czarek thunder-c Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 witam sytuacja wygląda następująco, w moim kocie zdarzyło mi się dokładnie trzy razy w tym sezonie po raz pierwszy a jeżdżę nim trzeci już, sytuacja że podczas ostrego przyśpieszania na drugim biegu w zakresie około 8-9 tys słychać dziwny odgłos z okolic skrzyni i napędu i moto jakby przestaje ciągnąć, gdy odpuszczę manetkę dalej jedzie normalnie. dodam że zestaw napędowy kwalifikuje się do wymiany łańcuch nie równo wyciągnięty. na żadnym innym biegu nic takiego się nie dzieje czy to są objawy wypadającego biegu? i czy można z tym jeździć bez uszczerbku dla silnika ? z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Kiedy ostatnio zaglądałeś pod dekiel przedniej zębatki? W thundercatach podobnie jak w fazerach występuje problem odkręcającej się nakrętki tejże zębatki. Może warto tam zajrzeć Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 nie zaglądałem tam nigdy, no ale dziś odkręcę dekiel i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Objawy pasują mi do ślizgającego się sprzęgła. Jak Ci się tak zdarzy to zobacz czy obroty rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_dan Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Jakby co mam na sprzedanie skrzynie od R6 :cool: Chce 500 zl, na moje dobra cena :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 a więc odkręciłem dekiel i nie wygląda żeby śruba się poluzowała bo jest zabezpieczona przed odkręceniem ( taka zagięta podkładka) i nie widać żeby były znaki na śrubie ani na zabezpieczeniu że nakrętka się obróciła. a czy obroty rosną to nie wiem bo zawsze szybko odpuszczałem manetkę ale następnym razem zaobserwuję, jak odkręciłem dekiel zauważyłem tak kilo smaru z błotem i kamyczkami, wyczyściłem ale ciężko zrobić to dokładnie, czy mogę użyć karchera do wyczyszczenia tego syfu? woda tam nie zaszkodzi nie dostanie się nigdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Jakby co mam na sprzedanie skrzynie od R6 :cool: Chce 500 zl, na moje dobra cena :wink: A to skrzynia od R6 podchodzi do thundercata? Czarek, karczer nie powinien nic uszkodzic ale moim zdaniem szkoda zachodu. Możesz to z grubsza wyczyścić ale za jakiś czas i tak będzie to samo. Pozdrawiam Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi