qurim Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Wiatrówka... Ja ostatnio swojego Rometa 205 ostrzelałem ze śrutu. :icon_mrgreen: Wszystko było git dopóki nie strzelałem w opony, wtedy śrut się odbijał i musiałem wejść do okopu. :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Emil zapodaj jakies foto ten pannonii a najlepiej filmik :) qurim, w rometa śrutówą napierdalac? No comment. W chinski skuter bym chetnie wpakowal paczke śrutu, plastiki by sie efektownie rozpryskiwały. Ale w rometa???? w zyciu. Edytowane 25 Maja 2011 przez Lukasz89 Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Do niczego innego ten Romet się nie nadaje. Paskudny w okrutnym stanie. Nikt nie chce tego kupić za 150zł. Możesz chcesz przygarnąć? Nawet silnik odpaliłem niedawo. :icon_biggrin: Ogólnie to jest kulą u nogi, na złom szkoda oddać, reanimować nie mam chęci... Leży za garażem obecnie.https://picasaweb.google.com/JoseJallapeno/ROMETOgar205?authkey=Gv1sRgCKyf19T89YHs4AE#5531560871583931186 Nowa-stara SHL przybyła do mojego garażu. Niestety nie należy do mnie. Jest to sprzęt kolegi, pierwszy motocykl jakim w swoim życiu jechałem, dawno temu. Kolega robi remont już kilkanaście lat... Niby polakierowana ale dość kiepsko. Brakuje części bo się pogubiły. Mam to zreanimować, poskładać i wypuścić na drogę, tak aby jeździła jako pełnoprawny i sprawny pojazd. Mamy zamiar razem pojechać we wrześniu do Wawy na rocznicę WFM. :icon_eek: https://picasaweb.google.com/JoseJallapeno/SHLM11Cys?authkey=Gv1sRgCJW30Kb9jLmMnwE#5610638523447858946 Edytowane 25 Maja 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ja sam nie wiem po co tego charta biore a jeszcze twoj komar mi do szczescia potrzebny :D Pokaz lepiej foto jak po śrutowaniu wyglada :P Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Do niczego innego ten Romet się nie nadaje. Paskudny w okrutnym stanie. Nikt nie chce tego kupić za 150zł. Możesz chcesz przygarnąć? Nawet silnik odpaliłem niedawo. :icon_biggrin: Ogólnie to jest kulą u nogi, na złom szkoda oddać, reanimować nie mam chęci... Leży za garażem obecnie.https://picasaweb.google.com/JoseJallapeno/ROMETOgar205?authkey=Gv1sRgCKyf19T89YHs4AE#5531560871583931186 Qurim no nie rozp**aj mi nerek. Masz fajna maszyna dla poczatkujacego fana 2OO i go tak niszczysz, skandal :icon_exclaim: Wystaw na allegro i napisz ze oddasz w dobre rece pod warunkiem ze ten kto go wezmie odrestauruje i bedzie nim jezdzil i sie z nigo cieszyl. Duzo malolatow chcialoby miec chocby takiego "trupa" i sie nim cieszyc, reanimujac go.Granat ma nawet kolege mlodego, ktory jest zapalencem, moze on przygarnalby go :icon_rolleyes: Wlasnie gdzie jest Granat :icon_question: Granat melduj sie :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Był już na Allegro, ludzie tylko pytali o jakieś drobne części. Bez sensu, sprzedam pół silnika a reszta mi zostanie? Nie bójcie nic, tak źle z nim nie będzie. Ze śrutu dostawał głównie w puszkę filtra powietrza więc jest dziurawa trochę. I tak była uszkodzona więc co mi tam. I w zbiornik tez dostał, ale zbiornik jest tak zgnity w środku że kilkukrotne moczenie i płukanie Fosolem, wrzucanie nakrętek i innych cudów a potem mycie benzyną nie dało rezultatu. Kranik nadal się zatyka syfem i rdzą. Trzeba zmienić zbiornik. Jak Rometa nikt nie weźmie to zostanie u mnie, ale wolałbym się go pozbyć bo kilka groszy potrzebuję. Problem jest taki że to sprzęt po listonoszu, ma na liczniku 86 tys km. Autentyczny przebieg. Wszystko w nim jest rozj....ne, nawet włącznik świateł. Koła się telepią na boki, rama pęknięta przy mocowaniu silnika, przedni widelec zatarty, tylne amortyzatory sztywne - w ogóle się nie uginają choćby na 1mm. Na wyjściu z cylindra nie ma ani śladu po gwincie nakrętki kolanka, tłumik dziurawy, krzywy wał korbowy, brak gwintów w otworach trzymających iskrownik itd. Tylko powietrze w kołach się trzyma jako-tako. