siwy yz250 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) kolega ma problem z odpaleniem yamahy yzf426.kopie kopie i łapie tak za 7 kopniakiem czy to paliwo nie dochodzi... wie ktoś troszke o tym modelu coś. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez siwy yz250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Problemy ma od początku gdy posiada sprzęt czy pojawił sie z czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ten typ tak ma po prostu, trzeba się nauczyć ją odpalać i poznać jej fochy. Dla ułatwienia przekop ją sobie przed odpaleniem z 3 razy na dekompresatorze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonsso Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Ehh co to byly za czasy jak ujezdzalem yz426f. Generalnie to trzeba sie nauczyc toto odpalac, ja dawalem rade za pierwszym razem a koledzy nie mogli odpalic. po pierwsze primo jak jest goracy to wyciagnij to czerwone cos co wystaje z gaznika, to jest tak zwany hot start, jak moto zimne, to przekopnij 7 razy na dekompresatorze i potem odpalaj, wazne jest tez zebys dobrze ustawil tlok jak kopiesz do rozruchu, i kop z calej sily bo jak nie to czasem potrafi odkopnac a to boli. czarna wajcha w gazniku to ssanie. wyciagnij jak zimny na maxa i zaraz potem jak odpali (5 sakund) wcisnij z powrotem. Na poczatku jest problem z yz426f ale jak sie nauczysz to mozna ja w japonkach odpalac. Z tego co pamietam mozna tez obciac szary kabelek z kostki pod bakiem i wtedy bedzie mocniejsza iskra, ale jak to robilem to bylo dawno wiec szukaj podpowiedzi na forach bo nie pamietam gdzie ten kabelek jest dokladnie. Powodzenia Edytowane 1 Lipca 2009 przez gonsso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy yz250 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dzięki wielkie z takim opisem będzie łatwiej przy zapalaniu.A tak to jak oceniasz ten madel (ma jakies konkretne wady) bo poza tym odpalaniem to na razie niema co marudzic wszystko ok. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) poza tematem: masz 13 lat i dosiadasz tak mocny motor??? masz sile zeby w ogole mocno kopnac kopajka?? Edytowane 2 Lipca 2009 przez mauy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 poza tematem: masz 13 lat i dosiadasz tak mocny motor??? masz sile zeby w ogole mocno kopnac kopajka?? Napisal że kolega. Swoją drogą to chyba i tak ma YZ250 :biggrin: ja w tym wieku simsona ujeżdżalem, no ale inne czasy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 A mnie to się chopy wydaje że wiek przy rejestracji na forum automatycznie się ustawia na 13 lat :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Napisal że kolega. Swoją drogą to chyba i tak ma YZ250 :biggrin: ja w tym wieku simsona ujeżdżalem, no ale inne czasy :bigrazz: nie zauwazylem - zwracam honor;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi