cineq Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam, mam pytanko ! Kilka dni temu kupiłem preparat do mycia silników. Podjechalem ok. 5 km na wieś, zeby odstawić motocykl już na zime. Spsikałem preparatem koła, zawias dolną część silnika (cylindrów i głowicy nie), ale że silnik byl jeszcze ciepły to w miejscach gdzie był ciepły preparat zaczał parować. Na etykiecie bylo napisane ze jak mocne zabrudzenie to można od razu preparatu używać bez rozcieńczania. Spłukuje... i w tych miejscach gdzie silnik był ciepły został osad biały. Takie paskudne zacieki... W miejscach gdzie nie było ciepła tj. koła, wahacz itp wszystko ladnie zeszlo... Po jakimś czasie powtorzyłem temat.. ale nie chcialo zejśc.. I na czarnych deklach mojego olejaka zostały te białe zacieki. wiecie jak to usunąc? Ew. czym ? od benzyny nie schodzi... Tzn, prawie wcale. Macie jakies pomysły czym to ogarnąc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 :biggrin: Tak się kończy zabawa ze szprajem do mycia silników. Szczególnie jak na ciepło się bawimy. Weź ten szpraj, spryskaj jeszcze raz, odczekaj chwilę, spłucz po czym dobrze wszystko umyj dużą ilością ciepłej wody z dużą ilością detergentów, spłucz czystą i powinno być OK. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Też tak zrobiłem, osady są w zakamarkach już dobre dwa sezony :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Może warto sprawdzić w necie co to jest za osad. Mógłbyś podać skład. Biały osad wskazuje na sól cynku lub aluminium. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Pozadnie umyj a nastepnie sprobuj moze tego: http://www.motoemi.pl/preparat-s100-black-...0ml-p-2557.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Musisz to spolerowac. Kup porzadna paste (np. Autosol) i nałóż na miejsca gdzie masz osad. Odczekaj chwile i "wetrzyj" pastę w lakier. Popraw czystą szmatą i ciesz się pięknym połyskiem bez plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi