oscar Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Jak w temacie. Dzisiaj zaczela mi sie blokowac dzwignia zmiany biegow. Bo wbiciu w dol lub w gore biegu nie wraca samoczynnie do neutralnego polozenia i pozostaje w polozeniu skrajnym. Jesli chce dalej wbijac biegi (badz je zbijac) to musze noga machac nia w lekko w druga strone zeby przerzucic ja w polozenie srodkowe i po kolejny wbiciu (zbiciu) znow zostaje w skrajnym. Nie wyklucza to jazdy, ale czyni ja bardzo meczaca. Ktos wie czy to powazna dolegliwosc wymagajaca wizyty w warsztacie, czy tez jakis drobny problem z ktorym sobie sam moge poradzic? Prosze o pomoc! Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Sprężyna wybieraka? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 tez stawiam na sprezyne, ale zeby w takim mlodym moto? jest na gwarancji? to czy sobie sam z nia poradzisz zalezy od tego gdzie jest i czy bedziesz to potrafil rozebrac i zlozyc:) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Jesli dobrze kojarze to gwarancja skonczyla sie kilka dni temu (zlosliowsc przedmiotow martwych). A zeby bylo ciekawiej to podobna sytuacje mialem jeszcze dzien wczesniej. Pomeczylem sie tak z 5 minut, a potem problem zniknal jak reka odjal. Wczoraj niestety jak sie zblokolowalo to trzymalo juz troche dluzej i nie odpuscilo. Za chwile pojade do pracy na nim to zobacze czy objawy nadal sa i dam znac. Jesli chodzi o sprezyny na zewnatrz to nic nie widac, wiec boje sie ze wymagaloby to rozebrania choc troszke motocykla, a wiec i wieksze koszta takiej ew. naprawy... Update: Dojechalem do pracy, ale moto ma nadal te same objawy, wiec chyba samo z siebie nie przejdzie. Sprawdze gwarancje i oddam w rece specjalistow... Edytowane 14 Maja 2009 przez oscar Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 wydaje mi sie, ze dźwignia się lekko zatarła w deklu Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) wydaje mi sie, ze dźwignia się lekko zatarła w deklu Jest diagnoza - a jak to wyleczyc? Update: Najpierw walczylem tylko smarujac - niewiele pomoglo (choc odrobine delikatniej sie zacinala). Potem myjka cisnieniowa, a nastepnie WD-40. I problem zniknal jak reka odjal :D Zobaczymy z czasem czy na stale. saska251 - diagnoza trafna w 100% :) Moja koncepcja jest taka ze w deszczu syf sie dostal miedzy walek a obejme i to to blokowalo. Edytowane 14 Maja 2009 przez oscar Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nova Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) :) Edytowane 15 Maja 2009 przez nova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 saska251 - diagnoza trafna w 100% :) Dębowe Mocne :flesje: Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Dębowe Mocne :flesje: Przy najblizszej okazji, jak sie poznamy na zywo - pewnie. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi