tomasz wloch Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 (edytowane) Witam po wymianie dołu silnika i rozrządu nie chce zapalić !Paliwo ma aku ok iskra jest rozrusznik kręci jakos ciężko ,nawet na swierzo naładowanym aku.Mam drugi rozrusznik i go zamieniłem ale efekt ten sam :banghead: Silnik zalany olejem a wałki na molibdenowym smarze składane ,cisnienie gasnie po 3 sekundach jak kręce na rozruszniku ?!Nalane nawet trochę oleju na tłoki !Jak sprawdziłem rozrusznik na sucho to kręci na maksa!? :banghead: :banghead:Macie może jakies pomysły co to moze być żle?Co by mogło powodować taką ciężką prace rozrusznika po włożeniu na miejsce??Silnikiem można dosyć łatwo zakręcić za pomocą klucza założonego na magneto! Edytowane 28 Lutego 2010 przez tomasz wloch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Pierwsze co sie nasuwa to uszkodzenie / zuzycie instalacji rozruchowej, drugie to nadmierne scisniecie pokrywa mechanizmu rozruchowego np przez nie zalozenie uszczelki tylko danie tej pokrywy na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A co robiłes z dołem silnika?? Wymieniane panewki?? Panewki dorabiane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 :buttrock: Witam silnik składany na uszczelkach o grubosci ok 1 mm to powinien mieć miejsce na obroty!Dół silnika kupiony w całosci i tylko z drugiego silnika założona reszta!Dosyć łatwo da sie przekręcić silnikiem za pomocą klucza założonego na magneto! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 A poluzowałeś napinacze łańcuchów rozrządu przd założeniem ? Weź kabel rozruchowy ,podłącz mase aku do silnika i zewrzyj na krótko + aku z zaciskiem rozrusznika .Jak zakręci szybciej niz tylko na instalacji to w niej nalezy szukać przyczyny. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 a przed remontem krecil szybciej czy wcale go nie uzytkowales? bo z moich doswiadczen wynika, ze kawasaki w tym modelu zaoszczedzilo na aku w stosunku do zapotrzebowania na prad i jest mu b ciezko krecic walem tego silnika, warunek b dobry stan akumulatora i temperatury przyjazne motocyklom pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 a przed remontem krecil szybciej czy wcale go nie uzytkowales? bo z moich doswiadczen wynika, ze kawasaki w tym modelu zaoszczedzilo na aku w stosunku do zapotrzebowania na prad i jest mu b ciezko krecic walem tego silnika, warunek b dobry stan akumulatora i temperatury przyjazne motocyklom pozdr Przed remontem palił na dotyk i nie było problemów z nim zrobiłem na starym silniku ok 2000 km i potem padła panewka ale częściowo z mojej winy za mało oliwy :bigrazz: ale też ktoś założył na wał jakąś podkładke pomiędzy wał a kartery !Po co nikt nie wie !!!!!!!!Napinacze popuszczone i ma założone nowe łańcuszki!Naładowałem aku i dalej kręci niemrawo!Jeszcze spróbuje złączyć aku na krótko!Temperatura ok plus 6 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Zmierz sprężenie tego sprzętu. Wałki przesmarowane smarem ? czy kręcą się na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Wałki złożone na smarze po przeczyszczeniu styków na instalacji zaczoł parskać z przedniego cylindra ale z tylniego zero ! Może cos złożyłem żle ale raczej nie wszystkie łańcuszki złożone na znakach .Najwyrzej wezme i wyjme jeszcze raz silnik i posprawdzam na nowo :banghead: Rozrusznik sprawdzany na krutko kręci tak samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ciężka sprawa. Świeczki są mokre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie za bardzo mokre ale czuć że paliwo dostaje! :banghead: Dzisiaj wyjme silnik i popatrze na wszystko jeszcze raz i mam nadzieje że startnie :biggrin: Dobrze że nie złożyłem jeszcze chłodnicy i wydechów na 100% będzie mniej do rozbierania! :biggrin: A taka ciekawostka wiecie ile warzy silnik vn 750?93 kilo z olejem i gażnikami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 a impulsatory dobrze przykręciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie mam pojęcia dzis sprawdze !ale iskre ma ok na 4 swiecach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jezeli podpiety na krotko rozrusznik dalej ciezko kreci to jednak sprawdzilbym czy na pewno mechanizm rozruchowy jest dobrze zlozony i ma odpowiednie luzy, jesli to OK, to sprawdzilbym rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jak sprawdzał już na dwóch rozrusznikach, to na 90% nie wina rozrusznika. Może gdzieś podkładki brakuje w mechanizmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi