HunterM Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Miałem wielkie pudło z klamotami (boczki, wahacz)z wartością 80$ i nic. Żadnych giftów. Po prostu , czasami sie chce , czasami niechce , i jest jescze jedna zależnosć ale ją zachowam dla siebie :icon_mrgreen: . A do wiekszych zakupów (np. komplet plastików ) polecam Polonez Parcel Service - maja zajebiście tanie przesylki. Jak używane to pół biedy, próbowałeś z nowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Jak używane to pół biedy, próbowałeś z nowymi? Cześć klamotów była nowa (boczek do cebry,lampa , klamki , BTW jakie to były czasy , nowy boczek Hondy za 260zł + wysyłka ;] ) a cześć uzywana , karton z 15kg wazył i 25 x 35 x 50cm spokojnie miał . Ilośc problemów zalezy również od miejsca do którego paczka zostaje wysyłana. W tej kwestii można powiedziec że sa równi i równiejsi ;] . Edytowane 21 Stycznia 2010 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Janosik, czasy się zmieniły i juz nie ma takiej sielanki jak kiedyś :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Janosik, czasy się zmieniły i juz nie ma takiej sielanki jak kiedyś :biggrin: Heh , ale idzie ku dobremu , dolec powoli jedzie w dół. Zresztą , z tymi paczkami to ja juz qrwa miałem milion przejść , nie tylko z USA . Kiedys wygrałem na ebaju aparat cyfrowy z UK , paczka miala byc wysłana do Wrocławia. Zanim doszedł to musiałem zwijać sie na 3 miechy do domu , więc zażyczyłem sobie w UP aby wszystkie paczki na mój wrocławski adres przekierowywali na nowy adres .Czekam , aparatu cały czas nie ma , mysle sobie , koleś wali w ..uja . Spór na paypalu , kasa odzyskana . W miedzyczasie wpadłem na wrocławskie mieszkanie , patrze a tam 2 awiza , na polecony . Ide na poczte i słyszę tekst "bo Pan kazał tylko paczki" , no dobra , nikt nic nie wie . Nagle sprzedawca aparatu znajduje potwierdzenie nadania . Dzwonie na poczte , w centrali baba odnajduje polską wersję numeru nadania tej paczki. Dzwonie do inszej centrali , paczka jest w Urzędzie Celnym w Bytomiu :icon_eek: Co jest qrwa ? .Wielka brytania jest w UE . Dzwonie do celnego , a ci że paczka spoza unii :icon_eek: .WTF!? Oddzwaniają na drugi dzień że nadawca jest z wyspy Jersey , a to strefa bez VAT-u . W Unii ale bez VAT-u .... Deklaracja zawartości , procedura celna i mam aparat . W sumie i tak zapłaciłem sprzedającemu (przepraszam, paypal "se wziął" , po prostu zdjął mi z karty nalezności w momencie otrzymania informacji o odnalezieniu paczki, fakt że do aparatu został doliczony VAT , a miał niebyć , został pominięty :bigrazz: ) + VAT naliczony w celnym. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 tmi, jak policzysz koszty zakupu tam + cło + vat + przesyłka + kilka sztuk na reklamacje + jakąś tam marżę, to wcale nie jest tak różowo. Owszem, ceny są i tak z kosmosu. Ale za darmo to tam nie kupisz... Z USA owszem, mogą oclić, ale np. z UK nie więc mase rzeczy można sobie kupić u anglików i polskich cwaniaków bo inaczej tego nie da się nazwać można ominąć olewając ciepłym moczem, a z USA nawet jak dowalą co nie jest jak widać 100% pewne to może nie wychodzi różowo, ale nie jest to też gównianie jak w polsce. Bo takiego zdzierstwa na dosłownie wszystkim jakie jest u nas nie ma nigdzie indziej na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyluck Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Można też inaczej ktoś kto znajduje się/mieszka tymczasowo pod adresem APO (niekoniecznie w Hameryce) wiedzący będą wiedzieli o co kaman ściąga/kupuje daną rzecz i przywozi do Polski bez cła i podatku itp historii Sam tak kupowałem kilka rzeczy po bardzo dobrych cenach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 pamietajcie ze na niektore produktu niema 50% czy wiecej narzutu, wiec wcale nawet taniej w usa sie nieda kupic od sugerowanej ceny detalicznej np elektornika zawieszenia itp , badziew co tluka masowo w chinach na usa mozna wytargac w dobrej cenie Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Można i bez cła i podatku, oby było wysłane jako ''gift'' i brak wartości paczki lub ostro ją obniżyć, by nie przekraczało 100$ :wink: Trzeba to ugadać ze sprzedawcą bo u nich to ''highly illegal'' i sie poprostu boją. Pozdrawiam czlowieku takie bajery to działały kilka lat temu. druga sprawa od czegos takiego w tej chwili kolo musial by wybulic podatek na miejscu tak wiec wiadomosci masz mocno nieaktualne. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Teraz walą cło i Vat jak im sie coś nie spodoba. Rachunek lub faktura, nie masz rachunku odsyłamy paczke i koniec tematu. Zaniżysz wartość a potem pokażesz rachunek z paypala i co wtedy - też kibel :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zaniżysz wartość a potem pokażesz rachunek z paypala i co wtedy - też kibel :bigrazz: A tam , płacisz 2 razy , jeden raz 20USD , drugi raz reszte :icon_mrgreen: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi