Maraas Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam, wybieram sie w TIROL austriacki 08 lipca i chciałem zapytac jak wygląda tam sprawa kempingów w tym terminie. Trzeba rezerwowac miejsca albo zawsze się znajdzie miejce na mały namiocik i moto? A moze polecacie jakies camp w okolicach: Salzburg, Zell Am See, Innsbruck?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Parenaście dni temu byłem na campie w Bruck k. Zeel am See. Osobne puste pole dla takich jak my ale ceny? Płaciliśmy 22euro a w sezonie może być więcej. Camp fajny, kupa camperów itd ale jest basenik, campingowe jeziorko do popływania a kible wyglądają jak w Grand hotelu. No i usytuowanie pod trasą na Grossglockner. Jeśli pojedziesz w stronę Grossglocknera to w Fusch albo gdzieś tam też był jakiś kamp, niewielki, przy drodze, w tamtą stronę po lewej ale nic więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Nic nie musisz rezerwowac. Latasz sobie po gorach, a gdy zbliza sie juz pora wieczorna jedziesz i wypatrujesz zwykle zielonej tabliczki "CAPMING" :wink: Srednio wychodzi 10E za dzien (namiot/1os/1 motocykl) - w tym masz co najwazniejsze prysznic itd. Z partyzanta trafil mi sie calkiem sympatyczny camping: http://www.almdorf.at/ tu masz kempingow do wyboru: http://cykloid.pl/poradniki/campingi-europa.php W zachodniej Austrii chyba paliwo jest najtansze - na ktoryms Agip-ie placilem 1,09E/l W Niemczech srednio 1,3E, a Wlochy to juz kosmos :banghead: Edytowane 5 Lipca 2009 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Jeżeli chodzi o te okolice to nie musisz nic rezerwować. I kempingi i hotele są nastawieni na motocyklistów więc o moto też możesz być spokojny. Proponuję tylko nie brać tych bezpośrednio przy trasie, ale troszkę z boku, na osiedlach. Zawsze parę ojro taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 w Zell Am See kemping ma forumowy kolega. zatrzymywałem sie u niego i było fajnie , tanio i po polsku. Nik siejest - 0043654520008 jak się powołasz na forum motocyklistów to będzie rabat. My płaciliśmy po 20E. Plus taki że ma pensjonat na 1 kilometrze trasy na Glocknera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 I też jest wiele hoteli czy pensjonatów w podobnej cenie co camping. A dodatkowo http://www.biker-motorrad-hotel.de/oesterr...sterreich:Tirol W czerwcu noclegi w Fusch były od 16euro od osoby. Ja mialem nocleg w pensjonacie za 20euro + śniadanko... wysoki standard oraz miejsce dla motocykla... Austriacy są bardziej pedantyczni niż Niemcy, więc ich standard jest nieporównywalny z naszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi