bUgI Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Jakie ochraniacze zakladacie na kolana do terenowych szalenstw (firma, model)? Pytam bo chcialbym sie dowiedziec cos o waszych doznaniach komfortu lub dyskomfortu wynikajacego z uzywania tego typu ochraniaczy. Ja na jesieni zaopatrzylem sie w UFO-ki (wg strony producenta "Professional knee/shin guards") i sam nie wiem co o nich myslec. Z jednej strony absolutnie rewelacyjnie wykonane, solidne, wytrzymale, no i co najwazniejsze - przegubowe. Umozliwiaja swobodne zginanie nogi w kolanie. No wlasnie... tu jak dla mnie jest pewien minus. Zakres dzialania przegubu jest oczywiscie ograniczony i miesci sie w zakresie od wyprostowanej nogi do zgietej o 90 stopni w kolanie. Czasem jednak jest koniecznosc wiekszego ugiecia nogi , np w czasie wsiadania na moto lub podczas bardzo dalekiego przesuwania ciala w strone baku (w wyczynowych moto nawet nad ten bak). Szczerze mowiac troche mnie to denerwuje, bo ochraniacze ubrane pod crossowe spodnie ciagna wtedy i ograniczaja swobode ruchu. Jak to wyglada u was? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Ja używam axo :? Nie mają przegubu i to jest podstawowa wada 8) Właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiś z zawiasem. Są o niebo lepsze :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 ja używam ochraniaczy UFO :arrow: http://www.bielbike.com.pl/sklep/shopimage...nakolanniki.jpg czy zawias mocno ogranicza ruch kolana :?: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 hahaah oj słabek słąbek, jasne ze na zawiasie ograniczają ruch, to tak jak w gipsie prawie nie da sie jeździć !! hehehe zawias jest po to że nie czujesz ze masz ochraniasz bo sie ugina i jest super, sam takie kupie ufo 2004 na podwójnym zawiasie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Ja mam zwykłe ufo i denerwyje mnie ze czasem ja zegne noge to on odstaje czasami od kolana. Mam zamiar kupic takie na zawiasie ale narazie kiepsko z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 Jeżdżę w nakolannikach McCax. Łamane w przegubie jeden raz. Plus - doskołała ochrona piszczeli i kolan (duży rozmiar). Minus - obcieranie wierzchnich part ud po dłuższej jeździe (duży rozmiar).Doszło do tego, że w zadowach obwiązuję ochraniacze wokół ud taśmą samoprzylepną. Podczas zawodów jest OK. Natomiat po - sami wiecie, pełna depilacja ud. Ujjjjććć jako to boli... Chyba jednak muszę znaleźć inny model. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 ja używam ochraniaczy UFO :arrow: http://www.bielbike.com.pl/sklep/shopimage...nakolanniki.jpg czy zawias mocno ogranicza ruch kolana :?: :roll: Mam identyczne McCax, tyle że bardziej masywne - opis czytaj wyżej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 A to moje acerbiski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 jaki model polecacie konkretnie tak na początek szaleństw?? i mniej wiecej jaki koszt??a i mam pytanie co myslicie o alpinestar vector??(buty) czy sie nadaja na błocko tez?? Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 ja oczywiscie polecam moje ochraniacze acerbisy bo chyba 80zl dalem i sa dobre - buty akurat mam vectory i sa dobre do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 a jak z żywotnościa tych butow i czy nie bedą za obciachowe na coś innego niż enduro?? mysle czy sie sprawdzą na streecie czy szlifierce... 8O chce właśnie połączyc 2 w jednym ,widziałem że kurierzy w londynie urzywają tego modelu... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 Szramer, musisz kupić model enduro bez blach na czubkach. Większość producentów wypuszcza modele z taką podeszwą. Zwykle używają je kolesie od Supermoto, ale dwóch moich przyjaciół śmiało jeździ w takich butach na enduro. A po błocie zakładają je na swoje LC8 Adventure. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 Dominik Vectory nie maja blach - szramer beda dobre bo sam chce w tym sezonie ich uzywac do supermoto i enduro - sa bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 jeśli chcesz połączyc street z enduro tyo tylko Alpine Vector, one nie udbiegają bardoz wyglądem od zwykłęgo szosowego buta, jest naprawde najlepszy jak dla ciebie w takiej sytuacji, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 14 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2004 Właśnie...a po co buty enduro mają blache na czubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi