej sobie wyprobowal jak ja znosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damork Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Czy ten kask nada się na kurs ? http://moto.allegro.pl/item1053099525_kask...ne_black_l.html O, widzę że zmienili kolorystykę. Mam taki (kupiłem na szybko po utracie poprzedniego) i po kilku miesiącach używania oddaję szwagrowi skuterzyście. Ogólnie rzecz biorąc ten kask nieszczególnie się nadaje na kurs i egzamin. LS2 Delta jest cholernie ciasny w uszach, to znaczy że między małżowiną a styropianowym wyłożeniem boku kasku jest ciasno. Jeśli trafi Ci się płaska słuchawka - może być, jeśli jednak będzie z tych troszkę bardziej odstających (a bywają takie), to będzie masakra. Kask będzie ją wciskał w ucho, a to jest mocno niewygodne. Inne kaski które znam miały wnęki na uszy głębsze, ten jest na styk. Zważywszy na to że o ile się nie porozbijasz zmiana kasku po kursie jest z lekka bez sensu i pewnie w nim jeszcze pojeździsz, też go odradzę. Mam niestety porównanie do klasy może nie najwyższej, ale zdecydowanie lepszej niż LS2 i różnica jest mocno odczuwalna. W Delcie najbardziej irytuje coś co pojawia się powyżej 80-90 km/h. Otóż to cholerstwo skrzypi :banghead: Poza tym niezależnie od otwarcia czy zamknięcia wentylacji w środku hula wiatr, co przy jeździe w chłodniejszy dzień jest bardzo upierdliwe. No i głośny jest, zdecydowanie głośniejszy od szczękowców w których jeździłem (Airoh Miro), lub teraz jeżdżę (Nolan N90). I blendę ma jakąś taką wkurzającą... No nie polubiłem go i już. Teraz przyjrzałem się nieco dokładniej zdjęciom, widzę że zmienili umiejscowienie przycisku opuszczania blendy, jest po lewej od spodu jak w Airohu, nie jak poprzednio po lewej na boku. Obecne rozwiązanie jest wygodniejsze w użyciu, więc nie wiem czy blenda nie przestała być wkurzająca, co do reszty to wątpię by się zmieniło. Jako ciekawostka - w aukcji ą wykorzystane zdęcia dwóch różnych kasków - starego i nowego modelu. Na zdjęciach 2, 3, 10 widać nowy typ przełącznika blendy, na zdjęciach 5 i 6 stary. Edytowane 26 Maja 2010 przez Damork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) ale ty jesteś zajebiaszczy mogę sobie twój plakat na ścianie powiesić :D ?? pewnie!!! trzymaj http://img684.imageshack.us/img684/5667/cf084bbe9a.jpg :buttrock: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Ja idę dla papierku i żeby się przepisuf nauczyć. Jeździć jako tako przez prawie 5 lat się nauczyłem ja mam kask LS2, co prawda KROS ENDURO 24h LE MANS i polecam, dobre kaski Edytowane 26 Maja 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi