lionix Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) z tym gównem może rzeczywiście trochę przesadziłem lionix stwierdzenie że DT to gówno jest nie na miejscu. Miałeś ten motor ? Ja akurat przesiadłem się z wyczynowej setki na właśnie DT. Moja yz było faktycznie mocniejsza ( o dość sporo ) ale nie ma jakiejś wieeelkiej różnicy. W terenie yz brakowało praktycznie biegów, bo na 6 biegu to było jej męczenie. Na tor jest idealna jednakże w teren ZŁA. Zawieszenie dobre tu i tu więc nie ma problemu. A co do utrzymania to jeżeli Matys zastanawiasz się czy będzie Cię stać to odpowiedz sobie - nie będzie. Pozdrawiam Miałem, i kolesie też mieli, także mam jakieś porównanie. Moc DT? Na szutrze może i fajnie, wszędzie indziej MUŁ. Nie ma wielkiej różnicy między YZ a DT? Kolejne pozdro dla Ciebie. YZ w teren zła, tutaj się zgodzę, ale DT tak samo, zresztą jak każdy dwusuw o małej pojemności. Zawieszenia w DT to już w ogólę nie skomentuję, tam go nie ma. Co do zdania o utrzymaniu to się zgadzam :biggrin: DT to dobry sprzęt,ale nie dla kogoś kto oczekuje czegoś więcej niż jeżdżenia po szutrach, czasem do lasu, na ryby itp. Edytowane 23 Lutego 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 z tym gównem może rzeczywiście trochę przesadziłem Miałem, i kolesie też mieli, także mam jakieś porównanie. Moc DT? Na szutrze może i fajnie, wszędzie indziej MUŁ. Nie ma wielkiej różnicy między YZ a DT? Kolejne pozdro dla Ciebie. YZ w teren zła, tutaj się zgodzę, ale DT tak samo, zresztą jak każdy dwusuw o małej pojemności. Zawieszenia w DT to już w ogólę nie skomentuję, tam go nie ma. Co do zdania o utrzymaniu to się zgadzam :biggrin: DT to dobry sprzęt,ale nie dla kogoś kto oczekuje czegoś więcej niż jeżdżenia po szutrach, czasem do lasu, na ryby itp. 125 2 suw jest bardzo dobry w teren tylko trzeba umieć się nim posługiwać :icon_mrgreen: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) No sorry nie wiedziałem że wszyscy jesteśmy zawodnikami i odwalamy, sorry Ja tu nie mówie o zawodnikach startujących w enduro tylko o zwykłym kowalskim co sobie śmiga po polach. Edytowane 23 Lutego 2010 przez lionix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 (edytowane) No sorry nie wiedziałem że wszyscy jesteśmy zawodnikami i odwalamy, sorry Ja tu nie mówie o zawodnikach startujących w enduro tylko o zwykłym kowalskim co sobie śmiga po polach. aha czyli amator nie może wykorzystywać pełnych możliwości sprzętu?? Prosze Cię... :bigrazz: wiem że czasem ludzie kupują moto które mają 60 koni bo brakiem techniki chcą nadrobić zaległości na prostych, ale to już oddzielny temat... :bigrazz: pozdro Edytowane 23 Lutego 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ninio Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jeździłem nie jedną setką i wiem że to ma power, ale DT wcale nie jest słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Odblokowana DT 125 jedzie całkiem przyzwoicie. Ludzie kupują większe pojemności i czteropaki najczęściej dlatego bo tym się jeździ łatwiej, a nie dlatego że brakuje im mocy(mówię tutaj już o "dorosłych" pojemnościach a nie o przesiadce z 50ccm 2T). A co do 125ccm 2T to fajne moto, ale wymagające :). Na filmiku widać, że koleś ładnie ogarnia ale na zbliżony poziomie jeździ wiele amatorów. Aaa i dużo zależy od tego też jak filmik jest nagrywany, jeśli dobry operator, który wie co i jak to filmik wygląda efektowniej. pzdr p.s. co do wyboru to ja jest za exc125 albo exc200, jeśli ma być 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Odblokowana DT 125 jedzie całkiem przyzwoicie. Ludzie kupują większe pojemności i czteropaki najczęściej dlatego bo tym się jeździ łatwiej, a nie dlatego że brakuje im mocy(mówię tutaj już o "dorosłych" pojemnościach a nie o przesiadce z 50ccm 2T). A co do 125ccm 2T to fajne moto, ale wymagające :). Na filmiku widać, że koleś ładnie ogarnia ale na zbliżony poziomie jeździ wiele amatorów. Aaa i dużo zależy od tego też jak filmik jest nagrywany, jeśli dobry operator, który wie co i jak to filmik wygląda efektowniej. pzdr p.s. co do wyboru to ja jest za exc125 albo exc200, jeśli ma być 2T tylko ze ta seta ma niewiele wspólnego z "cywilna" :bigrazz: podejżewam ze ma ciąg niewiele słabszy od ćwiary :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 drz400e była sprzedawana bez prawa rejestracji ale za 2tysie można było kupić zestaw homologacyjny i normalnie szła do rejestracji tu pewnie jest podobnie, sztuka zrobiona pod sport kilka tysi tańsza od cywila , z quadami jest podobnie ważne aby była ciągłość dokumentacji i co z tego że ma ciąg , utopisz france na jakimś torfowisku i zamiast kulturalnie wyjechać to albo spalisz sprzęgło albo jeszcze bardzie się wkopiesz , setką bez gazu nie wyjedziesz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 i co z tego że ma ciąg , utopisz france na jakimś torfowisku i zamiast kulturalnie wyjechać to albo spalisz sprzęgło albo jeszcze bardzie się wkopiesz , setką bez gazu nie wyjedziesz Nie zaprzeczysz jednak że setką można dobrze polatać w terenie, tym bardziej jeżeli nie jest się silnym fizycznie, a to przy ugrzęźnięciu w błocie jest ważniejsze od pojemności silnika. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys210 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Zdecydowałem się że chyba zamienie Dt na taką YZ lub coś z tych moto. Co do tego utrzymania przemyślałem to po długich przemyśleniach uznałem że dam rade :icon_mrgreen: A Dt nie jest wcale złym sprzętem. Jeździłem na Husie Cr kumpla no i fakt jest dużo mocniejsza i zawiecha inna ale Dt do jazdy nie jest zła. Na tor to sie wogule nie nadaje ale polatać gdzieś w terenie jest spoko. Takie jest moje zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Moja DT to była spoko w tym, że przez 3lata oprócz wymiany sprzęgła i 1 raz oleju nic nie robiłem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi