Skocz do zawartości

Triumph Rocket III

Kapiszon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Czy ma może ktoś lub ma możliwość zrobić zdięcie dolnego tryba rozrządu, bo na moim nie ma znaku do ustawienia rozrządu. Ale idzie się doliczyć na którym zębie ma być bo jest wycięcie na klin wału. Dlatego jak ma ktoś to bardzo proszę o pomoc.

Ogarnołem temat ze znakami na kole rozrządu są one nad kołem na przeciwwadze wału korbowego, klin wału na trybie też pokazuję to miejsce. Dołączam fote żeby inni też mogli zerknąć.

Mam jeszcze pytanie jeśli ktoś zmieniał łańcuch rozrządu to gdzie kupowaliście bo nie mogę namierzyć żadnego sklepu?

post-73398-0-97495000-1415885014_thumb.jpg

Dwa razy to robiłem w prosiaku. Opisałem na forum dość dokładnie, można znaleźć i poczytać. Zrobiłem sobie prosty przyrząd do wyciagania płytek bez zdejmowania wałków. Dla mnie to juz proste ale na początku było gorzej. Pierwszy raz na Rockecie miałem do czynienia z płytkowymi zaworami. Wcześniej robiłem wiele razy zawory w Kawasaki ale regulowane śrubowo. Ja wkładałem płytki od TOYOTY, pasują. Właściwie najgorsze teraz to dla mnie dokopac się do silnika od góry. Wnerwia mnie też usuwanie pasty uszczelniającej dekiel i czyszczenie wszystkiego uważając żeby nie wpadło nic do silnika. Można zrobić jak się ma pojęcie i narzędzia. Ryzyko jednak jest spore, że się coś nie uda. Można zniszczyć coś i będzie bolało....

Cześć. Z wymianą rozrządy sobie poradziłem wszystko działa jak należy.

Mam tylko takie pytanie bo doszły mnie słuchy że po przebiegu 30-40 tyś km potrafią padać panewki na wale, wydaje mnie się to trochę dziwne ale niech się wypowiedzą więksi znawcy tematu.

Dzęki za odpowiedzi. Też mnie się to dziwne wydawało, bo przecież turbiny montują i wtedy dobiero są obciążenia na układ korbowy to panewy by siadały momentalnie. Tak więc wkładam to między bajki i będę się nadal cieszył użytkowaniem rocka.

• 4 tygodnie później...