Skocz do zawartości

mechanika cagiva 125 2t pare pytań

Digidy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

NO TAK ! Albo jestem ślepy albo głupi

Ale widzę dobrze...

Więc prośba do moda: o usunięcie postu,bo sam nie mogę :<

Nie zauważyłem dopisków po pytaniach

Ludzie, cytujcie :icon_mrgreen:

ee a tak w ogóle to napisałem to samo (?)

Edytowane przez lionix

cześć, dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi,

zrobiłem zdjęcie gaźnika, zauważyłem, że jak odłączyłem wężyk który wcześniej był odłączony to paliwo przestało ciec przez kanalik, (wężyk ten podłączyłem po drugiej stronie gaźnika bo tak pasowało ale widocznie bez tego powinno się jeździć)

mam takie pytanie odnośnie gaźnika bo pokręciłem tą śrubkę ze sprężynką bo chciałem zmniejszyć paliwo ale okazało się ze teraz go rozregulowałem, pali normalnie ale strasznie dużo paliwa spala,

chciałbym mu zmniejszyć paliwa a zwiększyć powietrze,

jak kończy mu sie paliwo to wtedy robi się bardziej żwawy

powinienem śrubkę wykręcać czy wkręcać?

http://zapodaj.net/6ad755c6a477.jpg.html

dzieki

Edytowane przez Digidy

Króciec dolotowy masz kolego najpierw do wymiany.

on jest tylko z zewnątrz popękany, jest szczelny, a cos takiego można dostać? bo wlasnie musze jechac po linke od gazu bo ta co jest jest już na zdychu

wyczytałem ze sruba ze sprężynka jest od wolnych obrotów,

http://zapodaj.net/6ad755c6a477.jpg.html

która śrubka reguluje powietrze, strasznie dużo pali

az ciezko mi uwiezyc ze moze tyle taki motor palic, jak mu zmniejszyc dawke ??

Edytowane przez Digidy

czesc,

co może być przyczyną ze silnik sam sie wkręca na maksymalne obroty - przez jakiś czas jest ok a nagle obroty rosną ??

na pewno to nie kwestia linki gazu, czy to możliwe ze łapie lewe powietrze przez króciec dolotowy i dlatego tak gazuje?

gdzie cos takiego można dostać??

Edytowane przez Digidy

Kręciłeś śrubką w gaźniku i chyba rozregulowałeś go, lub poszedł simer od strony magneta..

wyregulowałem mniej więcej tak jak było wcześniej i jest ok, teraz właśnie chodzi normalnie do czasu aż nagle wkreca się na obroty, nawet podczas jazdy,

ten króciec wykręciłem, nie zauważyłem zeby był na wylot dziurawy ( ma tylko malutkie pęknięcia na zewnątrz) ale kleje go właśnie na wszelki wypadek żeby mieć pewność ze jest szczelny

można ten simer od strony magneta jakoś sprawdzić ?

wyregulowałem mniej więcej tak jak było wcześniej i jest ok, teraz właśnie chodzi normalnie do czasu aż nagle wkreca się na obroty, nawet podczas jazdy,

ten króciec wykręciłem, nie zauważyłem zeby był na wylot dziurawy ( ma tylko malutkie pęknięcia na zewnątrz) ale kleje go właśnie na wszelki wypadek żeby mieć pewność ze jest szczelny

można ten simer od strony magneta jakoś sprawdzić ?

Odpal moto i psiknij dezodorantem w okolicach króćca to się dowiesz czy szczelny

witam, jest mi bardzo głupio bo sie okazało ze to moja wina przy zakładaniu linki od gazu - przy skrecie w prawo naciągałem linke i gazował wtedy

jeżeli chodzi o sprzegło to podciągnąłem troszkę linke i wszytsko gra, sprawdziłem ( musze kupic tylko linke od sprzegła bo mam taką dorabianą )

temat do zamknięcia, dziękuje

Edytowane przez Digidy