Jump to content

Recommended Posts

Witam

Mam przed sobą wymiane napędu w mojej GS500. Na allegro jest tego pełno ale... jedne są z oringami a drugie bez.

Teraz takie pytanie do was:

Czy jest w nich jakaś różnica?

Tzn. wiadomo, że w bzymałodowie są nieco inne, ale czy jest w nich jakaś różnica w wytrzymałości bądz żywotności?

Pozdrawiam

Witam

Mam przed sobą wymiane napędu w mojej GS500. Na allegro jest tego pełno ale... jedne są z oringami a drugie bez.

Teraz takie pytanie do was:

Czy jest w nich jakaś różnica?

Tzn. wiadomo, że w bzymałodowie są nieco inne, ale czy jest w nich jakaś różnica w wytrzymałości bądz żywotności?

Pozdrawiam

Jest tutaj jakiś tłumacz?

Teraz pytanie do autora tekstu - sprawdzasz co napisałeś czy liczysz na wyrozumiałość moderatora ?

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Tez sie nad tym slowem zastanawialem...

Lancuchy O-ringowe maja na kazdym ogniwie oring.

http://www.motorcycle-superstore.com/Produ...ing_Link_--.jpg

Miedzy ogniwo, a oring wpuszczany jest smar. Dzieki takiemu rozwiazaniu lancuch jest "smarowany od wewnatrz". Co nie znaczy ze nie wypadaloby go smarowac z zewnatrz. Bezoringowy jak sama nazwa wskazuje oringow nie ma.

Oringowy jest znacznie bardziej wytrzymalszy

Pozdrawiam.

Zastanawia mnie fakt, dlaczego główny importer na polskę motorland za łańcuch 530ZVM2 woła 630 zł a lokalni dystrybutorzy oferują go w cenach dużo niższych, około 500 zł? Jak to jest? Czy jako dystrybutor mają towar dostępny po aż tak dużo niższych cenach?

Zastanawia mnie fakt, dlaczego główny importer na polskę motorland za łańcuch 530ZVM2 woła 630 zł a lokalni dystrybutorzy oferują go w cenach dużo niższych, około 500 zł? Jak to jest? Czy jako dystrybutor mają towar dostępny po aż tak dużo niższych cenach?

Tutaj masz wyjaśnienie:

Potwierdzenie

Niniejszym zaświadczamy że Motor-Land jest jedynym w Polsce autoryzowanym dystrybutorem markowych łańcuchów

motocyklowych D.I.D.

To potwierdzenie zostało wydane w celu pomocy firmie Motor-Land w sprzedaży naszych produktów na Polskim rynku , tak żeby

Motor-Land mógł przeciwdziałać niepotrzebnej konkurencji naszych produktów importowanych w sposób nieoficjalny .

PODEJMIEMY NIEZBĘDNE KROKI (PRAWNE) PRZ ECIWKO NIEOFICJALNYM SPOSOBOM IMPORT U NASZYCH

PRODUKTÓW NATYCHMIAST PO DOKONANIU PRZ EGLADU BIEŻĄCEJ SYTUACJI RYNKOWEJ W POLSCE.

Akira Muramoto

Dyrektor Zarzadzający

Komuna wróciła, nie Polak a dyrektor i jeszcze chce łamać zasady wolnego rynku.

Jak kupisz u nich drogo to dostaniesz gwarancję na łańcuch :banghead: a jak kupisz taniej to w/g dyrektora będą podjęte przeciwko Tobie kroki prawne :biggrin:

Przepraszam bardzo... miało tam być "w budowie" :)

Nie wiem jakim cudem tak napisałem...

Czyli warto wydac 100zł więcej na łańcuch oringowy?

Łańcuchy bez oringów czy x-ringów stworzone są głównie do motocykli crossowych gdzie częsta wymiana napędu jest konieczna ze względu na ciężkie warunki terenowe w jakich pracują(błoto, piach)Dlatego są o połowę tańsze od oringowych.

Natomiast dla wszelkich innych motocykli szosowo-turystycznych bądź sportowych zalecane są uszczelki zwane oringami. To dzięki nim sprawnie działający silnik nie pozostawia plam oleju jak również łańcuch wytrzymuje wiele, wiele km.

Nie zastanawiaj się, kup z o-ringami.

Potwierdzenie

PODEJMIEMY NIEZBĘDNE KROKI (PRAWNE) PRZ ECIWKO NIEOFICJALNYM SPOSOBOM IMPORT U NASZYCH

PRODUKTÓW NATYCHMIAST PO DOKONANIU PRZ EGLADU BIEŻĄCEJ SYTUACJI RYNKOWEJ W POLSCE.

Akira Muramoto

Dyrektor Zarzadzający

Z początku pomysałem sobie że gościowi chodzi o podróby , ale jak sam potwierdził , chodzi o jego produkty. Niestety moze zrobic co najwyżej kupe, nikt zadnej firmie nie zabroni zakupu palety ORYGINALNYCH did-ów np. z USA i sprowadzenia ich celem odsprzedazy po ocleniu . Natomiast potwierdzenie ich oryginalności to zupełnie inna para kaloszy i tu p. Muramoto moze narobić smrodu (za pomoca kancelarii prawniczych).

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

Z początku pomysałem sobie że gościowi chodzi o podróby , ale jak sam potwierdził , chodzi o jego produkty. Niestety moze zrobic co najwyżej kupe, nikt zadnej firmie nie zabroni zakupu palety ORYGINALNYCH did-ów np. z USA i sprowadzenia ich celem odsprzedazy po ocleniu . Natomiast potwierdzenie ich oryginalności to zupełnie inna para kaloszy i tu p. Muramoto moze narobić smrodu (za pomoca kancelarii prawniczych).

Zamieściłem ten akapit dlatego, że umieszczono tam taki tekst" PRZ ECIWKO NIEOFICJALNYM SPOSOBOM IMPORT U NASZYCH

PRODUKTÓW"

Czyli będą ścigać każdego kto nie kupi u nich czy tylko tych którzy sami sobie do firmy sprowadzę z unii?

Fazi, poczytaj, odpowie na wszystkie Twoje wątpliwości odnośnie łańcuchów:

http://www.motor-land.com.pl/data/pdf/did.pdf

he, he jakos w tym tescie D.I.D'a nie widze lancucha Z-ring :icon_mrgreen:

do autora. klasa 500 to nie zadne potwory, niemniej jezeli Cie stac to zawsze lepiej jest zainwestowac w cos lepszego.

kolejnosc jest nastepujaca

1. Z-ring

2. X-ring

3. O-ring

co do firm ktore je produkuja to mozna by dlugo dyskutowac.

:crossy:

Zamieściłem ten akapit dlatego, że umieszczono tam taki tekst" PRZ ECIWKO NIEOFICJALNYM SPOSOBOM IMPORT U NASZYCH

PRODUKTÓW"

Czyli będą ścigać każdego kto nie kupi u nich czy tylko tych którzy sami sobie do firmy sprowadzę z unii?

Tez tak zrozumialem. Wg. mnie to nieuczciwy straszak, bo niby co moga zrobic jesli zaczniesz sprzedawac? :bigrazz: