Skocz do zawartości

GSXR 1000 k3 problem z mocą!! CZ. 2

Zolw84
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Moja gixa ma pewna przypadłość a mianowicie osiąga tylko 250km/h ale nie jest to spowodowane tym ze kończą się jej obroty tylko przy ok 10 tyś obr/min dochodzi do 250 km/h i nie idze więcej!!

Kiedyś miałem problem z zaworem exupa (teraz mam wyłączony! nie wyjety tylko wyłączony!!)ale moja dolegliwość występowała również przed problemem!! podczas walki z exupem wymieniałem również tłumik z akcesoryjnego na standardowy!! brak reakcji! oczywiście filtr i swiece również są wymienione!

Sorki że nie odezwałem się wcześniej! Brak dostępu do kompa.

Dzięki za zajęcie się moim tematem, a co do pytań to moto idzie bardzo ładnie do tych tytułowych 250!!

Lecz dalej już nic!

Objawem jest też to że na 2-biegu moto powinno iść na gume z samego gazu a nie idzie( na 1-buegu jest ok!)

Co do zębatki to też tak myslałem ale jest wszystko OK

Moto w tych przepisowych prędkościach zachowuje się wzorowo jestem z niego naprawdę zadowolony jedyne co to nie osiąga prędkośći ponad 250 a wiem że te gixy robią 299 bez wysiłku!!

Nie chodzi mi o szalenie po Polskich drogach a o rozwiązanie problemu

Moto był sprowadzony z Niemiec w 2005 roku!

Link do tematu zamkniętego:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=126512&hl=

Edytowane przez Zolw84

1.Objawem jest też to że na 2-biegu moto powinno iść na gume z samego gazu a nie idzie( na 1-buegu jest ok!)

2.Moto w tych przepisowych prędkościach zachowuje się wzorowo jestem z niego naprawdę zadowolony jedyne co to nie osiąga prędkośći ponad 250 a wiem że te gixy robią 299 bez wysiłku!!

1.Jeśli umiesz postawić k3 na gumę na 1 biegu to na 2 też z łatwością to zrobisz...Jeśli nie to moto pewnie masz zblokowane na module..

2.Porównywałeś z inną k3 czy twoja idzie tak samo,że stwierdzasz ,że do 250 jest ok,a na gumę na 2 biegu nie idzie ?? :crossy:

Pytanie czy tak samo zachowuje się przy 250km/h na 5-tym biegu i na 6-tym biegu. Może na 5-tce kręci się do odcięcia, jeśli tak to napewno powyżej 250km/h...

Moim zdaniem tak jak koledzy piszą ktoś zblokował go na module - przeprogramował blokadę z 299 na 250km/h.