jannikiel Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ooo... co znalazłem... https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=256173055&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=4800&maxFirstRegistrationDate=1999-12-31&minFirstRegistrationDate=1980-01-01&pageNumber=2&scopeId=MB&fnai=next&searchId=5e970ad9-a9a0-289f-fdb7-ef781d4d5d3aA tu z fejsa... http://nsm08.casimages.com/img/2014/09/19//1409190631552411412535135.jpg http://nsm08.casimages.com/img/2014/09/19//1409190631442411412535134.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Z niedzielnej przejażdżki w poszukiwaniu bunkrów...Co niektórzy umachali sie, że hej 😉 ale fajnie bylo... zawsze jakieś nowe traski się poznało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pincet Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) Witajcie - niedawno kupiłem słonia 750 na razie wszystko działa (prawie).... światło tylne nie pali, ale powinieniem dojść.. szukam takich śrób do mocowania klapkli bezpiecznikowej - pomożecie? Edytowane 21 Września 2022 przez pincet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Ja dobrałem w sklepie z częściami do aut, plastikowe złączki kołkowe wkręcane, od podsufitki, czy plastikow...oryginalne to tylko ebay europejski, jest strona ktoś robi/ dorabia i nie tylko to.. Sprawdz dokładnie portki gumowe pod zbiornikiem paliwa... Ja oryginalne kierunki zdemontowałem i wlozyłem do pudełka, a jeżdżę na od Ducati, takie za 40 złotych 2 sztuki...z przodu musiałem dorobić z gumy podstawki,pod te kierunki, ale wolę to niż uszkodzić oryginały, których nie ma... Z innych spraw przydatnych: - osłony na lagi - porządny akumulator - oslona/ skarpeta tylnego amortyzatora - ja se dokupiłem szersze podnóżki, bo wąskie niszczą but enduro ( ale już nie jeżdżę w butach enduro, wolę glany + nakolenniki) - handbary - tlumik - ja mam od Kawasaki ZX10 - lżejszy i jeszcze nie jest głośny - olej tylko Shell Advance Ultra 4 15W50 - tarcze sprzęgłowe może jeszcze są u Olka motocykle, tylko trzeba pamiętać, że to mokre sprzęglo, a nie suche... no chyba, że Kolega ma na starym suchosprzęgłowym Pantahowym Bifaro lub Monofaro... to gratulacje 🙂 Poza tym motocykl bez zarzutu, po czyszczeniu gaźników i ogólnym serwisie, mozna latać..co prawda trochę narzekam na hamulce, przydałaby się 2 tarcza, ale jak 1 tarczą przód zablokuję, to czy sens dokładania 2 tarczy... nie wiem.... W razie co slużę jakąś wiedzą 🙂 Pozdr i życzę miłej exploatacji 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pincet Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Dzięki wielkie za tonę wiedzy - u mnie migacze oryginał, miałem problem z pąpą - wstawiona od kawasaki - na pewno będę zapytowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Ja oryginały też mam, tylko, ładnie zapakowane i schowane, tańsze i bardziej dostępne sa zamocowane, bo Kolego, jak zaliczysz parkingówkę,zapomnij, że gdziekolwiek dokupisz szkiełko.. do oryginalnych kierunków... Co do samej exploatacji, ja mam zmienione przełozenia, na 5 biegu przy 3000 obr, bez szarpania mam 60 km/h, niestety spala paliwka za to więcej, no coś za coś, czasami latam w terenie, to i muszę i po piachu pociągnąć, trzeba pamiętać, że 19 cali przód, to ja w piachu dociążam tylne koło i idę z garści, jak zaczyna mi przód uciekac, to wajhluję garścią, oczywiście odpowiednio niskim biegiem, nieraz jest tak, że tylny prawy podnóżek pasażera mam otwarty i tam stawiam prawą nogę próbując dociążać tył... i jakoś mi tam wychodzi, nie utknąłęm narazie nigdy w piaskownicy...trzeba też czasem uważać, na twardym szutrze, ale pokrytym cienką warstwą sypkiego szutro-piachu, bo motocykl swoje waży, raczej podparcie dynamiczne- nie swobodne,. ale dynamiczne może grozić kontuzją... o tym trzeba pamiętać, bo tu nóżka szwajcenegera nic nie pomoże- prawa fizyki są góra...Ja używan w tej chwili Pirelli Scorpion Rally, ale pewnie jak się skończą to przejdę na bardziej szosowe, bo w teren mam drugą Cagivę Elefant M 600 ( na silniku Monstera 600)... Tu troche widać moją hehehhe Może się przydać, można sobie sciagnąć serwisówkę.. https://carlsalter.com/cagiva-service-manuals.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Znalazłem w starym katalogu motocyklowym dane techniczne dotyczące mas konkurencyjnych motocykli z jednego segmentu ADV-Enduro: - - Honda Africa Twin 750- 206 kg - Yamaha XTZ 750 - 208 kg - Suzuki DR 800 Big 205 kg - Cagiva Elefant 750 - 218 kg - Cagiva Elefant 900 - 223 kg Jako ciekawostkę dodam, że jeżdziłem wszystkimi tymi motocyklami, i najlżejszy DR Big 800, ma masę na poziomie Cagivy Elefant 750, a nie wiem, czy Cagiva nie jest delikatnie lżejsza...Stara AT 750- kloc i muł, a XTZ 750, taki kloc, że naprawdę ciężko tym jeżdzić... No i na potwierdzenie filmik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Zakupiłem silnik 904 ccm, 6 biegów z osprzętem... zima idzie trzeba będzie robić swapa hehehehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi