Skocz do zawartości

SUZUKI GSX750 czy można zrobić nim wheelie ?

fila
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Byś poszedł siedzieć na jakiś czas. Sanki na pewno, dość długie czyli aż do rozwiązania sprawy, przy odrobinie szczęścia może na rozprawie by się wyjaśniło że to nie Ty i byś wyszedł na wolność. Albo pozostał w pace przy odrobinie pecha. Tak jak w filmie "Symetria".

HunterM - te "czasy NKWD" nadal trwają. Policja nadal tak przesłuchuje ludzi i takimi ścieżkami podąża. Zastraszyć aż pęknie, podpisze i sprawa z głowy. Oni mają "+" na liście a ktoś niewinny ma zje*ane życie. Jak byłem w areszcie 48h to też próbowałi mi przypisać kilka innych wyskoków o których w ogóle nie miałem pojęcia. Przykład - przychodzi milicjant z kartką z zeznaniami z mojej aktualnej sprawy, każe podpisać więc podpisuję. Długopis którym podpisywałem chowa do woreczka, oznacza jako dowód z odciskami palców z włamania do mieszkania policjanta które miało jakiś czas temu na moim osiedlu i już mam przej**ne. Gratisowo dorzucają do tego woreczka szklankę z której piłem wodę, też z moimi odciskami. :icon_evil: Takie numery robią też z narkotykami, w pewien sposób "zdobywają" Twoje odciski na woreczku/paczce i już jesteś udupiony. :icon_evil:

A sposoby bicia podejrzanych to w ogóle długa historia. Leją tak że robisz w majty z bólu a śladu nie masz na ciele więc obdukcja nic nie pomoże, w razie jakbyś chciał dochodzić sprawiedliwości później. Co dostaniesz do Twoje, śladów nikt nie zobaczy, bólu nigdy nie zapomnisz. Przemoc psychiczna też jest standardem, jak jesteś za twardy fizycznie to złamią Cię psychicznie że będziesz ryczał jak dziecko. :icon_evil:

Weź go nie strasz, bo sie chłopak zaraz przyzna że to on wtedy zapier*alał z nadmierną prędkością moją suczką :biggrin:

Eeetam. Za wykroczenia drogowe chyba nie petują tak jak za listę zarzutów z KK. :icon_mrgreen:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Tylko że wiesz, to że widać blache nie znaczy że musiałem jechać ja, a to że jak na razie żyjemy w demokratycznym państwie prawa oznacza że winę trzeba udowodnić. Choć czasami łatwiej jest znaleźć jelenia który pod strachem przyzna się do wszystkiego (winny czy nie, jak podczas przesłuchań NKWD) i przy okazji podniesie czyjeś tam statystyki.

Ochłoń i jeszcze raz przeczytaj mój post, w którym opisałem swoją linię obrony na bezpodstawne zarzuty o popełnieniu przeze mnie wykroczenia i daj szansę na obronę osobie która najprawdopodobniej ma z tą sprawą tyle wspólnego co "pasaż mały" z "masażem pały". :biggrin:

To chyba Ty mnie nie rozumiesz.

1. Radzisz koledze wymyślenie historyjki z lipnym kupującym.

2. Opowiedzenie tego na komendzie wiąże się z podpisaniem nieprawdy i pewnie zmianą wcześniejszych zeznań.

3. Jak przypadkiem złapią prawdziwego winowajcę który wszystko wyśpiewa, to sprawa o składanie fałszywych zeznań leci z urzędu. Wtedy nie pomoże tłumaczenie, że chciał w ten sposób się wybronić od bezpodstawnych zarzutów.

Zawsze spisujący zeznania poucza świadka o odpowiedzialności karnej za" łganie" przed ich podpisaniem.

Ja znam to z autopsji i znam ludzi z "zawiasami" za "łganie" przed sądem.

Widzę, że nie masz o tym pojęcia i piszesz teraz bzdury o państwie prawa i ochłonięciu.

Pozdrawiam.

Widzę, że jednak moja sprawa nie daje Ci spokoju, bądź jesteś zbyt nadgorliwy zawodowo, proponuję więc abyś złożył zawiadomienie do prokuratury i na mnie i na fila, na pewno coś na nas znajdą.

Normalnie...

http://img21.imageshack.us/img21/3126/japierdolef.jpg :banghead:

Poświadczanie nieprawdy nie jest takie złe. :biggrin: Oczywiście w swojej obronie, zależy tylko w jakim sensie. Jakby tak się dobrze przyjrzeć sprawom które miałem w sądzie jest tam kilka rzeczy które poświadczyłem chociaż nie były prawdziwe. Krótko mówiąc - wziąłem na siebie nieswoje zarzuty dla własnego dobra. Wolałem mieć kilka paragrafów więcej na liście niż powiedzieć prawdę i później rozliczać się ze współwinnymi którzy do miłych nie należą. No ale wykroczenia drogowe to dziecinada w porównaniu z KK więc nie ma co przeginać pałę i chwytać się brzytwy za taki drobiazg jakim jest Prawo Jazdy. Jeśli to nie Ty jechałeś to broń się rękoma i nogami, ile możesz bo w końcu walczysz o sprawiedliwość. Jeśli to Ty jednak jechałeś to bądź mężczyzną i nie uciekaj od odpowiedzialności. Taka kara to tylko delikatny klaps.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Sprawa prosta jak drut.

1. Jechałeś jesteś winny - nie mamy o czym dyskutować - poświadczanie nieprawdy, kłamanie przed sądem jest co nieco ryzykowne - na pewno nie warte 1000 PLN + prawko - bo wyrok to wyyrok - może później w życiu zamknąć pewne drogi i stanowić poważny problem

2. Nie jechałeś - jesteś bez winy - spałeś w domu, u kumpla - niech to potwierdzi, itp itd

nie wiem czy pytasz tutaj jak się wybronić przed karą czy udowodnić prawdę - bo to 2 różne rzeczy

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

No pisz co i jak, bo ja tez mam GSX f tyle ze 600, moze mi sie Twoje doświadczenie przydać.

A co do gumy to powiem, ze moja 600 bez strzału ze sprzęgła cięzko go postawić na koło samymi obrotami, chyba ze ktoś siedzi na tyle w tedy idzie do góry. ;)