marzka Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (...) policja podczas kontroli pojazdów ma pewne obowiązki.Np. oprócz przedstawienia się i podania powodów zatrzymania musi poinformować Cię o przysługujących Ci prawach oraz o tym, że z powodu nieprzyznania się do winy sprawa zostanie skierowana do sądu.Powinieneś będąc na miejscu złożyć zażalenie na niedopełnienie obowiązków podczas kontroli drogowej przez ww. i poprosić o dołączenie go do dokumentacji skierowanej do sądu. I prawdopodobnie byłoby po sprawie.A jeśli nie, to mając taki dokument sąd miałby poważne wątpliwości na poprawne zachowanie się policjantów podczas kontroli a może nawet sam powód zatrzymania i "wymyślenia sobie wykroczenia".(...) Tak...już to widzę....Słowo przeciw słowu, a właściwie to dwa słowa funkcjonariuszy, przeciw jednemu słowu kierowcy. Spróbuj teraz udowodnić ich błąd i namówić sąd do wiary w swoje zeznania. Bez adwokata chyba się nie obędzie.... Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Handelson Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ok. Policja ma zawsze rację.Dla mnie koniec tematu. Cytuj Go ride... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Nie chodzi o to, że zawsze ma rację. Jednak zdecydowanie mają większe doświadczenie w takich sprawach. Łatwiej się wyłgają w Sądzie bo to dla nich środowisko naturalne. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Handelson Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Doświadczenie? W sądzie? Nie znając prawa?Byłem w sądzie z policją 2 razy. Oskarżycielem był policjant. Jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś się tak publicznie ośmieszył.Nawet sędzia miał bekę. Proszę Was, trochę wiary w Wasze prawa i możliwości. Cytuj Go ride... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ja też byłem w sądzie...dwóch policjantów i dwa rożne zeznania a i tak mi dowalił sąd.To sprawiło, że raczej nie będę wybierał się więcej do sądu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Sama wiara w tym przypadku to trochę mało.Oceniam to ze swojej perspektywy i sądzę, że nie miałabym z nimi żadnych szans, że nie wspomnę o tym, że w tym konkretnym przypadku nie ma mowy o walce na konkretne argumenty. Tylko moja racja przeciw ich racji-zero twardych dowodów (choć akurat brak ich dowodów na moje przewinienie zdaje się byc na moja korzyść i tego trzeba się uczepić).Stąd moja sugestia aby posiłkowac sie adwokatem, który może ich zagiąć w niejednej kwestii. Pytanie tylko czy gra warta świeczki.... Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Patrząć realnie na to wszystko, na nasze sądownictwo i policje to moze byc ciężko... Czasami warto zaryzykować, robiąc coś na przekór im. Najlepiej wygrywając i mieć dziką satysfakcję ;) z tego. Trzeba próbowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 W machinie sądowniczej niestety będziesz małym ziarenkiem - jednym z setek załatwianych w każdym tygodniu. Jednak pisanie, że po 7 dniach przyjdzie wyrok i nie ma odwołania - to jakiś absurd. Żyjemy w końcu w demokratycznym państwie prawa i każdy wyrok zaoczny może być zaskarżony. I na sprzeciw od wyroku zaocznego masz właśnie 7 dni od dnia otrzymania takiego wyroku. Czy się odwoływać? Tak - odwoływać się. A czemu - bo skoro powiedziałeś już A to i powiedź B. Większej grzywny Ci nie dadzą, większych kosztów postępowania nie będzie. A co dostaniesz w zamian? Może niewinność, może nie. Nawet jeśli się nie uda to będziesz miał tą "frajdę", że zaciągniesz policjantów przed sąd, że będą musieli "tłumaczyć" się w sądzie jak to było, że będziesz mógł ich podręczyć pytaniami. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 "Powiedziałem że oczywiście że nie mogę się przyznać do czegoś czego nie zrobiłem, chyba że mają to udokumentowane na rejestratorze.Oczywiście nie mieli, więc powiedziałem że byłoby to kłamstwem z mojej strony i nie mogę panu pomóc. Wku**wiony oddalił się do samochodu policyjnego..." Mądrzejszy jak ładniejszy. Nikt nie lubi, jak się z niego robi wała. A już szczególnie policja. Było nie zgrywać intelektualisty, tylko rozmawiać normalnie. Teraz nie płacz, tylko płać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Hehe, widzisz nikt nie mówi o dawaniu się dymać. Ale, jak ktoś zgrywa mądralę to i na poczcie go skasują podwójnie za przesyłkę. Tak dla zasady. Dobrze wiesz, o czym mówię, a jak nie - nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 skoro nie maja dowodu, ze zlamales prawo to nie ma problemu. tym bardziej, ze nie zostales poinformowany o rzekomym odmowieniu mandatu. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Handelson Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Nie jestem za tym żeby złem zwalczać zło ale skoro zachowują się bezprawnie to zawsze przecież mogłeś wieźć w samochodzie 4 lekarzy. To też są osoby zaufania publicznego. Jaki będzie wtedy wynik równania? Cytuj Go ride... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iks Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 sad coraz bardziej sie oddala od policji, bo coraz wieksze lapowkarstwo i zalatwianie spraw rodzinnych sie szerzy. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Handelson Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 I księdza. :) Lub prokuratora ;)A poważnie - nie mam skrupułów żeby naciągaczy załatwiać ich własną bronią. Cytuj Go ride... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 I księdza. :)Chyba w bagażniku Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi