Skocz do zawartości

What about cbr 600 f4/ f sport?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Odnośnie f-4 to:

1. zależy jak jeżdzisz, gdy będziej ją kręcił to potrafi spalić pow.10l , a przy turystycznej jeżdzie 6,5l

2. wymieniałem po 20 tys.

3. na komplecie zrobiłem 8 tys

4. parenaście tys powinny wytrzymać

5. raz w sezonie powinno się zrobic przegląd bądź regulację

6. oprócz napinacza nie zauważyłem słabych punktów

7. dośc wygodny motor w trasy, choć nie jest to typowy turystyk

Pozdrawiam

zgadzam sie z przedmowca, ale jeszcze uzupelnie o wlasna opinie

zuzycie tak jak zauwazyles zalezy od stylu jazdy i jakosci matrialow ...

6. Napinacz mozna latwo przerobic i miec z to raz na zawsze z glowy

Osobiscie bardzo fajna maszynka - latam w miesicie i na trasie - wszedzie daje super rade :crossy:

No nareszcie bo już myślałem, że zostałem zignorowany przez CBR-karzy :)

Dzięki wielkie :) za Wasze opinie.

Tego pożerania opon właśnie się obawiałem najbardziej. Myślałem, że w 600-tce opony wystarczają na dłużej niż w 900-tce, a tu widzę, że nie bardzo na dłużej :wink:. A gumy to nie mały wydatek. Widze, że rzadszy serwis Hondy nadrabia się oponami ;) (w Bandicie jednak wolniej sie to zużywa, ale wiem wiem :P , coś za coś, większa moc musi kosztowac. Nic za darmo.

Ja czytalem ten temat... ale tak jakos trudno cos powiedziec pomimo, ze f4 stoi w garazu... nigdy sie nie zastanawialem na jak dlugo cos wystarczy... jak cos do wymiany to sie wymienia...

szczerze to nie umiem sie doczekac jak oponki i naped sie zuzyje bo uwielbiam wydawac kase na maszyne...

co do spalania to na trasie przy zapiepszaniu 180-220 czasami 250 to spalil mi okolo 7litrow... trasa Kato-Wawa...

Na codzien to nie zwracam uwagi ile spala...

Maszyna idealna do wolnego toczenia sie po miescie jak i zapiepszania na trasie...

Mysle, ze wada moze byc cichy tlumik... moglby byc glosniejszy... ale co tam... mozna wymienic..

a tak... mi przyszlo do glowy... to fakt lancuch to dosc czesto musze naciagac... po tym sezonie trzeba bedzie wymienic... haha

Edytowane przez skoal

• 1 miesiąc temu...

Przerabane, a ktory bok sciagnac zeby dojrzec zbiorniczek ?

Wczoraj zrobilem 230 km troche z tego w korkach i wskaznik temperatury byl prawie w polowie - czy tak powinno byc ?

NIe chce mi sie rozbierac plastikow - chyba jak by bylo malo plynu to by temp. byla wieksza, nie ?

Nie popełniaj mojego błędu i zawsze ładując akumulator w f4 (tzn we wszystkich Hondach z tym pojebanym imobilaizerem HSiS czy jakoś tak ) odłączyć jedną z klem akumulatora...bo jeśli padnie moduł...to będziesz miał taka biedę jak ja... chcąc zmienić moduł będziesz musiał zmieniać kluczyk i stacyjkę... w starszych modelach lub innych markach motocykli chyba tego nie ma i wymiana samego modułu wystarczy a tu trzeba znieniać komplecik...

Na szczescie ja mam nowy akumulator ale dzieki za cenne info. Obojetnie, ktora kleme odlaczyc?

Orientuje sie ktos co ile trzeba wymieniac olej w F4 i inne tego typu (zawory, gazniki itp) bo nie mam instrukcji :/

Najlepsze jest to ,ze jak mialem Suzuki - przyslali mi calkowicie za darmo instrukcję pokrywając nawet koszty przesyłki - w "Hądzie" krzyknęli sobie 76zł.