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 No to naprawde rezultat godny uwagi, takim cudem tyle tysiecy nakulac to poprostu :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 qurim to o jakim śrucie mówisz bo chyba nie ogarniam? Chodzi o wiatrówke tak jak w przypadku charta tak? Ja tu myśle o jakiejś konkretnej rurze, bo tak napierdala że musisz sie chować do okopu przed rykoszetem a teraz piszesz że tylko troche pucha filtra podziurawiona i zbiornik :P Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Aaa bo to taka metafora była z tym okopem. :icon_mrgreen: Wiatrówka + ostry śrut, jak strzelałem w opony to się odbijał i wracał przez podwórko, a nie chciałbym dostać rykoszetem. Taki piknik rodzinny mieliśmy. Z 25m ledwo trafiałem w puszkę po piwie wypełnioną wodą i powieszoną na sznurku. Na co szwagier mówi - To jak? Teraz w sznurek celujemy? :icon_eek: Trafił w ten sznurek. :icon_eek: Się ma oko, w końcu milicjant jest. A do okopu się chowam jak mój syn szyszkami zaczyna rzucać. Czasem mu się pomyli i zamiast szyszki weźmie kamień.... MOC - Przebieg jest masakryczny, to fakt. Gość zajeżdżał Rometa na amen. Tak jak inne Komary itp. Jak coś się sypnęło to tylko wymieniał silnik na jeden z gotowych które miał w piwnicy. A uszkodzenia jakich On dokonywał w tych piździkach są niesamowite. Urwane korbowody, koło zębate przekładni sprzęgła bez zębów i pogięte, krzywe ramy, pozrywane szprychy, wszystko powiązane drutem itd. Obejrzyj wszystkie fotki z tamtego linku, zobacz jaki wrak to jest. Na końcu został porzucony pod blokiem, stał kilka miesięcy tam, jacyś gówniarze próbowali go podpalić więc schował do piwnicy. Po jakimś czasie zapytał i pożyczenie wózka co by mógł Rometa na złom wywieźć. Hola, hola! Jak to na złom?! Kupiłem od niego stertę części do Komara a Romet był jako gratis do tego. W ten oto sposób stałem się posiadaczem tego rumpla. Edytowane 25 Maja 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Pany zaczynam poszukiwania czegoś ciekawego do zabawy w zimę- jakaś SHLka M04,M06; WFMka M06; WSK(M06, M06Z). Dobrze by było jakby było owe cuś zarejestrowane :rolleyes: . W przypadku SHLki 04 ciężko może być z papierami lecz cuda się zdarzają. Budżet szacuję na okolice 1,5-3kzł. Myślałem nawet nad jeżosławem 49 ale ostatnio ciężko sensowną maszynę trafić na allegrooo. Macie jakieś pomysły, wertując allezło idzie ocipieć widząc ceny niektórych "złomków" :laugh: . Chyba, że Ty @qurim miałbyś coś ciekawego na sprzedanie. Podskoczył bym do Bdg w 25 min :icon_mrgreen: . Edytowane 26 Maja 2011 przez Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Jak by mi sie SHL m04 trafila za 1,5-3tys to ostatnia rzecza nad ktora bym sie zastanawial to papiery :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Jak by mi sie SHL m04 trafila za 1,5-3tys to ostatnia rzecza nad ktora bym sie zastanawial to papiery :DTeż piszę, że cuda się zdarzają. W zeszłym roku kumpel sprzedał 04 bez papierów ale to szczegół, za 50zł. Niewiedza boli go do teraz :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Pany zaczynam poszukiwania czegoś ciekawego do zabawy w zimę- jakaś SHLka M04,M06; WFMka M06; WSK(M06, M06Z). Dobrze by było jakby było owe cuś zarejestrowane :rolleyes: . W przypadku SHLki 04 ciężko może być z papierami lecz cuda się zdarzają. Budżet szacuję na okolice 1,5-3kzł. Myślałem nawet nad jeżosławem 49 ale ostatnio ciężko sensowną maszynę trafić na allegrooo. Macie jakieś pomysły, wertując allezło idzie ocipieć widząc ceny niektórych "złomków" :laugh: . Chyba, że Ty @qurim miałbyś coś ciekawego na sprzedanie. Podskoczył bym do Bdg w 25 min :icon_mrgreen: . Dzis za 3KPLN to ciezko bedzie M04 wytargac, choc zdarzaja sie rozne cuda :icon_rolleyes:Szukalbym raczej WFMki z pierwszych lat produkcji, badz pozniejsze, mozesz tez pokusic sie o Junaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) A miałbym, WSK M06-Z2, 1964 rok. :icon_mrgreen: Z kwitem, nie wyrejestrowana ale nie mam umowy z gościem. On kupił tą WSK od wdowy po właścicielu i też nie miał umowy i jakoś tak olaliśmy temat. Chyba że chcesz śledzić przeszłość WSK i może zdobyć jakąś umowę od wdowy to byś musiał udać się do Aleksandrowa Kuj. i tam szpiegować. WSK nawet na chodzie jest. Kupiłem totalny wrak w częściach. Remoncik zrobiłem minimalnym kosztem jako tymczasowe zajęcie zimą w blokowej piwnicy. Łożyska, uszczelniacze, szlif, tłok i pierścienie i takie tam pierdołki. WSK jeździ, a raczej jeździła dopóki miała wężyk paliwowy i flterek, zabrałem te elementy do SHL więć WSK stoi. Ogólnie to nieźle śmigała, coś ze sprzęgłem nie halo jest bo ciągnie i nie daje się wyregulować. Potrzeba nowej linki na pewno i pokombinować ze ślimakiem. Prawa pokrywa i tak nie jest właściwa dla tego modelu a w niej jest ślimak sprzęgła. Koła powinny być 19 cali na pełnych alu bębnach, przód jest 19 ale tył jest 18. Charakterystyczne są dla tego modelu właśnie 19 calowe koła na alu bębnie. Współwymienne czyli przód na tył można założyć i odwrotnie. Kiedyś miałem na Allegro upatrzone właściwe koło tylne 19" za 40zł ale jakoś zapomniałem o tym i przepadło. Cenka by mnie ciekawiła ok.650PLN, jeśli Cię nie odstrasza. Ja dałem 500PLN za wrak + transport paliwożerną Omegą 2500ccm. Włożyłem w nią kilka groszy. Zresztą gdzieś tutaj w tematach o WSK jest historyjka mojej i jej remontu. Szukaj postów z minionej jesieni i zimy. Jeśli u Ciebie będzie miała dobrze to możemy się dogadać. U mnie Ona nie ma źle ale stoi i się marnuje a powinna jeździć. Jeśli znajdzie się ktoś kto o nią zadba i będzie się nią cieszył to spoko. Oby służyła. Ja mam SHL M11 która jest moim oczkiem w głowie, do tego kilka wraków w trakcie kompletowania. Tu jest cała seria fotek. Gratis dorzucę klamoty od innych WSK która mi się walają po kątach. Jakieś czerstwe koła od 1-ramówki, hamulce i takie tam pierdołki. https://picasaweb.google.com/JoseJallapeno/M06Z21964Lehoom#5539798378433283202 Ona i tak nadaje się do porządnej renowacji więc fajny z niej materiał do zabawy. To co ja zrobiłem to takie pobieżne odnowienie co by nie leżała w częściach bo się pogubi coś. Edytowane 26 Maja 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Sam bym ja chetnie zwinal gdyby nie te 350km :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi