Skocz do zawartości

poznajesz widelec?

arbuz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Posiadam w rusku przednie zawieszenie..

...upside down i chyba ruscy nie robili takich...wiec nie wiem od czego jest.

Nie ma na nim zadnych napisow aby identyfikacji dokonac. Jesli ktos poznaje to prosze napisac..

Przepraszam za slaba widocznosc na zdjeciu ale obecnie widelec jest w galwanizerii... i pewnie dluugo tam polezy :buttrock: wiec nie moge teraz go sfotografowac.

Powiem szczerze, że nie wygląda mi to na zawieszenie upside-down, tylko na zwykły teleskop z lagą osłonięta metalową osłoną. A jeśli jest to rzeczywiście upside down, to bardzo dziwny. Dodam, ze opieram się tylko na tym co widze na foto. Może jakiś spec od Rusków się wypowie, bo to nie moja dziedzina :-). Wszystko jest możliwe, nawet poczciwy Komar miał upsidy, tylko tam nie było wątpliwości jeśli chodzi o wygląd teleskopu. Szkoda że nie zrobiłeś zdjęć w zbliżeniu a jeszcze lepiej w stanie rozłozonym. Nawiasem mówiąc - bardzo ładnie zorbiony motocykl, podziwiam.

Pozdro, Paweł

A nie jest to po prostu zwykły widelec od rusa?, tak jak mówi Paweł z osłoniętą lagą? Zapytaj Pipcyka jak wróci na 4UM albo Michała, od razu ci powiedzą czy to przerabiane zawieszenie czy tylko polakierowane.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

hmm kurczce, szkoda wlasnie ze nie mam zdjec w zblizeniu i w stanie rozlozonym :|

Pawel dziekuje ..... :oops:

co do tego ze to nie upside to macie racje chyba..gorna czesc (przepraszam za niescisle slownictwo) ..lag wchodz wi czesc dolna i olej znajduje sie w dolnej czesci... yyyyyy :buttrock: wedlug mnie widelec ten jest podobny do widelca z yamahy drag star (szklanki oslaniajace)...

Ruski to chyba tez nie jest nie ma uchwytu na lampe i ruscy maja takie widelce, ze blotnik doczepiany byl do gornej nieruchomej czesci. przez co brzydko odstawal.. tu mam takie motylki specjale w dolnej ruchomej czesci i blotnik pracuje z kolem.

szkoda ze nie mam lepszych zdjec.. ale tez byloby trudno zidentyfikowac

trudno, co zrobic ..

myslicie ze bede mial klopot z simeringami (uszczelniaczami), nie ma na nich zadnych oznaczen i sa troszke skatowane..?

pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Myślę, że nie będzie problemów - nawet jak nie ma oznaczeń można wyciągnać uszczelniacz i zmierzyć go, a potem dobrać coś odpowiedniego. Na pewno bęzie pasujący wymiar. Na początek możesz podzwonić po sklepach by się dowiedzieć czy częsći są, albo ile trzeba czekać, dopiero potem bierz się za rozbieranie. Powodzenia.

POzdro, Paweł

• 1 miesiąc temu...

A ja tak wrzuce moje 3 grosze na temat motocykla.

Naprawde ładnie zrobiony z tym ,że troche przekombinowany.

Strasznie daje po oczach wszędobylski przepych.

Przy robieniu motocykla i bajerowaniu go, trzeba znaleźć dobrą granice. Tutaj wg. mnie nawalone zostało gadgetów bez opamiętania.

He he , to zwykły widelec rusa , tylko troszkę przerobiony.

Dołożone uchwyty na błotnik, z reszta podobnie robiłem.

W sumie wygląda jak ups ale to konwencjonalny widelec , tyle że te osłony blaszane które go osłaniaja przed zanieczyszczeniami robią wrażenie jak by to był własnie widelec odwrócony.

A ja tak wrzuce moje 3 grosze na temat motocykla.

Naprawde ładnie zrobiony z tym ' date='że troche przekombinowany.

Strasznie daje po oczach wszędobylski przepych.

Przy robieniu motocykla i bajerowaniu go, trzeba znaleźć dobrą granice. Tutaj wg. mnie nawalone zostało gadgetów bez opamiętania.[/quote']

:? tak bylo rok temu, teraz doszedl chrom na widelcu i na kierunkach i na oskach itd.... :D

mi sie podoba (choc chcialbym jeszcze nowy chrom na szprychach :D ) Moze razi Cie , ze to rusek.. Taki dragstar chyba nie wzbudzilby zadnych emocjii...

dzieki za szczera ocene :D

pozdrawiam