interceptor Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich forumowiczów.Mam problemik.Miałem niedawno wypadek na Bandicie 1.2 i uszkodzeniu dość poważnemu uległ tylny stelaż tzn czaść ramy pod siedzeniem.I jak na to patrzę i pomyślę ile mi to zajmie czasu i nakładu pracy by naprawić to aż odechciewa się wszystkiego.Mam pytanie czy nie orientuje się ktoś jak to jest z tymi ramami od 600 i 1200 czy są takie same(przekrój rur itp)???Bo łatwiej i taniej jest kupić rame od 600.A może ktoś posiada ramę rozbitą od 600 albo 1200 z dobrym tyłem to bym chętnie odkupił tył co by było łatwiejszą sprawą wspawać cały tył niż prostować.Jeśli ktoś prostował juz stelaże itp to wie o co chodzi jednym słowem przej**ane.Proszę o jakiekolwiek informację i z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 A czemu chcesz prostować?? Moim skromnym zdanie to najprościej będzie obciąć tak żeby można było dospawać mocowania np. na śruby i dorobić ramę. Wyjdzie na 100% taniej niż kupno drugiej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
interceptor Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 dzięki za podpowiedź.Udało mi sie kupić tylny stelaż.Teraz bosch i spawara w ruch i dzida gotowa.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 rama ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 rama ta sama Kocham takie wypowiedzi. Poco ktos zabiera glos jak nie ma pojecia?? Ramy sa podobne a nie takie same, inny kat nachylenia glowki ramy, inna tylna czesc ramy (przykrecane mocowania podnozkow w jednym a w drugim na stale) i jeszcze jakies pierdolki ale nie pamietam jakie wiec prosze mi nie pisac ze sa takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 rama ta sama Co chciałeś osiągnąć tym tekstem ? Narazić kolegę z forum na niepotrzebne koszty? Pisanie takich bzdur powinno być karane chłostą. Jeżeli nie jesteś pewny swoich wypowiedzi w tym dziale ogranicz swoją obecność do czytania interesujących Cię tematów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 a silnik pasuje z jednej do drugiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Blok silnika jest taki sam. Pokusiłbym się o stwierdzenie że głowica też, ale nie rozbierałem obu więc gdybać nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 a silnik pasuje z jednej do drugiej ?? Pasuje ale to wcale nie znaczy że można bezkarnie montować silnik B12 do ramy B6. Rama B6 jest lżejsza i słabsza konstrukcyjnie. Możesz ewentualnie zamontować silnik B6 do ramy B12 tylko jest podstawowe pytanie PO CO? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi