Limo Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ponieważ kończy mi się napęd w cebrze, nowy chcę założyć z nieco innymi zębatkami, -1 z przodu i +2/3 z tyłu. Tylko tu powstaje pytanie czy nie trzeba będzie dać dłuższego łańcucha i jeśli tak to o ile? Nominalnie jest 108 ogniw. Jest jakiś wzór na przeliczanie tego? Chcę żeby moto łatwiej szło na gumę z dwójki, czy takie zębatki wystarczą czy polecacie jakąś inną kombinację? Pozdrawiam Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Września 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Moim zdaniem, przy tych parametrach, które podałeś, 108 ogniw powinno być OK. Ew. kup 110, zawsze można o te dwa skórcić. I tak będziesz zakuwał. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Masz teraz seryjne przełożenie czyli : 15/43 jeżeli zastosujesz : 14/45 lub 14/46 to długość łańcucha nie ulegnie zmianie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Ponieważ kończy mi się napęd w cebrze, nowy chcę założyć z nieco innymi zębatkami, -1 z przodu i +2/3 z tyłu. Tylko tu powstaje pytanie czy nie trzeba będzie dać dłuższego łańcucha i jeśli tak to o ile? Nominalnie jest 108 ogniw. Jest jakiś wzór na przeliczanie tego? Chcę żeby moto łatwiej szło na gumę z dwójki, czy takie zębatki wystarczą czy polecacie jakąś inną kombinację? Pozdrawiam po co Tobie wzor? zebatka z tylu i z przodu ma te sama podzialke - wielkosc zebow jest jednakowa... wiec ujmujac zab z przodu a dodajac z tylu wychodzisz na zero... jakbys zakladal "pizze" to bys mogl wejsc w matematyke wyzsza np. na poziomie gimnazjum :wink: czyli jezeli wrzucisz z tylu o 3 zeby wiecej powinno byc 110 ogniw, ale zakres regulacji powzoli rowniez na wykorzystanie 108 ogniw. pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 No to git, dziękuję za pomoc :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A czy przy 47 zębach z tyłu (plus 4) i 14 z przodu (minus 1) wystarczy standardowe 108 ogniw czy trzeba dołożyć? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 A czy przy 47 zębach z tyłu (plus 4) i 14 z przodu (minus 1) wystarczy standardowe 108 ogniw czy trzeba dołożyć? raczej nie, bedziesz potrzebowal 110 pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) Mam podobne pytanie. Mam z przodu standardowe 16, z tyłu 55 zamiast seryjnych 45. Seryjnie łańcuch ma długość 110. Edytowane 28 Lipca 2012 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Weź 120 ogniw na wszelki wypadek, zawsze możesz skrócić. Różnica w cenie jest chyba minimalna. A czasami trafiają się goście który chcą odkupić parę ogniw bo im brakuje. P.S. nawet nie wiedziałem że już czwarty sezon jeżdżę na tym zestawie a regulacji mam jeszcze dużo ponad połowę. Opłaca się brac wzmocnione DIDy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Dzięki. Z tego co widze to zamknę się w 550zł za za did zmvx 530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi