KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 A niby tak prosto i 15 minut ........ :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 A niby tak prosto i 15 minut ........ :biggrin: Samo odpalenie "na krótko" to tak, ale poprowadzenie kabli, staranny montaż już nie tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 o ku*wa "... i nastała światłość" pięknie :notworthy: No i to mówi za wszystko :biggrin: Za-je-...-ście :biggrin: PRAWIE zupełnie jak moje :bigrazz: Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Od wczoraj Hunter vel. Najjaśniejszy. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Jakie tam jest szkło w tym motocyklu?, gładkie?, czy napieprza wszędzie tylko nie na droge? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 gładkie, napieprza tam gdzie ma. Kwestia regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 A ja ostatnio jechalem z kumplem Mondkiem z fabrycznymi ksenonami i powiem szczerze ze gorsza widocznosc na zasniezonej drodze niz na zwyklych swiatlach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Nie wyregulujesz, wiem z autopsji. Troche zawsze, mój turystyk ma pełną regulację lewo prawo i góra dół. A ja ostatnio jechalem z kumplem Mondkiem z fabrycznymi ksenonami i powiem szczerze ze gorsza widocznosc na zasniezonej drodze niz na zwyklych swiatlach ? To straszne, już nigdy nie wyjadę motocyklem w śnieżycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 A ja ostatnio jechalem z kumplem Mondkiem z fabrycznymi ksenonami i powiem szczerze ze gorsza widocznosc na zasniezonej drodze niz na zwyklych swiatlach ? Światła często trzeba myć w taką Pogodę :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 To straszne, już nigdy nie wyjadę motocyklem w śnieżycę. Cholera... To ja tez chyba zostanę w domu... A na Wigilię miałem na moto jechać... No ale jak... Z takimi światłami? :banghead: Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Troche zawsze, mój turystyk ma pełną regulację lewo prawo i góra dół. Istnieją motocykle które nie mają tych regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zapewne tak. Hunter mimo pełnej regulacji, ważna jest ogniskowa xenona. Ja mimo pełnej regulacji, oślepiam wszystkich, ale i na drogę świecę lepiej niż zwykłe żarówki. Dokładnie tak.Pomimo pełnej regulacji,nie da się wyregulować światła z ksenonu w zwykłej lampie,czy to samochodowej,czy motocyklowej.Dlatego są one zabronione do takich lamp.Tak jak piszesz,więcej /trochę/zobaczysz,ale jeszcze więcej oślepisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Zapewne tak. Hunter mimo pełnej regulacji, ważna jest ogniskowa xenona. Ja mimo pełnej regulacji, oślepiam wszystkich, ale i na drogę świecę lepiej niż zwykłe żarówki. Dokładnie tak.Pomimo pełnej regulacji,nie da się wyregulować światła z ksenonu w zwykłej lampie,czy to samochodowej,czy motocyklowej.Dlatego są one zabronione do takich lamp.Tak jak piszesz,więcej /trochę/zobaczysz,ale jeszcze więcej oślepisz. Jak dokładnie się to objawia? Co się dzieje z plamą światła; zmienia swój kształt czy po prostu zwiększa się w takim stopniu że regulacje nie wystarczają? Do tej pory spotkałem się z opiniami że oprócz jasności i barwy temp. światła nic się nie zmienia. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jest jeden ogromny snop światła, który świeci wszędzie. Ja oślepiam nawet kierowców samochodów ciężarowych. Dodał bym,że w niektórych sytuacjach,takich jak intensywny deszcz,czy śnieg,wręcz utrudniają jazdę./oczywiście na moto po śniegu w nocy to raczej wątpliwa przyjemność/.Można częściowo temu zaradzić,dobierając ksenony o "niższej barwie", a najlepiej kupić zestaw z odpowiednimi /dostosowanymi/lampami.Wtedy jest dobrze,ale niestety,koszt dość spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Yo! Najwazniejsza jest pozycja zrodla swiatla w reflektorze. Jesli taka zarowka ksenonowa "wchodzi" glebiej lub plycej od oryginalnej zarowki w reflektor, to nie ma to prawa dzialac poprawnie. Zreszta, pocztajcie sobie, bo fajnie to jest opisane tutaj: http://swiatla.arbiter.pl/galeria/ksenon.halogen H4 nie nadaje sie do przerobek :]. H1, H3 i H7 juz jak najbardziej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi