Vector Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 i w jeepach po 2000roku :( taniosc , qwa wszedzie szukaja byle taniej ;) Fakt, teraz auto za 100 tys. w większości wypadków jest chu*owej jakości albo pseudo za*ebistej jakości (Renault) i po 100 tys. wygląda jak by miało conajmiej 3x tyle... :banghead: Nie znasz sie.....i jezdzisz Hondą :P Ale ja lubię Fordy! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja też swojego lubie :) Byle wygodne i dobrze jezdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja też swojego lubie :) Byle wygodne i dobrze jezdzi. Kumpel ma takiego samego, 280 tys. przejechane, przy 274 pompa poszła. Wtryski, silnik miód i malinka, żadej kopcówy itd. itp. :lalag: Fajne auto i za*ebiście jedzie, ile Ci bierze? Bo ciągle narzeka - 8,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Tak jak jezdze to okolice 7l +- wiec nie narzekam akurat na to.8 weźmie ale przy agresywnej jezdze. Mój ma 201 tyś nakulane. Poki co wtryski i pompa sprawują sie powiedzmy że dobrze, choć sa z Delphi wiec ciul***o jakich mało. Ma silnik na common railu czy ze zwykłymi wtryskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Ma silnik na common railu czy ze zwykłymi wtryskami? Myślałem, że wszystkie w Mondeo to były common... A te na wtryskach Delphi to była jakaś kulawa seria? Edytowane 12 Listopada 2009 przez Vector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Były turbodiesle jeszcze na zwykłych wtryskach 2.0 TDDI i one sprawuja sie bez zarzutu choc są słabawe jak na te auto i palą wiecej. TDCI to common rail . Zupełnie inna bajka jak chodzi o oddawanie mocy, ale niestety do 2003 / 04 do pewnej serii montowali własnei z Delphi. Pozniej były z Boscha dopiero, i podobno chodzi to w miare bezawaryjnie. Delphi czułe na jakośc paliwa przede wszytskim. Elektronika z nich wariuje, czasem wbije sie w tryb awaryjny choć wszystko jest ok. Poza tym - silnik zachowuje sie bez zarzutu, ciagnie porządnie, chodzi cichutko i niewiele pali. No ale, tu o Kii Sorento miało byc :P A znów mi sie dostanie że forda pochwaliłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Powiem Ci szczerze, że nie widziałem jeszcze jeszcze Mondka z TDDI, kumpel ma commona, ale mówimy o Mondeo po AD2000? W nich były montowane TDDI? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Tak,do połowy 2001 montowane były TDDI. Jechałem dwoma jako jazda testowa tylko.Generalnie - im pozniejsze Mondeo tym wady były an bierząco eliminowane, co ma swoje odbicie w cenach uzywek niestety, bo poźne roczniki stoją wysoko. Edytowane 12 Listopada 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Fakt, poczytałem. Jak na DI to i tak były mocne 90 i 115 nawet sporo :wink: Kończymy spam, werdykt, Mondeo to bardzo przyjemne autko :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Dokładnie. Na papierze mocne, ale 90 KM naprawde w tym aucie nie jedzie :P Nic nie jest bez wad, ale....nadrabia zaletami :P Pozdr.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Gosc sie pytal o Sorento a wy mu tutaj wyklad o Fordach. Jedyne co na "f" jest dobre to slowo f..k. Jesli ktorys z Was Honda jezdzi to musialby ciezko na glowe upasc by zamienic honde na forda. Co do Sorento. Sam sie nad takim przez chwile zastanawialem ale odpadla z jednego jedynego powodu - silnik diesla troszke slaby by zapindalac w trasy tak jak ja. Nowa Kia wcale nie jest gorsza od wymienionej konkurencji a to co glownie swiadczy na jej niekorzysc to wlasnie marka. Jak by ten samochod zostal wypuszczony z innym bardziej szpanerskim znaczkiem to ludzie by sie rozpisywali jaki zarabisty sprzet. A tu niestety Kia sie nie poszpanuje... Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Wypowiadasz sie o nowej kile a pojecia nie masz o czym piszesz :bigrazz: Nie wiem czy slyszales, ze w tych wozach i to nowkach sztukach lakier schodzi i wyglada jakbys przejechal kolo piaskarki a serwis ma to daleko i gleboko w dupie... :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgor Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 No to ja powiem jako jeżdżący sorenciakiem - 2005 r. + niezniszczalny - 150 tys - nic, nic, nic się nie zepsuło, ułamało, jeżdżony w lekkim terenie krawężniki samochód na ramie - sztywne nadwozie nie to co suviki - czyli kombiaki powiększone dużo miejsca w środku - z wyjątkiem bagażnika dobra widoczność dobra jakość wykonania - nic nie odpada, skrzypi idealny samochód do holowania - - duuża masa - czyli ponad 2 tony przeciętne osiągi - były 2 disle - 140 i 170 km - 170km jest ok - ale rewelki nie ma masa powoduje spory apetyt na paliwo - ale inaczej się nie da przeciętne zawieszenie - dosyć sztywne - więc na zakrętach się nie przechyla ale na dziurach plomby można pogubić - niewielki /w stosunku do wielkości całego pojazdu bagażnik staromodna stylistyka i dosyś dużo plastiku i brzydkiej tkaniny - więc tak naprawdę to musisz określić do czego ma służyc - sorento to nie konkurencja rav4 czy qasqaia, - należy go porównywać z większymi suvami. Nie jet to BMW X5 , czy ML lub GL - jeżeli chodzi o wielkość tak ale NIC więcej - ale cena kupna, części serwis - to też inna bajka Mam 2 znajomych w robocie co jeżdża sorenciakami - 200 tys przebiegu nic, mój 150 tys nic trzeci najmłodszy ma jakieś 90 i też nic dosyć dobry napęd - są 2 wesje z automatycznym dołączaniem - i manualnym . Sorento wjedziesz w trudniejszy teren, w zimie niezastąpiona na wypad na narty, zaholujesz przyczepę w dowolne miejsce. Ja mam ją bo wszędzie nią wjade z deską na dachu, pociąne żaglówke i w zimie w górach też nie pękam. Jakbym miał jeździć nią 80% po mieście to nie jest to dobry wybór, to lepiej kupic japoński produkt terenowopochodny - tańszy w utrzymani, ładniejszy itp itd Aha no nie boję się że mnie z niej wysadzą albo ukradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgor Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 a co to kuźwa licytacja na cenę Nowa 140 tys i co z tego. Jak jesteś szpanerem to kup sobie bmw x5 ale nie kupują ludzie złomy ze szrotów za grosze - a później kuźwa co to ja za Paniskio jestem Tak do końca nie kumam o co ci chodzi. masz kasę na bww czy mesia to kupuj , nie masz to zostają inne marki. Ja wolę jeździc sorento na ramie niż rav4 czy innym terenowopodobnym autem. nie stać mnie na bmw x5 z czy mesia i tyle - a w 10 letnich złomach nie gustuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Wolałbym wybulić tyle za takiego 3'latka niż nową Kią jezdzić, http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9161550 Edytowane 20 Listopada 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi