Skocz do zawartości

problemy z obrotami silnika

CHUDY CROSS ENDURO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie z tymi obrotami to tak było wpierw obroty dobrze chodziły po pewnym czasie dochodziły tylko do 7tysięcy potem znów dobrze chodziły a teraz znowu dochodzą do siedmiu tysięcy. Ostatnio gdy odpaliłem motor chodził dobrze ale po 5min towej jeździe znów dochodził do 7 tysięcy. Wczoraj wymieniłem świecę ale to nic nie dało. i nie-wiem dla czemu mam mokry filtr powietrza. Czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam CHUDY

Filtr powietrza ma być nasączony specjalnym olejem do tego przeznaczonym...najlepiej go wypierz w ludwiku czy innym płynie,kup specjalny preparat do smarowania filtrów i go tym popsikaj ale z głową.jak jeździsz w terenie to należy robić to często,jak nie to co jakiś tam czas w tsce to nie problem sprawdzić

Jak ci się kręci do 7tyś to ma taką samą moc do 7 czy jest słabszy niż normalnie?

Nasmaruj linkę gazu,zobacz czy ci się nie zacina,używasz dozownika?

Par montaignes et par valees

Et par forez longues et lees

Par leus estranges et sauvages

Et passa mainz felonz passages

Et maint peril et maint destroit...

W motorze nie ma żadnych blokad a moc i prędkość mi spadła gdy obroty dochodziły do 7tysięcy a powinien dochodzić do 13tysięcy. Przy 13 tysiącach była dużo większa moc. A dozownika nie używam. Sam robie mieszanke.

Edytowane przez CHUDY CROSS ENDURO

to jest silnik z membramą ?? czy symetryk ?? wygląda że membrama ci nie domyka.....filtr powietrza jest mokry od benzyny ?? ściągnij airboxa i dodaj gazu jak z gaźnika leci mgiełka (taka jak np w mz czy jawkach)tzn że membrama ci nie domyka i trzeba obejrzeć....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl