zajc Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Zawsze mi się oba wydechy podobały,ale jakoś nigdy upolować w dobrej cenie nie mogłem. No i kurde dzisiaj w odstepie 3 minut kończą się aukcje obydwu wydechów...więc muszę się na którys zdecydować. Macie jakieś doświadczenia z tymi puszkami? Mnie głownie interesuje to ,który wydech daje większy prześwit-to dla mnie priorytet. Wygląd i dzwięk to sprawy drugorzędne-choć też ważne ;) Mam czas do 20 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 ja bym sie nawet nie zastanawial i bral bym Mivva... Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Zawsze mi się oba wydechy podobały,ale jakoś nigdy upolować w dobrej cenie nie mogłem. No i kurde dzisiaj w odstepie 3 minut kończą się aukcje obydwu wydechów...więc muszę się na którys zdecydować. Macie jakieś doświadczenia z tymi puszkami? Mnie głownie interesuje to ,który wydech daje większy prześwit-to dla mnie priorytet. Wygląd i dzwięk to sprawy drugorzędne-choć też ważne ;) Mam czas do 20 :P Yoshimura. Te japońskie literki są obłędne i wydają obłędny basowy dźwięk. Ossom. :biggrin: Sam sobie niedawno zafundowałem nowego slip-ona :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 MIVV- ja szedłbym w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Z tego co widziałem na zdjęciach itd,to wydaje mi się ze MIVV jest jednak trochę wyżej zawieszony. Niestety nie mam doświadczenia z tymi puszkami.Jednak MIVV na jołtubie jakoś ładniej brzmi :icon_rolleyes: MIVV w tysioncu. Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Z tego co widziałem na zdjęciach itd,to wydaje mi się ze MIVV jest jednak trochę wyżej zawieszony. I jak się spojrzy z boku to chyba o połowę krótszy od Yoshi ;) Mnie tylko zastanawia po kiego uja w rurze łączącej wydech z kolektorem są dwa zaślepione otwory? Obawiam się że przez to może się przeswit zmniejszyc... http://cgi.ebay.co.uk/yamaha-fz1-fazer-miv...=item1e5a5ff411 Hunter, a tą puszkę to TRC czy TRS kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Zajc,a nie jest to może komora rozprężna zwiększająca moc na niskich obrotach? coś jak w podobnym temacie na forum,tyle że o endurakach? http://photos02.allegroimg.pl/photos/orygi.../50/917615075_1 "They used the Akrapovic Evolution full exhaust model. The one installed at the header pipe section is an additional chamber said to increase performance at low rpm and overrev " Podobno to komora rozprężna zwiększająca moc na niskich obrotach i pomaga też przy przekręceniu silnika (tzn. wyjście po za skalę) źródło skąd wziąłem info: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=126416&hl= Tak tylko głośno myślę,jeśli źle....to niech mnie ktoś poprawi :lalag: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 TRS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 @zajc tu masz szczegóły operacji TRS http://forum.motocyklistow.pl/Zeby-jej-sie...lo-t125936.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 jesli honoda to oczywiscie ze MIVV. w koncu repsol team na moto gp z jakiegos powodu na nich popierd*la. joszka to do suzuki :) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 I dupa, nic nie wygrałem. je*any angol odrzucił ofertę i za 150 funtów MIVV poszedł :banghead: Szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Ale on ma Yamahę. :bigrazz: ło żesz ty widzisz ;) heheh to jak jamacha to ino akrapowicz rozumisz :D :biggrin: Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 heheh to jak jamacha to ino akrapowicz rozumisz :D :biggrin: ii tam, w efekcie końcowym zakupiłem Remus Hexacone carbon-titanium. Fajnie wygląda ;) http://www.remusexhaustshop.com/images/FZ1_Hexacone.gif Mnie się podoba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Zajc, też zostałeś frajerem z otwartym kominem :icon_question: Ujdzie, ale nazwa wieje agro show'em :biggrin: Jeszcze musisz jakąś nalepę Adasia przykleić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Zajc, też zostałeś frajerem z otwartym kominem :icon_question: Ujdzie, ale nazwa wieje agro show'em :biggrin: Jeszcze musisz jakąś nalepę Adasia przykleić :biggrin: Na wieś się przeniosłem, to muszę czymś dziołchom spod remizy zabłysnąc :icon_mrgreen: Na allegro już łyżwę Najka zamówiłem, się przyklei i będzie git :cool: P.S. Ma db killera :wink: Swoją drogą to w Polsce wydechy motocyklowe Remusa są słabo znane. Popatrzyłem na ceny nówek w USA. Hexacone jest prawie dwukrotnie droższy od tytanowej Yoshi TRC. O czymś to chyba świadczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi