tomxx92 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 witam mam następujące pytanie w moim motocyklu w przednim układzie hamulcowym nie ma w ogóle płynu i chciałbym go napełnić. Bardzo prosze o pomoc jak to sie robi bo jak wlewam płyn do zbiorniczka i pompuje klamką to i tak klocki się nie poruszają i nie ma żadnych oznak hamowania. Prosze o porady jak napełnić układ hamulcowy płynem. dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Najpierw wyczyść wszystko,tłoczki itd, przepłukaj przewody płynem, nastepnie wlej płyny wg wskazać producenta i odpowietrz układ. Jak nie wiesz jak to zrobić to lepiej poproś kogoś kto wie bo możesz sporo napsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Po zalaniu płynu trzeba odpowietrzyć układ. Poszukaj na forum jak to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 ok zrobiłem i nawet hamuje tylko mam jeszczze jeden problem mianowicie lekko poplamiły mi sie klocki hamulcowe płynem hamulcowym- płyn już wysechł z klocków ale czy na klockach nie zastała jakaś tłusta plama po nim ?? czy mam klocki normalnie wlożyć do zacisku czy jakoś je wyczyścić ??. dziękuje za dotychczasowe porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Kolego spokojnie, przeczyść tylko żeby były suche i odtłuszczone. Tak dla spokoju własnego. Płyn hamulcowy krzywdy nie zrobi, no chyba że klocki w nim wykąpałeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Płyn hamulcowy zmywa się wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi