Skocz do zawartości

gsxr 1000 k5 k6

gikser
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do użytkowników tego moto czy ten motocykl da się uruchomić w momencie gdy nie ma podłączonych zegarów.Problem w tym ze zakupiłem całą kompletną instalację do tego moto ,(sprzedający twierdzi ze jest sprawna i w sumie nie mam powodu mu nie wierzyć) łącznie z komputerem i listwa wtryskowa oraz wszystkie czujki przekażniki itd.Niestety po zamontowaniu tego do motocykla nie działa ani wtrysk jak również nie daje iskry na swiece w zasadzie nie słychać pompy paliwa.Instalacja jest bez SAIS więc są w zasadzie dwie mozliwosci albo jest jednak uszkodzony komputer ewentualnie potrzebne są zegary ażeby wszystko grało.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Może ktoś to potwierdzi na 100%. Prawie na pewno powinna odpalić bez zegarów.

Twoje objawy bardziej pasują do problemu z czujnikiem przechyłu, bądź ECU.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Witam

Mam pytanie do użytkowników tego moto czy ten motocykl da się uruchomić w momencie gdy nie ma podłączonych zegarów.Problem w tym ze zakupiłem całą kompletną instalację do tego moto ,(sprzedający twierdzi ze jest sprawna i w sumie nie mam powodu mu nie wierzyć) łącznie z komputerem i listwa wtryskowa oraz wszystkie czujki przekażniki itd.Niestety po zamontowaniu tego do motocykla nie działa ani wtrysk jak również nie daje iskry na swiece w zasadzie nie słychać pompy paliwa.Instalacja jest bez SAIS więc są w zasadzie dwie mozliwosci albo jest jednak uszkodzony komputer ewentualnie potrzebne są zegary ażeby wszystko grało.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

W cbr600rr odpalałem bez podłączonych zegarów.

Może ktoś to potwierdzi na 100%. Prawie na pewno powinna odpalić bez zegarów.

Twoje objawy bardziej pasują do problemu z czujnikiem przechyłu, bądź ECU.

Też uważam ze powinna zagadać (K4 pali bez problemu bez zegarów).Co do tego czujnika przechyłu to wkładałem 2 sztuki i w sumie niemożliwe (prawie) żeby obydwa były uszkodzone. Cała instalacja w zasadzie nie ma żadnych uszkodzeń zewnętrznych wygląda jak nowa zero jakiegokolwiek szpontu.Dlatego prosiłbym ażeby ktoś potwierdził ze moto pali lub nie bez zegarów. kompa będe mógł sprawdzić dopiero w piątek .Przekaźniki także są oki sprawdzane już były.

Też uważam ze powinna zagadać (K4 pali bez problemu bez zegarów).Co do tego czujnika przechyłu to wkładałem 2 sztuki i w sumie niemożliwe (prawie) żeby obydwa były uszkodzone. Cała instalacja w zasadzie nie ma żadnych uszkodzeń zewnętrznych wygląda jak nowa zero jakiegokolwiek szpontu.Dlatego prosiłbym ażeby ktoś potwierdził ze moto pali lub nie bez zegarów. kompa będe mógł sprawdzić dopiero w piątek .Przekaźniki także są oki sprawdzane już były.

W rr czujnik przechyłu można obejść łącząć dwa skrajne kable,u Ciebie też powinny być trzy kabelki.

odpala i jezdzi bez kierunkow , a nawet wygrywa forumowy motocykl miesiaca :crossy:

co do k5 sprawdz czujnik bocznej podstawki i zmostkuj czujnik przechylu

Z tym czujnikiem przechyłu to nie taka łatwa praca jak by się wydawało gdyż w ten to prosty sposób można narobić więcej bigosu niż mogłoby się wydawać .Być może w CBR zasada działania tego ustrojstwa pozwala go mostkować bez szkody dla moto,natomiast w k5 w tym czujniku jest troszkę jakichś rezystorków i połaczenie tego na obejście mogło by doprowadzić do uszkodzenia kompa.Zastanawiam się czy na forum jest tak mało K5 K6 żeby ktoś konkretnie odpowiedział czy to chodzi bez zegarów czy nikomu się nie chce sprawdzić .

• 1 miesiąc temu...

witam,

podłącze się do tematu, żeby nie zakładać nowego

znajomy ma problem z hondą 954, a dokładniej ma uszkodzony sensor (czujnik przechyłu) i chcemy go pominąć, więc moje pytanie wygląda następująco, czy wystarczy zrobić tak jak napisał wyżej kolega wojtek-rr, czyli podłączyć ze sobą dwa skrajne kabelki idące do sensora?? (jest trzy, tak jak w wyżej opisanej 600 rr) czy może w przypadku tego modelu są wymagane jakieś inne zabiegi??

z góry dzięki za pomoc