soulreaver Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Dziś właśnie skończył mi się termin ważności czasowego dowodu rejestracyjnego (minął miesiąc +1dzień). Zadzwoniłem do urzędu gminy i dowiedziałem się że mojego "twardego dowodu" nadal nie ma i że mogą mi przedłużyć czasowy na 2 tygodnie. Czy jest jakiś przepis, który nakazuje urzędowi gminy wydać dowód rejestracyjny w terminie do 30dni? Mogę gdzieś złożyć skargę? Mam już dość czekania :banghead: przez jakiś niekompetentnych urzędasów muszę teraz zwalniać się z pracy i przedłużać miękki dowód. Z tego co czytałem można tak przedłużać tylko 2 razy (czyli razem miesiąc) więc jeśli do tego czasu nadal nie będę miał dowodu to co wtedy? Edytowane 9 Czerwca 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sihaja Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Faktycznei największy problem, to zwalnianie się z roboty... Mi też przedłużali, ale chyba 3 dni po przedłużeniu był już nowy dowód. Czy jest przepis? Nie wiem. Ale wiem, że czasem nie warto urzędasom podpadać. Jak nie mają, to nie stworzą tylko dlatego, że im formułkę z cyferkami zacytujesz. Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 z czystej ciakwaosci w ktorym urzedzie czekasz tyle na dowod bo ja wlasnie oczekuja na twardy dowod w wydziale na solidarnosci w warszawie :) bylem po 3 tygodniach i nie bylo jeszcze :( Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dla mnie to jakaś głupota z tymi miękkimi i twardymi dowodami. Niby to miało służyć właścicielom pojazdów (że niby łatwiej będzie wykryć trefne bryki), ale tak naprawdę to w nich uderza. Kiedyś życie było prostsze. A urzędnicy (i nie tylko) powinni pracować na akord - wynagrodzenie w zależności od liczby pozytywnie załatwionych spraw. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 z czystej ciakwaosci w ktorym urzedzie czekasz tyle na dowod bo ja wlasnie oczekuja na twardy dowod w wydziale na solidarnosci w warszawie :) bylem po 3 tygodniach i nie bylo jeszcze :( Wszystko jedno w jakim... wszystkie dowody przechodzą przez główny urząd komunikacji w Warszawie, a czas oczekiwania jest skandalicznie długi. Mój kolega czekał na dowód ponad 2 miesiące (2 razy przedłużali) i kilka dni jeździł bez dowodu. A później podczas kontroli jest wielkie halo że ktoś nie ma dokumentów, przecież ich zdobycie graniczy z cudem. Widać w naszym wspaniałym (i słonecznym:)) kraju tak już być musi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 a tak przt temacie po jakiego grzyba sa te twarde i tymczasowe dowody rejestracyjne? niby ze mozna sprawdzic trefna bryke ale wedlug mnie to sie mija z celem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ja swój twardy miałem gotowy 10 dni przed terminem :D A rozróżnienie na twarde i miękkie jest chyba dlatego, że miękki drukują Ci na miejscu (w urzędzie) a twardy robią w Warszawie, ale nie jestem co do tego pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 https://www.pojazd.pwpw.pl/ tutaj mozemy sprawdzic czy wyprodukowano juz nam dowod :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ja swój twardy miałem gotowy 10 dni przed terminem :D A rozróżnienie na twarde i miękkie jest chyba dlatego, że miękki drukują Ci na miejscu (w urzędzie) a twardy robią w Warszawie, ale nie jestem co do tego pewny. Nie wiem, czy w W-wie je drukują. Na pewno w tym czasie sprawdzają czy wszystkie dokumenty są w porządku. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi