Skocz do zawartości

ktm

michi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopie, napisz raz jeszcze porządnie o co Ci chodzi, bo tego się nie da czytać.

Chodzi o to że sprzęgło w ktm chodzi głośno ale po naciśnięciu klamki sprzęgła nadal słychać szum, czyli to nie sprzęgło a coś innego, a koledze właśnie chodzi o to czy mają KTM jakieś inne typowe szumy poza sprzęgłem :biggrin:

Na forum nikt wróżką nie jest. Jak byś tak napisał czy szum dochodzi z lewej czy prawej strony, z przodu silnika czy z tyłu? Narasta wraz z obrotami czy nie?

a jednak na tym forum wrózki są kture bardzo duzą wiedze mają i pomagają

a jednak na tym forum wrózki są kture bardzo duzą wiedze mają i pomagają

To nie wynika z wróżenia, tylko z wiedzy - podajesz objawy, a my ewentualne przyczyny.

"Cos mi szumi, co to moze byc?" - no zastanow sie. To moze byc miliard rzeczy. Ile elementow tylko odpowiedzi :bigrazz:

Na odleglosc nikt Ci tego nie zdiagnozuje.

Witam.Mam KTM EXC 450 i pytanie odnosnie tego motocykla. Kosz sprzegłowy to typowa bolączka wszystkich EXC, chodzi o to że szumi (łożysko) ale u mnie nawet po wcisnięciu sprzegła szum nie ustepuje. Czy może to być któreś z łozysk wałka szkrzyni biegów? cz też problem leży gdze indziej ? Dodam że uszczelnienie pompy wody padło i jakiś czas w oleju znajdował się płyn z układu chłodzenia. Czy to mogło mieć wpływ na zuzycie któregos z łozysk w skrzyni biegów? pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Rocznik motocykla to 2003

Edytowane przez michi

Sprawdzałeś olej? tzn. czy po spuszczeniu znajduja sie w nim jakies opiłki?

Tym sposobem wstępnie sprawdzisz czy np. nie rozsypał sie koszyczek ktory trzyma kulki w łozysku na któryms wałku.

Ten szum słychać na postoju? czy podczas jazdy też?

Edytowane przez Arni

Sprawdzałeś olej? tzn. czy po spuszczeniu znajduja sie w nim jakies opiłki?

Tym sposobem wstępnie sprawdzisz czy np. nie rozsypał sie koszyczek ktory trzyma kulki w łozysku na któryms wałku.

Ten szum słychać na postoju? czy podczas jazdy też?

olej jest czysty niema opiłków

a jesli chodzi o ten szum to jest taki sam na postoju jak i przy jezdze