kowzan13 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) witam tak jak w temacie honda fireblade sc28 93 rok nie wkreca sie na obroty po dodaniu gazu albo gasnie albo powoli sie wkreca itd nie trzyma tez wolnych gazniki czyste,filtry dobrze przykrecone co musze jeszcze sprawdzic,prosze o rady moga to byc swiece? bo były wymieniane 300 km temu i chodizły ok paliwo jest w pełni ok ogólnie po dodaniu gazu prawie nie reaguje na niego problem pojawił sie gdy wyjełem silnik i robiłem głowice głowica ponoc z jezdzacego motocykla i na taka wygladała,rozrzad ustawiłem ok,nowa uszczelka,wstawiłem silnik,moze zacisnełem jakis wezyk od czegos ale od czego,wszystkie wygladaja ok prosze o pomoc Edytowane 14 Lipca 2009 przez kowzan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Jak byly czyszczone te gazniki ??? Sprobuj pojechac z otwartym wlewem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 odkrecałem pokrywki i wyczysciłem dysze główne lecz były w miare czyste,praktycznie nic nie było w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Mierzyles kompresje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 tak kompresja jest ok tylko ze przedtem na tych gaznikach było wszystko ok,nie wymagały czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 A swieca jaki ma kolor? Kwestia gazniki czy cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 swiece rdzawo brazowe sa ok gazniki odpadaja bo po zalaniu na cylinder dalej nie chodzi jak popryskam samostartu to tylko łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Czyli gazniki odpadaja. Problem sie pojawil od razu po zlozeniu? Moze jednak cos z rozrzadem przestawione? O jeden zabek np. Ew. zostaja swiece, zaplon. Warto sprawdzac od drobnych szczegolow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Sprawdz dokladnie ustawienie rozrzadu, to raz. To co zrobiles z gaznikami to nie bylo zadne czyszczenie tylko smiech na sali. Nie zdaza sie zeby gazniki zapchaly sie w okolicach dysz glownych, bo sa one po prostu na to za duze. ( otwory dysz ) Podczas czyszczenia przede wszystkim powinny byc oczyszczone uklady wolnych obrotow i przejscia, bo jesli sa zatkane to nigdy nie wejdziesz na wyzsze obroty. Jezeli taki zabieg uwazasz za "wyczyszczenie", to podejrzewam ze z innymi czynnosciami wymienionymi w twoim poscie jako "zrobione" moga byc problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 ale przedtem gazniki chodziły bezproblemowo,raczej odpadaja,w pokrywcenie było syfu ustawienie rozrzadu sprawdzałem 2 razy i jest naprawde dobrze ustawiony jak zaleje pod swiece troche benzyny to tez tylko troche łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 wydaje mi sie ze musisz szukac czegos zwiazanego z ta wymiana głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 No jak zalewa paliwa pod garnek i łapie to znaczy ze rozrzad i świece sobie możemy darowac mamy doczynienia z brudnym gaxnikiem wiec weź facet to pozadnie wyczysc nie rób cyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 łapie ale nie wiesz jak tylko czasami słychac oznaki zycia,normalnie jak bym tak zrobił powinien zapalic a tu tylko szybko łapnie i dalej to samo,słychac tylko ze cos daje oznaki zycia,nic wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toper-utl Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Dla pewności sprawdź kolejność podłączenia kabli wysokiego napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowzan13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 tzn fajek co nachodza na swiece?sa w dobrej kolejnosci moze maja przebicie i iskra ucieka,jest to mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi