mauy86 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 nie uprawiam zawodowo. amatorszczyzna:)) ale jak wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia i to co kiedys wydawalo sie nie do zdobycia teraz jest czyms oczywistym po kilku wzlotach i upadkach(!!!). czlowiek szuka dalej mocniejszych wrazen a co sie z tym wiaze bardziej zwiazanych z zagrozeniem- wiec ochrnona jest tutaj naprawde bardzo wazna. ja bede szukal ochraniacza za ok 1.5 tys. wczesniej mailem kask za 250 zl i byl super ale gdy sprzedalem i kupilem duzo lzejszy i wygodniejszy to smialo moge powiedziec ze byl wart wydania kasy. aha mam bluze shifta za mniej chyba niz 100 i w cieple dni wole jezdzic w niej bo jest bardziej przewiewna takze jesli bedziesz malo jezdzil naprawde nie inwestuj kasy w spodnie i bluze tylko kup cos taniego. jak juz bedziesz mial ochraniacze to te spodnie sobie wymienisz (zobaczysz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 to może ograniczysz się do "autka za parę razy więcej" i będziesz bezpieczniejszy..? zwłaszcza, że konsekwentnie ignorujesz dobre rady kolegów z doświadczeniem i wolisz "lepszy motorek" od zapewnienia swojego bezpieczeństwa odpowiednim strojem jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuwek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) a wlasnie mauy06 nie sadzisz ze te 1350 g nie bedzie za duzo ?? od jakiej wagi zaczyna kask byc uciazliwy ?? jeszua widzisz nie jestem taki co kocha motory na zaboj i jest w stanie kupic nowy za 30 tysi :D hehe ''zwłaszcza, że konsekwentnie ignorujesz dobre rady kolegów'' poczytaj dokladnie moje wyjasnienia to bedziesz wiedzial o co mi chodzi. i nie dokladnie ignoruje rady kolegow tak jak mowisz tylko staram sie kupic dobrze a tanio. i to co potrzebne. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez stuwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 he nie odpowiem Ci na takie pytanie. jesli kupisz super lekki kask nawet ponizej 1 kg (sa takie) i bedziesz mial za duzy to nie ukrywajmy bedzie on uciazliwy i gdy zalozysz np taki 1350 g ktory bedzie niezle dolegal do Twojej twarzy powiesz - kurde chlopaki glupoty gadali ze ciezszy jest gorszy. dlatego kask musisz przymeirzyc. ja uwazam ze skoro masz go zalozc 30 razy w ciagu roku to nawet wieksza waga niz to 1350 by Ci nie przeszkadzala. bierz smialo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) A jakbyś zrobił tak: kupił zbroję utika (wg mnie wygodniejsza niż te plastikowe typowo crossowe) i ochraniacze na nogi, buty i kask. A wierzchnie ciuchy kupił... hmmm... w ciucholandzie, bo i tak będą się brudzić i w ogóle. Ale nie robię sobie jaj, tylko serio mówię :) a potem bardziej terenowe ciuszki wierzchnie, bo może dopiero później stwierdzisz, że jednak teren to nie to... Edytowane 20 Czerwca 2009 przez derbixxx Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuwek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 nie no co ty :D hehe ;D kupie te zbroje ale najpierw te ciuchy. wszystko po kolei :) mam nadzieje ze w ns znajde to co potrzbuje, i nie bedzie za drogo co do allegro. a jak sprawa wygląda w zimie ?? pewnie dochodzi kurtka za 700 zl :D pewnie delikantie ..... wiecie cos na temat jak ludziki przyczepiają do kasku kamere ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 w zime zakladasz cokolwiek cieplego bo i tak sie spocisz. wazne zebys rekawice mial cieple :buttrock: co do kamer to prosze: http://grupy.scigacz.pl/kamera,na,kask,2,442338,2007_06.html a tutaj oferta: http://www.allegro.pl/search.php?string=ka...d&change_view=1 Derbixxx co do zbroi czy buzera to trzeba przymierzyc i zobaczyc w czym czlowiekowi wygodniej, ja np wole buzer pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuwek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) ok to o takiej kamerze juz zapomnialem :banghead: :biggrin: wiesz cos na temat butow axo ?? jak tam z ich wytrzymaloscia ?? jakie ty masz i jak ci sie trzymaj ?? co myslicie o tych butach FORMY ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=659158411 czy moze no fear a tansze ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=659159870 Edytowane 21 Czerwca 2009 przez stuwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) zaglądam tu drugi i ostatni raz bo pierd*olisz jak potłuczony zamiast kupic kask za 700 zł kup tańszy, do tego gogle i zbroje Utika (cięzko się zakłada na nią koszulkę) i jeszcze Ci zostanie buty 450 zł ochraniacze kolan 150 zł rękawiczki 100 zł buzer JEST potrzebny !! gdybym kilka lat temu miał dostep do tego forum albo doswiadczonych kolegów i kupił buzer i całą resztę to może bym nie miał tylu problemów z kręgosłupem !!! (lekarze, rehabilitacje itp itd a nadal napie*dala codziennie od 8 lat czego nikomu nie życzę) ... więc proponuję żebyś nie stroił sie jak je*aba papuga tylko uzbroił porządnie nawet na takie "pyrkanie", nie koniecznie w markowe produkty z najwyższej półki w wyborze miedzy konkretnymi modelami np butów pomoże wyszukiwarka, poza tym na allegro można wyrwać używki za poł ceny Edytowane 23 Czerwca 2009 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuwek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 huh..... odezwał sie znawca ktory dojezdza kogos kto pierwszy raz słyszy słowo buzer :P anyway..... powiedzialem ze kupie wszystko razem z ochraniaczami ale nie wszytko na jeden raz. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr82 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Stuwek, Robak napisał w mocnych słowach to, co wszyscy wcześniej piszący dawali Ci do zrozumienia, ale Ty twardo idziesz w zaparte. Wyluzuj z lansem i pięknym wyglądem. Załatw sobie najpierw dobre ochraniacze, albo w ogóle jakieś ochraniacze! Argument, że nie zamierzasz być zawodowcem enduro, ani startować w zawodach jest co najmniej śmieszny. To właśnie amatorzy są wystawieni na większe kontuzje. Brakuje nam techniki, objeżdżenia, wiedzy jak upadać itd, itd. Często słabo jest z ogólna sprawnością fizyczną. Piszesz też, że chcesz pojeździć po lesie, jakieś polne drogi... OK, to są super miejsca do takiej jazdy, ale są też świetne, żeby się konkretnie wypier**lić. Dlatego powtórzę za kolegami, kup kask, gogle, buty, ochraniacze na kolana i zbroję. To są NIEZBĘDNE elementy i tyle w temacie. Ja sam kupiłem tylko ochraniacze na początek, bez sex ciuchów. I już ze 3 lata tak napinam w starej kurtce goretexowej i spodniach wojskowych. Pozdro Edytowane 25 Czerwca 2009 przez ptr82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuwek Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) bosze czepiacie sie tych dwóch slow co powiedzialem ze buzer nie bedzie mi potrzebny.. przecież pisałem o butach i kasku i pierwszym i o ochraniaczach w nastepnych postach. wiec nie wiem o co ten szum :banghead: pytalem o ciuchy bo wydaje mi sie ze niektore tylko dobrze wygladaja a jak sie zahaczy o krzak to polowa bluzy pojdzie w piź###dziec mysle ze pierwsze raczej przejadę sie do ns do tamtych sklepów zeby przymierzyc to i tamto. czego nie kupie tam - kupie na allegro :cool: Edytowane 25 Czerwca 2009 przez stuwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ja jezdze w butach formy i buzerze utiki juz drugi sezon - daja rade. Chociaz wykonanie buzera troche pozostawia do zyczenia. Nie mam zadnych crossowych ciuszkow, latam w normalnych. Ale rozumiemy, ze kolega musi miec takie ciuszki, zeby wyrywac suczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi