Ksylo Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 A ja nie wiem nic o irydach poza tym, ze podobno lepsze. Chce wlasnie sprawdzic a lece w długa trase za dwa tygodnie. Macie jakis dobry namiar na te swiece w niskiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg505 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 wsaw wyluzuj :biggrin: Nic nie mam do niebieskiego koloru, całkiem nieźle Twój sprzęt wygląda. Ot, taki tam żarcik :rolleyes: .Ksylo, ja o turbinie czy o podtlenku wypowiedziałem się ironicznie, a katalizator ogranicza jednak nieznacznie trochę moc ale czy ktoś Cię za to krytykuje? Wykorzystałem ten fakt tylko żeby Cię podrażnić :biggrin: . Kur... aż strach coś pisać bo wezmą cię za aspołecznego... :blink:cobra888 widzę, żeś chłop z dystansem. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Ja juz stara dupa jestem i tak łatwo sie nie podrażniam :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Normalny chłop z uśmiechem na twarzy jestem:) optymizm to moje motto i dobrze (czyt. łatwiej ) mi sie z tym żyje:) Ksylo ja mam założone NGK DPR8EIX-9 takie były katalogowo dedykowane do rakiety. Jak na razie(i nie widze inaczej)wszystko OK . 3Majta się chłopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsaw Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 No tak to "co ty ku... chcesz od niebieskiego koloru" też użyte w formie ironicznej :biggrin: . Nie spinajta się chłopy ;) Wszystkie motocykle są piękne i podobno nie ma brzydkich kobiet :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 ..... ale w obu przypadkach, czasem wina brak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarc Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ktoś ma ochotę pośmigać dzisiaj jeszcze wokół Poznania, ewentualnie przyszły weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malutki l Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 witam może ktoś wie czym może być spowodowane nie kręcenie rozrusznika tr roadster . zdarza mi się że po naciśnięciu startera jest tylko charakterystyczny "pyk" w rozruszniku i nic i po kilku próbach zakręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg505 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Moim zdanie należałoby przede wszystkim sprawdzić jakie napięcie jest na akumulatorze przed uruchomieniem, a przy okazji po uruchomieniu coby wyeliminować ewentualne braki w ładowaniu. Aku w spoczynku nie powinno mieć mniej niż 12,2 V, prąd ładowania powyżej 13,5 V i nie więcej niż 14,4 - 14,5 V (pomijam szczegóły testu na pełnym obciążeniu i bez).Ponadto często zdarzają się zaśniedzenia, utlenienia na stykach przewodów z aku lub dalej w kierunku rozrusznika. To skutkuje spadkiem napięcia i natężenia prądu na rozruszniku podczas "kręcenia". Jeżeli po sprawdzeniu j/w wszystko będzie w normie pozostaje niestety sam rozrusznik. Budowy rozrusznika w Rockecie nie znam więc nie będę się wypowiadać. Mogę dodać tylko, że zauważyłem w swoim sprzęcie każdorazowe "przycięcie się" rozrusznika w pierwszej fazie rozruchu. Dodam, że mam nowy, żelowy aku. Zakładam więc, że to raczej norma w Rocketach z racji potężnego silnika i skąpej instalacji rozruchowej tego modelu (chyba że to tylko ja tak mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Żeby poprawić zimny rozruch w moim Rockecie zrobiłem 3 rzeczy: - na początku miałem olej 15W/40 (zalecany jest albo 10w/40, albo 15w/40)- zmieniłem na 10W/40, co poprawia rozruch jak jest zimno (jeżdżę również zimą).- zmieniłem akumulator na YTX20HL-BS - ma nieco większy prąd rozruchowy (310 zamiast fabrycznych 270)- założyłem moduł do lamp, który powoduje, że podczas rozruchu nie świecą się przednie reflektory (piszą o tym na zagranicznych forach, że to pomaga). Od tej pory (zrobiłem to ponad 3 lata temu) nie miałem problemów z rozruchem. Mimo wszystko zacząłbym o przeczyszczenia styków, bo tak jak pisał Greg505 to jest zwykle najczęstszy powód problemów z rozruchem. PozdrawiamWspinaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malutki l Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Dzięki za informacje styki wyczyszczone aku mam taki sam YTX20HL-BS tylko ze 4 sezon może jego czas się kończy. w spoczynku ma prąd 12,6 a prąd ładowania 14,02-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Witam serdecznie. Miałem podobny problem z rozruchem mojego Rocketa,a mianowicie latem jeszcze palił w miare a,ale i tak ciężko więc uznałem że aku sie kończy-kupiłem nowy i.... dalej to samo. Jak mu dałem kable z auta to startował ,jak nie to ciężko kręcił a w zimie to zapomnij-dwa razy wałem i koniec.wykreciłem rozrusznik zwiozłem do specjalistów tej dziedziny motoryzacji(Jaszówka koło Kłodzka)rozkręcili popatrzyli i...... "mamy dla Pana złą wiadomość rozrusznik jest dobry 100% prosze szukać przyczyny w motocyklu" Posmarowałem śrubo/styki wazeliną,skręciłem i jak zakręcił to myslałem że silnik z ramy wyskoczy..........................koniec :) Ciesze sie jeśli pomogłem lub pomogę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 " Posmarowałem śrubo/styki wazeliną,skręciłem i jak zakręcił to myslałem że silnik z ramy wyskoczy..........................koniec :) "Jak nie posmarujesz, nie pojedziesz" :-) Stara prawda. Często tak bywa, że szukamy nie wiadomo czego, a przyczyna jest prozaiczna. Rozumiem, że te "srubko/styki" to chodzi o połączenie przy akumulatorze, czy coś jeszcze smarowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarc Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 A ja ostatnio mam problem ze stacyjką. Też nie kręci, a jeśli już kręci to z innego położenia kluczyka. Rozkręciłem wszystko i okazało się, że jeden z kabli oderwał się od styku. Po zlutowaniu, skręceniu, okazało się, że jest podobnie... Ręce opadają. Generalnie po zetknięciu oderwanej wiązki z innym kablem świeci się dodatkowo zegarek(który wcześniej był popsuty i nie chodził, jak również zegar z poziomem paliwa). Teraz pytanie, czy po odpaleniu rozrusznika świeci się tylko prędkość. i obroty, czy te dodatkowe zegary również są podświetlane? Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra888 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam. Smarowałem i śrubo/styki przy aku,ale i wcześniej po zmianie aku na nowy to robiłem więc nie tutaj była przyczyna ,i plusową śrubę na rozruszniku tą ze stałym napięciem .Pozdrawiam wszystkich....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi