motoivan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Po pijaku nigdy nie prowadziłem , na kacu niestety się zdarzało . Myślałem że jak spałem to jestem o.k , a to niestety częsty błąd . Miałem szczęście że nic złego mnie nie spotkało , teraz już tak nie robię , za dużo mogę stracić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek79 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Jakie, ku*wa, surowe ??? Zabranie prawa jazdy i dwa lata wieznia ??? A taki ciul jak zabije po pijaku kogos i wyjdzie na wolnosc to i tak wsiadzie bez prawka do auta i pojedzie. Zniesienie ograniczenia promili do 0,00 ?? Dwa lata to wcale nie jest mało. Jeżeli tak piszesz to znaczy, że nigdy nie przekroczyłeś progu kryminału i nie wiesz, co to znaczy. A jak „ciul zabije” to dostaje więcej. Jak mawiali starożytni Indianie : „od wódki rozum krótki”, dlatego podstawa to reakcja otoczenia. Z pijanym nie jadę, a jak widzę na drodze, że coś nie tak z kierowcą to dzwonię na 997. Miałem kiedyś taką sytuację i reakcja policji była natychmiastowa. Policjanci (jak powszechnie wiadomo) nie są jasnowidzami, dlatego trzeba im pomagać w namierzaniu pijanych kierowców. Przestępców nie odstrasza wysokość kary tylko jej nieuchronność :icon_exclaim: Edytowane 14 Lutego 2010 przez Piotrek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Dołącze do kolegów i też przysięgnę że nigdy nie jeżdżę pod wpływem alkoholu. Powiem nawet więcej: w ogóle nie piję alkoholu { to nie religia, ani esperal tylko własna decyzja }. Pozdrawiam trzeżwych. To pozdrowmy razem u mnie powodem jest choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Według mnie próg powinien być podniesiony np do 0,5, ale w momencie spowodowania kolizji, wypadku powinno być zabierane prawko bez możliwości jego odzyskania, to raczej przyniosło by efekt. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 kary już są, nawet surowe. teraz przydałoby się trochę pracy niebieskich, żeby były jeszcze nieuchronne. skoro biorąc się za jakieś jednorazowe akcje (np. znicz, święta) łapią tysiące zalanych, mogliby czesać częściej i np. sprawdzać tylko trzeźwość + papiery jsz EDIT: zmiany już są. komentarz eksperta mi się podoba ;) Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 To pozdrowmy razem u mnie powodem jest choroba Masz na myśli swój wiek ? Starość nie radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 o własnie, motoivan poruszył jeszcze istotny element... ilu siada po wieczornych imprezach, nastepnego dnia rano za kierownice... to może założymy motocyklowy klub abstynentów? ;) Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 ilu siada po wieczornych imprezach, nastepnego dnia rano za kierownice... ...75% uczestników zlotów motocyklowych :bigrazz: pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 ja bym szacował 90% i więcej, ale ja się nie znam bo na zlotach motocyklowych nie bywam Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 ja bym szacował 90% i więcej, ale ja się nie znam bo na zlotach motocyklowych nie bywam no ja też nie - tak tylko słyszałem :wink: Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Jak by ktoś szukał całego zbioru (oficjalny kanał): http://www.youtube.com/TAC oraz oficjalna strona: http://www.tac.vic.gov.au/jsp/corporate/homepage/home.jsp coś dla nas: http://www.spokes.com.au Edytowane 15 Lutego 2010 przez kalosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 ja bym szacował 90% i więcej, ale ja się nie znam bo na zlotach motocyklowych nie bywam no ja też nie - tak tylko słyszałem :wink: Nie ma tak źle - czasy się zmieniają ludzie w tym kraju zaczynają sie normalni robić (przynajmniej wiekszość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja też wsiadam, ale dopiero popołudniu po kąpieli, śniadaniu, spacerze, obiedzie, odpoczynku i dopiero w drogę :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 A może by tak zainwestować w alkomat?? Naprawdę przydatna rzecz. Swój kupiłem na alledrogo za 240zł. Wyniki potrafią naprawdę zaskoczyć. Dzień po imprezie, godzina 13.00 ja się czuję w porządku a we krwi 0,34 promila. Zapewne wiele osób bez wcześniejszego przebadania wsiadło by na sprzęta i pognało. Błąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi