Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Witam ,mam taki mały problemik jaki jest dobry i tani smar do łańcucha ??chodzi o łańcuch O-ringowski PozdroJr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strive Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 Czesc,Ja do swojego urzywam Castrola....pobobno jest nie gorszy od innych dostepnych na rynku (np Motul)....a ja kupuje go za 25zl wiec nie jest taki drogi. Pozdr.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 NIE TEN DZIAL :!: A co do smarow, to mozesz jeszcze kupic Shell'a lub Arala - chyba nie sa tak strasznie drogie. Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2003 dobra dzięki za info i sorrry za pomyłeczke z działach :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWo Opublikowano 23 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polecam Castrola, mialem juz Mobila ale jakis dziwny byl - szybko zlazil.Rowniez dobry byl Motul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piort Opublikowano 2 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2003 A czy do zwykłego łańcucha można użyć np. towotu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja używam Motula. Jestem zadowolony.Zresztą olej w silniku też mam Motula i jestem jeszcze bardziej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek Opublikowano 3 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2003 Polecam Motula, słyszałem jeszcze że można nabyć na stacjach inny smar. Nie pamiętam nazwy ale był ten temat na forum i koleś pisał o nim że nie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Niedawno wyszedł na rynek smar do łańcuchów firmy Xeramic. Jest on oparty na bazie materiału ceramicznego. Jego główną zaletą jest wytrzymałość. Smary Motul mają właśnie to nie dociągnięcie, że dosyć szybko spadają z łańcucha przy szypszej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ja uzywam castroja i spisuje sie super po co 100 km smaruje lancuch i jest ok przuy ostrej jezdzie mi nie zlazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ja uzywam castrola i spisuje sie super co 100 km smaruje lancuch nawet przy ostrej jezdzie nie zlazi :lol: :lol: poprzedni post mi sie nie udal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam :flesje: Przeczesałem wszystkie tematy na forum, ale chciałbym uściślić temat co do doboru smaru - CZYSTOŚĆ Kiedyś używałem Shella - straszny kibel, znajdował się wszedzie tylko nie na łańcuchu. Później Castrola, oraz jego następcy Chain Wax - dobry smar, długo zostaje na łańcuchu nawet przy długim i ostrym pałowaniu, jednak przyszedł czas na zmianę bo mam już dość wiecznego czyszczenia felgi, wahacza i wszystkiego dookoła. Interesuje mnie jak najmniej brudzący, może i nawet krócej trzymać, ale chciałbym, żeby utrzymywał moto w czystości - to jest główne kryterium. W oko mi wpadły po przeczytaniu na forum tematów to: Belray Super Clean http://moto.allegro.pl/item632679774_smar_...ube_568_ml.html Motul Chain Lube Factory http://moto.allegro.pl/item630994263_smar_...tory_400ml.html Motul Chain Lube Road Plus http://moto.allegro.pl/item630011125_motul...o_lancucha.html Valvoline Synthetic http://moto.allegro.pl/item630816173_valvo...ncucha_0_4.html Valvoline Teflon http://moto.allegro.pl/item630679124_promo...onem_spray.html Bardzo proszę tych, którzy na tym śmigali o wypowiedzi :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Polecam Ci motula chain lube factory, trzyma sie jak zaden inny. Road Plus też jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Ostatnio mialem tego motul road plus ale z teflonem i byl naprawde super. Nie dość ze spelniał swoje własciwości to praktycznie wcale nie syfil felgi. Teraz kupiłem Motul Chain Lube Factory i szczerze zawiodłem się... dawno nie mialem tak uwalonej felgi. Może za szybko po nasmarowaniu ruszyłem w trase. Jutro wymieniam zestaw napędowu i będe czyścił felge. Po weekendzie zdam relacje czy dalej tak syfi felge, zadupek i wahacz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 kardan albo syf - wybór należy do ciebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi