MOC Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 ...Z fabryki wychodziły czarnre, wiśniowe, troszkę srebrnych wystawowych.... Byly tez kremowo czarne... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) ... bo ani sprawny, ani szybki ... boli mnie ze NASZ JUNAK jest beszczeszczony przez domorosłych kowali spawany, ciety smarowany jakimis abstrakcyjnymi barwami, katowany tłokami z fiata zamiast jezdzic dostojnie zrobiony na orginał ...co do zabytków jestem purysta hardcore-jezuita:)I stosy zapłona:) Witaj. Ani sprawny ??? Zawsze do tych por wracałem do domu na kołach :icon_biggrin: Kiedyś fakt, czasami bez prądów, ale po przyzwoitym zrobieniu prądnicy i dbaniu o nią prądy są. Iskrownik od ponad 44444 km nie ruszany :icon_biggrin: Nie szybki ??? A na cholere mi aż taaaaki szybki ? Z sezona i około 4 tyśków (niestety, w tym roku mało ) wyszła średnia około 67 km/h, to mało ? Poza tym Junak to "paradny" motor jest :wink: Te skatowane Junaczki niestety pochodzą wwiększości z lat radosnego kowalstwa. Obecnie dużo ich wraca do zbliżonego do orginalnego lub prawie oryginalnego stanu :icon_biggrin: Od czasu jak dostępne są tłoki Almota, zawory Paradowskich czy pierdzionki od Derdy nie warto nawet sięgać po fiatloki ... A co do zabytków ? Ja też raczej mocny ortodoks , ale wolę coby jako pociapany chopper śmigał niż jako WRO stałpod płotem .... Pozdrawiam K54 PieS Kremowe na czarnobiałych fotach to raczej srebrzaśne byli :flesje: Edytowane 11 Grudnia 2009 przez K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros4 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 w trasie raz zerwalem lancuch,i to wszystko. kiedys jankiem prawie otarlem sie o Wal Hadriana,modlilem sie by dojechac do celu,bo tam caly czas dzdzy,i od tej wilgoci pradnice szlag trafil.ale dalismy rady.mysle ze ciezko mi bedzie powtorzyc podobny wyczyn,ale janek stoi i czeka.kto wie?pozdrawiam.j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 No bo właśnie tak się robi szparunki - maluje się je ;) Pozdro all :flesje: spoko ale mi chodziło o to że domorośli malarze wesołych lat 60-70 upiększali motocykle domowymi sposobami, różnego rodzaju kalkomanie czy przemalowywanie, o szparunkach nie wspominając a co do samych szparunków jakiś czas temu była moda na naklejane ale że technika idzie do przodu to powróciło malowanie :wink: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) kiedys jankiem prawie otarlem sie o Wal Hadriana,......mysle ze ciezko mi bedzie powtorzyc podobny wyczyn,ale janek stoi i czeka.kto wie?pozdrawiam.j. Witaj. To może Krym :wink: Na czerwiec szykujemy się w kilka Junaczków .... A co wyjdzie, czas pokaże :icon_biggrin: K54 Edytowane 14 Grudnia 2009 przez K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros4 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witaj. To może Krym :wink: Na czerwiec szykujemy się w kilka Junaczków .... A co wyjdzie, czas pokaże :icon_biggrin: K54 wyobraznia zaczyna pracowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Moze połaczymy dwie wyprawy?Tu sie szykuje rusozaprzegowy wyjazd w podobne okolice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 CHcesz zeby junakowcy silniki pozacierali wlokac sie z ruskimi zaprzegami :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros4 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 to trasa przez rumunie,jak sadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 to trasa przez rumunie,jak sadze? Witaj. Raczej od razu Ukraina, coby minimalną ilość granic zaliczać :wink: W sumie to chodziło po głowie już od jakiegoś czasu, ale głównym katalizatorem był http://www.jacz.za.pl/Wyprawa2008.htm#0 A potem jeszcze nasz kolega właśnie zaprzęgiem dołożył swoje czy grosiki http://picasaweb.google.com/JBR1974/Ukraina2009 i się szykujemy. W ramach treningu zrobiliśmy w sobotę/niedziele 340 km, troszkę zimnawo bylo , ale trzeba dotrymować motorki :icon_biggrin: Bo casu coraz mniej :wink: K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaros4 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 istotnie,na krym najblizej przez ukraine.ale to kawal drogi,a biorac pod uwage uwarunkowania zewnetrzne,wyprawa bedzie trwac wiecej niz 2 tyg.bedzie ciezko.przynajmniej dla mnie.rodzinka itp.mnie na te rumunie wciaz ciagnie,moze dla tego ze te trase kiedys zrobil moj "stary",razem z wujem na shl-ce,wracali przez bulgarie i wegry,od budapesztu w tylnym kole zamiast powietrza mieli siano z pola,powiazane sznurem wiazalkowym,no ale to juz tylko taka rodzinna legenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ej, Junakowcy co to za ustrojstwo, były takie czy to lipa? http://www.allegro.pl/item870135396_junak_...nik_paliwa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Ej, Junakowcy co to za ustrojstwo, były takie czy to lipa? http://www.allegro.pl/item870135396_junak_...nik_paliwa.html Ściema ... Siódemki miały taki http://dzikijunak.org/gallery/album376 a potem można było dostać "prywaciarski" http://dzikijunak.org/gallery/album260/aai K54 Edytowane 3 Stycznia 2010 przez K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ej, Junakowcy co to za ustrojstwo, były takie czy to lipa? http://www.allegro.pl/item870135396_junak_...nik_paliwa.html Wstyd byloby taki kranik zalozyc do junaka... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Acha czyli to rzemiosło, a ten własciwiy to taki sam jak z Fumy, no tak daleko posunieta unifikacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi