Skocz do zawartości

SUZUKI MOTO SZKOŁA

goncior
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wymagania dotyczące ubioru uczestników szkolenia:

1. Kurtka skórzana lub tekstylna, wyposażona w protektory ramion, łokci i pleców (ew. zamiast protektora pleców tzw. "żółw");

2. Spodnie skórzane lub spodnie tekstylne, wyposażone co najmniej w protektory kolan;

3. Rękawice motocyklowe;

4. Kask z atestem;

5. Buty chroniące kostkę;

Motocykl uczestnika powinien być zarejestrowany i posiadać ubezpieczenie OC.

Racja, nic nie ma o marce! Zapiszę się, ale na wszelki wypadek zakleję Aprilia naklejką Suzuki. Lepiej dmuchać na zimne. :bigrazz:

Wygląda to mniej-więcej tak:

- wykład dot. :3 sposobów pokonywania zakrętów (odchylenie ciała na zewnątrz zakrętu, trzymanie cielska "w linii z motocyklem" i odchylenie się do zakrętu); trochę informacji o oponach, sposobie jazdy w ruchu miejskim, techniki hamowania; tyle pamiętam

- praktyka:

* rozgrzewka na motocyklu (jazda na stojąco, siedząc niczym amazonka raz na prawej, raz na lewej stronie o2o), stawanie na siodle, itp.

* slalom

* hamowanie:

a) tył

b) pulsacyjne przód

c) opcje a+b

* jazda po okręgu

*hamowanie "awaryjne" podczas jazdy po okręgu

To chyba wszystko.

Mnie szkolenie nie do końca przypadło do gustu.

Racja, nic nie ma o marce! Zapiszę się, ale na wszelki wypadek zakleję Aprilia naklejką Suzuki. Lepiej dmuchać na zimne. :bigrazz:

Wymagania dotyczące ubioru uczestników szkolenia:

1. Kurtka skórzana lub tekstylna, wyposażona w protektory ramion, łokci i pleców (ew. zamiast protektora pleców tzw. "żółw");

2. Spodnie skórzane lub spodnie tekstylne, wyposażone co najmniej w protektory kolan;

3. Rękawice motocyklowe;

4. Kask z atestem;

5. Buty chroniące kostkę;

Więcej informacji o Suzuki Shell Moto Szkole...

Motocykl uczestnika powinien być zarejestrowany i posiadać ubezpieczenie OC.

Suzuki Shell Moto Szkoła,

Kontakt:

Marek Kawecki,

tel.: 0 663 132 142,

adres do korespondencji: ul. Waszyngtona 42/12, 03-910 Warszawa,

e-mail: [email protected]

*szkolenie organizowane tylko dla posiadaczy motocykli Suzuki.

Jasne ,że nic nie ma o marce!!! wystarczy tylko wizyta u okulisty i swiat stanie sie piękniejszy

Nikt nie pyta o markę motoru przy zapisywaniu na kurs jak i w trakcie samego kursu.

Oficjalna odpowiedź na mojego maila:

Witam,

Bardzo mi przykro, ale szkolenie jest dostępne tylko dla posiadaczy Suzuki.

Pozdrawiam

Marek Kawecki

Opcja ze zmianą naklejek wraca! :rolleyes:

Sebastian, nie zmieniaj naklejek. Pojedź sobie i popatrz czego tam "óczą". Jak zobaczysz ..., to się zdecydujesz.

Ja musze się wybrać na jakieś szkolenie, nie patrzeć. W UK umiałem jeździć, ale tam też praktycznie uczyłem się i szlifowałem jazdę. W porównaniu z UK, polskie drogi to off-road. Więc co i rusz zaliczam uślizgi, poślizgi... Moja Aprilka jest niezupełnie potulnym zwierzaczkiem, tak po prawdzie to jest dzikie bydle. W UK dawałem radę ją okiełznać, tu się boję o życie normalnie. Muszę jeździć, jeździć i się szkolić! Jeśli ktoś wie gdzie - w okolicy Warszawy - to byłbym zobowiązany wielce.

W mojej ocenie jest ono skierowane raczej dla mniej zaawansowanych.

* rozgrzewka na motocyklu (jazda na stojąco, siedząc niczym amazonka raz na prawej, raz na lewej stronie o2o), stawanie na siodle, itp.

Jeżdżenie na motku niczym amazonka brzmi kosmicznie. Jeśli to jest rozgrzewka dla mniej zaawansowanych to ja się chyba najpierw nauczę trochę bardziej jeździć, a później wybiorę się na tę szkołę... :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Jeżdżenie na motku niczym amazonka brzmi kosmicznie. Jeśli to jest rozgrzewka dla mniej zaawansowanych to ja się chyba najpierw nauczę trochę bardziej jeździć, a później wybiorę się na tę szkołę... :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Issoria, nie odkładaj, nie czekaj - idź, jak masz okazję :) Ta słynna rozgrzewka jest na samym początku, wszyscy się dziwią i mówią, że nie zrobią, a wszystkim wychodzi, po prostu ćwiczenie równowagi. Nie jeździsz od wczoraj - wybieraj się na SMS, naprawdę lepsze to niż nic, warto korzystać, nie zmarnujesz tych 8 godzin. A jeżeli jakies wywrotki się zdarzają na szkoleniu, to chyba najbardziej przy hamowaniu awaryjnym, z tego co wiem. Ale to i tak bardzo rzadko. W końcu lepiej na placu, jak już, niż na ulicy.

Jak byłam, to nam mówiono, że są plany organizacji szkolenia bardziej zaawansowanego przez Suzuki, ciąg dalszy, ale na planach się skończyło. No i już bym nie mogła, bo nie mam już suzuki :bigrazz:

Swoją drogą, dlaczego Suzuki organizuje tylko dla Suzuki? Chyba nie trzeba tego tłumaczyć i o tym dyskutować. Mieli wenę, to organizują. Inne marki nie mają, to nie ma szkoleń. A te 70 złotych to cena symboliczna, koszt takiego szkolenia to minimum 300 złotych od osoby, o ile pamiętam(pewnie już więcej), resztę płaci Suzuki. Stąd tylko dla marki (gdzieniegdzie zasada jest taka, że mogą ewentualnie inne motocykle, byleby ich liczba nie zdominowała posiadaczy S, a na szkoleniu jest 8-10 osób). Gdyby cena rzeczywista była 70 złotych, to za, powiedzmy 700 nie wynajmie się w danym mieście placu oraz sali na te dwie godziny teorii, nie zorganizuje się obiadu dla uczestników i nie opłaci dojazdu instruktora i w końcu jemu samemu nie zapłaci za robotę.

pozdrawiam :)

nie

M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie

Ja musze się wybrać na jakieś szkolenie, nie patrzeć. (...) Muszę jeździć, jeździć i się szkolić! Jeśli ktoś wie gdzie - w okolicy Warszawy - to byłbym zobowiązany wielce.

To sobie pójdź do pro-motor.pl . Warto.

Widząc avatara sądziłem, że Ju-Keju na jakimś doszkalaniu bywałeś - ale jak rozumiem to były raczej track days bez dodatkowego prania mózgu (wraz z odruchami) :biggrin: .