Arni Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wczoraj wsiadłem do takiej A4 jak moja, z tą tylko rożnicą, że miała quattro. Jak tym sie bosko jezdzi w takim sniegu jaki teraz zalega na drogach :D Powyłanczane wszytskie esp i jazda. Ciągnie do przodu jak by miał asfalt pod kołami, a bokiem jak lata ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wczoraj wsiadłem do takiej A4 jak moja, z tą tylko rożnicą, że miała quattro. Jak tym sie bosko jezdzi w takim sniegu jaki teraz zalega na drogach :D Powyłanczane wszytskie esp i jazda. Ciągnie do przodu jak by miał asfalt pod kołami, a bokiem jak lata ;) Tak.Zwłaszcza jak "powyłanczane" ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wczoraj wsiadłem do takiej A4 jak moja, z tą tylko rożnicą, że miała quattro. Jak tym sie bosko jezdzi w takim sniegu jaki teraz zalega na drogach D.gif Powyłanczane wszytskie esp i jazda. Ciągnie do przodu jak by miał asfalt pod kołami, a bokiem jak lata mrugacz.gif weź pod uwagę, że guattro fajnie jedzie, przyspiesza ale jednak w sytuacjach awaryjnych hamuje i skręca podobnie do FWD Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Owszem, jak auto dostanie poślizgu to nic mu nie pomoże. Ale mysmy go wczoraj uzywali do driftu po parkingu i bocznych drogach , wiec esp wyłączone zeby nic nie blokowało i smigał fajnie. A jutro zabieramy Jeepa do lasu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Uwaga. Zwracam honor dla Skody, dziś jechałem pierwszy raz z DSG, wypas. Badger, szacun. To nie jest wynalazek skody tylko szmelcwagena, taka skrzynia 2w1... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Uwaga. Zwracam honor dla Skody, dziś jechałem pierwszy raz z DSG, wypas. Badger, szacun. no, z zasypanego śniegiem parkingu wyjechała :) Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 hehhhe to że pierwsza DSG poszła seryjnie w golfie to nie znaczy że to wynalazek VW Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 hehhhe to że pierwsza DSG poszła seryjnie w golfie to nie znaczy że to wynalazek VW Tak, to chetnie dowiem sie czyj :icon_question: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 mnie wali kto wynalazł. mam ją w skodzie, działa zajebiście i to mnie interesuje Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 idea dwusprzęgłowej skrzyni pochodzi już z przed II wojny światowej - francuz Kegresse przed VW znajdowały zastosowanie w sporcie u Porsche i w Audi Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 idea dwusprzęgłowej skrzyni pochodzi już z przed II wojny światowej - francuz Kegresse przed VW znajdowały zastosowanie w sporcie u Porsche i w Audi Z tego co sie orientuje toskrzynia DSG zawiera dwie skrzynie w jednej, dwa biegi pracuja rownolegle, z czego jeden z nich jest zazebiony dlatego tak szybko i bez wiekszych strat nastepuje ich zmiana... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) zazębione są dwa biegi z czego jeden z nich jest wysprzęglony Edytowane 9 Stycznia 2010 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jeżdżę na przemian micrą i mondeo. Prawda jest taka że mikrus na zdziadziałych zimówkach bez żadnych systemów bzyka po sniegu szybciej i pewniej niż ciężkie mondeo. Może to ktoś wyjasnić? Mam taką teorię że autko jest króciutkie (takie "kwadratowe") i moment skręcający tzn. powodujący że w poślizgu tył chce wyprzedzić przód, jest mniejszy niż w długim kombi. Ma to sens? Ostatnio jak porządnie sypnie to wybieram mikrusa, przy nim wszystkie inne bryki na drodze stoją w miejscu :D Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Mondeo jest duzo cieższe od micry, wiec masa tez bedzie go pewnie pchała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Micra lżejsza, ma dużo węższe opony a więc lepszą trakcję, dodatkowo przede wszystkim masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi