Ksylo Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Tak w ogóle, to na wiosnę się olej zmienia. Oleje się nie tylko zużywają w pracy ale tez starzeją. Dlatego wymiana jest np. co 10tys km lub raz na rok. Wynika z tego, że nawet jak zrobisz dużo mniej to po roku powinno się wymienić. W tym wszystkim właśnie regularna wymiana jest ważniejsza dużo, od tego czy kupisz Motula, Repsola czy inne gó*wno. Dlatego tez wymienia się przed samym rozpoczęciem sezonu, żeby mieć olej świeży a nie wymrożony zimą i zleżały. Powinno się na wiosnę odpalić na starym oleju, przejechać z 50km żeby się sprzęt zagrzał i syf z dna wymieszał dobrze z olejem. Po tym wjechać do warsztatu i szybko zlać syfa, póki osad nie osiądzie znowu na dnie miski. Na tak przygotowany silnik wlać nowy olejek i cieszyć się wiosną dając w palnik. PS: Praca skrzyni po wymianie oleju to jest tylko wskaźnik tego czy olej jest dobry dla skrzyni ale.....W motocyklach olej jest równocześnie do skrzyni i silnika, więc jest to pewien kompromis. Zapominacie, że jak będzie zbyt dobry do skrzyni i sprzęgła, to stanie się gorszy dla silnika. Musi być równowaga. Nie zajmować się panowie pierdołami, zmieniać olej na wiosnę i śmigać. Zamiast wywalać furmankę kasy na Motula lepiej kupić też syntetyka ale Repsola i zaoszczędzone wydać na dobre irydowe świeczki. Zmieniłem rok temu i jest wyraźna poprawa w pracy silnika. Tyle z mojej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors2005 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ksylo, mam nadzieję nie zamykać sezonu motocyklowego, a ponieważ olej już swoje zrobił, to nie widzę powoda aby czekać do wiosny. Wszak sezon motocyklowy trwa cały rok :laugh: Pozdrawiam LwGZimą też można jeździć na moto :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Powodzenia zatem i w dupie to mam zasadniczo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors2005 Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Powodzenia zatem i w dupie to mam zasadniczo...Wyczuwam lekki sarkazm u Kolegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Motul 300V 10w40 Miedzy lagami 20cm, a odległość między półkami 20,7 cm (przynajmniej u mnie).PozdrawiamWspinakerDzięki serdeczne :flesje: :flesje: :flesje: Dziękuję za informację. Z Motulem miałem złe doświadczenia i Castrol bardziej do mnie przemawia.Choć mam mean streaka to tez mam niemiłe wspomnienia z motulem (uślizgi sprzęgła na ciepło) co zupełnie zniknęło gdy zacząłem lać midland. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 oj tam, oj tam.......zaraz sarkazm :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyrocket Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Ja śmigam od 3 sezonów na Castrol Power 1 Racing 4T 10W/50 i nie ma problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian777 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 WitamJestem nowym i jak na razie szczęśliwym posiadaczem TR III Touring . Motocykl sprowadziłem z USA. To jest chyba jedyne forum w Polsce na którym można dowiedzieć się czegoś o tym motocyklu i dlatego mam małe pytanko. Kierownica do górnej półki jest przykręcona za pośrednictwem tuleji metalowo-gumowych i u mnie jest tam mały luz. po rozkręceniu nie widać żeby te tuleje były wyrobione i nie wiem czy to normalne ? Przydała by mi się instrukcja ( manual) jeśli ktoś ma to proszę o podesłanie na e-mail. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Przydała by mi się instrukcja ( manual) jeśli ktoś ma to proszę o podesłanie na e-mail.iło powitać nowego kolegę. Podaj emaila, to podeślę instrukcję i serwisówkę. Wiatam nowego kolegę. Podeślij email to wyślę instrukcję i serwisówkę.PozdrawiamWspinaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian777 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Z góry dziękuję [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Uszanowanie Motór kupiłem.Rocket jak s......kuriera wycięty !!!! pozdrMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian777 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Uszanowanie Motór kupiłem.Rocket jak s......kuriera wycięty !!!! pozdrMaciekTo gratuluje zakupu. Napisz coś więcej , jaki model , rocznik itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 no więc.... proszę szanowne grono, sytuacja przedstawia się następującorocket roadsterrocznik 2015czarny połysk z czerwonymi pasami.w grudniu zrobiłem pierwsze 200kmów, a potem zima przyszła i trzeba było "smoka" zagarażować i teraz z utęsknieniem wiosny wypatrywać. pare lat chodził mi po głowie, łamałem się,, czy rocket czy może t-birt, commander na przykład.cmokałem, knułem, brwi marszczyłemaż w końcu wiziąłem się i kupiłemot i koniec pieśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian777 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 no więc.... proszę szanowne grono, sytuacja przedstawia się następującorocket roadsterrocznik 2015czarny połysk z czerwonymi pasami.w grudniu zrobiłem pierwsze 200kmów, a potem zima przyszła i trzeba było "smoka" zagarażować i teraz z utęsknieniem wiosny wypatrywać. pare lat chodził mi po głowie, łamałem się,, czy rocket czy może t-birt, commander na przykład.cmokałem, knułem, brwi marszczyłemaż w końcu wiziąłem się i kupiłemot i koniec pieśni.to świeży nabytek , kupiłeś w kraju czy poza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxoss Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 tak, świezynka, z krajowego salonu. taaaa......wiem lamerstwem śmierdzi, ale ktos musi w końcu na tym swiecie nowe sztuki z salonu wyprowadzać. zupełnie jak dziewczyny spod skrzydełek mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi