karus R1 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam!!! Poziom i cisnienie oleju OK a po rozgrzaniu silnika kontrolka zaczyna swiecic (tylko dla czego???). Wczesniej jak juz silnik ciagnol "na oparach" wystarczylo go zgasic przelacznikiem i po chwili kontrolka gasla bez dolewania (oczywiscie olej obowiazkowo uzupelnic). A teraz "porobilo sie" tak, ze kontrolka swieci bez przerwy. Jak tylko na sekunde zgasze silnik kluczykiem i bez zadnego czekania odpale zpowrotem to mam jakies 4 minuty spokoju z ta kontrolka (nie zalerznie od tego czy jade czy moto pracuje na postoju tyle samo czasu uplywa do ponownego zapalenia sie kontrolki) a pozniej zaczyna koncert odnowa. Z gory dzieki za pomoc!!! Pozdrowionka :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A poziom oleju w normie? Kolebocze mi sie po łbie że tam jest tylko kontrolka poziomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A to nie jest kontrolka ciśnienia oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A to nie jest kontrolka ciśnienia oleju? nie, to jest kontrolka poziomu oleju Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Omfg, i zamiast upewnić sie w 100% czy olej jest OK, sprawdzic kable czy gdzies nie ma zwarcia/przebicia, albo samego czujnika, to przyszedłeś na forum i założyłeś temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus R1 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Poziom w normie, kable ogladalem ale czujnik- no wlasnie. Niby OK (z tym musialem do znajmego po porade podskoczyc) ale wymiana zalatwila sprawe (na forum yamahy mi chlopaki podpwiedzieli, ze wiele modeli tej marki miewa podobne problemy i to jest wlasnie rozwiazanie) Dzieki za odpowiedzi Pozdrowionka!!! Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez karus R1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Hey! czy mógłbyś doprecyzować - czy wymieniłeś na nowy czujnik czy na inny ( z innego rocznika, modelu yamahy itp?) interesuje mnie bo mam ten sam model R1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus R1 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Sorry, ze tak dlugo To jest nowka do modelu 4XV (czyli tego samego). Nawet nie pamietam ile za niego placilem ale jakies grosze to byly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 czujnik czujnikiem.ma wady w tych modelach.ale na pewno w R1 ma znaczenie poziom oleju bo kontrolka jest od poziomu a nie od cisnienia.tak ze zazwyczaj poziom na oczku musi byc ponad stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karus R1 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Wlasnie poziom byl ponad stan. Cisnienie sprawdzilem profilaktycznie. Jak cisnienie jest OK top niby niema czym sie martwic. Tylko wqrwialo mnie jak mi sie dyskoteka na desce rozdzielczej robila. No ale po problemie i jak narazie pelen luzik :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi