Skocz do zawartości

Donos do prokuratury - pozwanie zdik

toowdie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No już mam k*rwa dość tych strzałek, pasów itd, a teraz we Wro jeszcze pomalowali całe skrzyżowanie na czerwono.

Jak napisać donos do prokuratury że zarządcy drogi powodują zagrożenie zdrowia i życia - bo jak się glebnę na środku skrzyżowania to coś może mnie przejechać. Już nie wspominam że dzisiaj byłem bliski gleby na delikatnym hamowaniu za poprzedzającym mnie autem i pod koła wpadła mi jakże cudna strzałka.

P.S. Czy prokuratura ma obowiązek rozpatrzyć takie coś z urzędu? Czy może mam szykować gotówkę i samemu składać pozew

Edytowane przez toowdie

Myślę że samotnie nic nie zdziałasz,potrzebny byłby protest jak na bramkach,może to coś by dało.Swego czasu poseł Dziewulski,jak się wyglebił na farbie,walczył o matowe melunki,albo offsety,ale i on nic nie zdziałał :bigrazz: Ps.testowałem to pomalowane skrzyżowanie i powiem ci że tragedia nawet na sucho :lapad:

A to skrzyzowanie kolo Arkad. Ja codziennie od 2 tygodni jezdze tamtedy rowerem (ale sciezka nie przez same skrzyzowanie) i nie skojarzylem. Myslalem ze chodzi o jakies remonty.

Ale jak piszecie to maskara. Pomysl sciagneli od angoli ale farbe to juz zasosowali byle najtansza. :banghead:

A najbardziej wkurwiajace jest to ze 200m dalej na Powstancow to jest kostka brukowa niemcow pamietajaca.

Ale latwiej wydac na malowanie :banghead:

Ale powodze zlozenia pozwu zakonczonego sukcem nikle.

O ile ktokolwiek sie zajmie jakms dochodzeniem to i tak wynik bedzie "brak znamion przestepstwa" :evil:

Edytowane przez PaleSatan

To powiem tak, nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie ostatnio zaczeli malowac taka biala odblaskowa farba, z takimi malymi nadajacymi odblask tej farbie kuleczkami :banghead: jakie neiraz widze figury motonitow na tych pasach to normalnie serce na ramieniu mam, i to jak jest sucho, jak bylo mokro to puszka jechalem jak dalm po hamplach to przd skrzyzowaniem to sie 20 metrow za nim zatrzymalem :banghead:

Raczej taki donos nic nie da. Ja bym próbował pogadać z miśkami na o2o. Przecież oni też jeżdżą po tym skrzyżowaniu też narażają swoje życie/zdrowie. Udać się razem z nimi do komendanta i obgadać sprawę. Na mokrej farbie to i samochody mają wydłużoną drogę hamowania tylko nikt tego nie zauważy dopóki coś się nie stanie.