Marcin Neo Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 A mam pytanko, jestem zainteresowany takim szkoleniem ;-) Gdzie trzeba się zapisać??? Czy na miejscu w dniu szkolenia czy wcześniej gdzieś on-line??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 http://www.suzuki-moto.pl/page.php?id=aktu...sci&news=090409 jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Wymagania dotyczące ubioru uczestników szkolenia: 1. Kurtka skórzana lub tekstylna, wyposażona w protektory ramion, łokci i pleców (ew. zamiast protektora pleców tzw. "żółw"); 2. Spodnie skórzane lub spodnie tekstylne, wyposażone co najmniej w protektory kolan; 3. Rękawice motocyklowe; 4. Kask z atestem; 5. Buty chroniące kostkę; Motocykl uczestnika powinien być zarejestrowany i posiadać ubezpieczenie OC. Racja, nic nie ma o marce! Zapiszę się, ale na wszelki wypadek zakleję Aprilia naklejką Suzuki. Lepiej dmuchać na zimne. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Wygląda to mniej-więcej tak: - wykład dot. :3 sposobów pokonywania zakrętów (odchylenie ciała na zewnątrz zakrętu, trzymanie cielska "w linii z motocyklem" i odchylenie się do zakrętu); trochę informacji o oponach, sposobie jazdy w ruchu miejskim, techniki hamowania; tyle pamiętam - praktyka: * rozgrzewka na motocyklu (jazda na stojąco, siedząc niczym amazonka raz na prawej, raz na lewej stronie o2o), stawanie na siodle, itp. * slalom * hamowanie: a) tył b) pulsacyjne przód c) opcje a+b * jazda po okręgu *hamowanie "awaryjne" podczas jazdy po okręgu To chyba wszystko. Mnie szkolenie nie do końca przypadło do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Racja, nic nie ma o marce! Zapiszę się, ale na wszelki wypadek zakleję Aprilia naklejką Suzuki. Lepiej dmuchać na zimne. :bigrazz: Wymagania dotyczące ubioru uczestników szkolenia: 1. Kurtka skórzana lub tekstylna, wyposażona w protektory ramion, łokci i pleców (ew. zamiast protektora pleców tzw. "żółw"); 2. Spodnie skórzane lub spodnie tekstylne, wyposażone co najmniej w protektory kolan; 3. Rękawice motocyklowe; 4. Kask z atestem; 5. Buty chroniące kostkę; Więcej informacji o Suzuki Shell Moto Szkole... Motocykl uczestnika powinien być zarejestrowany i posiadać ubezpieczenie OC. Suzuki Shell Moto Szkoła, Kontakt: Marek Kawecki, tel.: 0 663 132 142, adres do korespondencji: ul. Waszyngtona 42/12, 03-910 Warszawa, e-mail: [email protected] *szkolenie organizowane tylko dla posiadaczy motocykli Suzuki. Jasne ,że nic nie ma o marce!!! wystarczy tylko wizyta u okulisty i swiat stanie sie piękniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Zawsze miałem problemy z drobnym drukiem. :icon_rolleyes: A okulary owszem, noszę. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Zawsze miałem problemy z drobnym drukiem. :icon_rolleyes: A okulary owszem, noszę. :cool: za to masz poczucie humoru i bardzo dobrze :flesje: :flesje: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Nikt nie pyta o markę motoru przy zapisywaniu na kurs jak i w trakcie samego kursu. Oficjalna odpowiedź na mojego maila: Witam, Bardzo mi przykro, ale szkolenie jest dostępne tylko dla posiadaczy Suzuki. Pozdrawiam Marek Kawecki Opcja ze zmianą naklejek wraca! :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Sebastian, nie zmieniaj naklejek. Pojedź sobie i popatrz czego tam "óczą". Jak zobaczysz ..., to się zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Sebastian, nie zmieniaj naklejek. Pojedź sobie i popatrz czego tam "óczą". Jak zobaczysz ..., to się zdecydujesz. Ja musze się wybrać na jakieś szkolenie, nie patrzeć. W UK umiałem jeździć, ale tam też praktycznie uczyłem się i szlifowałem jazdę. W porównaniu z UK, polskie drogi to off-road. Więc co i rusz zaliczam uślizgi, poślizgi... Moja Aprilka jest niezupełnie potulnym zwierzaczkiem, tak po prawdzie to jest dzikie bydle. W UK dawałem radę ją okiełznać, tu się boję o życie normalnie. Muszę jeździć, jeździć i się szkolić! Jeśli ktoś wie gdzie - w okolicy Warszawy - to byłbym zobowiązany wielce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaximusPL Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Witam ja bym poszedł ale terminy mają zajęte aż do lipca ... może ktoś ma wolny termin na jutro i niedzielę ... wybiorę sie chętnie w okolicach Poznania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
issoria Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 W mojej ocenie jest ono skierowane raczej dla mniej zaawansowanych. * rozgrzewka na motocyklu (jazda na stojąco, siedząc niczym amazonka raz na prawej, raz na lewej stronie o2o), stawanie na siodle, itp. Jeżdżenie na motku niczym amazonka brzmi kosmicznie. Jeśli to jest rozgrzewka dla mniej zaawansowanych to ja się chyba najpierw nauczę trochę bardziej jeździć, a później wybiorę się na tę szkołę... :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Jeżdżenie na motku niczym amazonka brzmi kosmicznie. Jeśli to jest rozgrzewka dla mniej zaawansowanych to ja się chyba najpierw nauczę trochę bardziej jeździć, a później wybiorę się na tę szkołę... :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: Issoria, nie odkładaj, nie czekaj - idź, jak masz okazję :) Ta słynna rozgrzewka jest na samym początku, wszyscy się dziwią i mówią, że nie zrobią, a wszystkim wychodzi, po prostu ćwiczenie równowagi. Nie jeździsz od wczoraj - wybieraj się na SMS, naprawdę lepsze to niż nic, warto korzystać, nie zmarnujesz tych 8 godzin. A jeżeli jakies wywrotki się zdarzają na szkoleniu, to chyba najbardziej przy hamowaniu awaryjnym, z tego co wiem. Ale to i tak bardzo rzadko. W końcu lepiej na placu, jak już, niż na ulicy. Jak byłam, to nam mówiono, że są plany organizacji szkolenia bardziej zaawansowanego przez Suzuki, ciąg dalszy, ale na planach się skończyło. No i już bym nie mogła, bo nie mam już suzuki :bigrazz: Swoją drogą, dlaczego Suzuki organizuje tylko dla Suzuki? Chyba nie trzeba tego tłumaczyć i o tym dyskutować. Mieli wenę, to organizują. Inne marki nie mają, to nie ma szkoleń. A te 70 złotych to cena symboliczna, koszt takiego szkolenia to minimum 300 złotych od osoby, o ile pamiętam(pewnie już więcej), resztę płaci Suzuki. Stąd tylko dla marki (gdzieniegdzie zasada jest taka, że mogą ewentualnie inne motocykle, byleby ich liczba nie zdominowała posiadaczy S, a na szkoleniu jest 8-10 osób). Gdyby cena rzeczywista była 70 złotych, to za, powiedzmy 700 nie wynajmie się w danym mieście placu oraz sali na te dwie godziny teorii, nie zorganizuje się obiadu dla uczestników i nie opłaci dojazdu instruktora i w końcu jemu samemu nie zapłaci za robotę. pozdrawiam :) Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 A nie można się zebrać gromadą ludzi, zapłacić instruktorowi i różnymi motocyklami potrenować. Ja w to wchodze, tylko do organizacji nie mam glowy! Ale na liste sie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ja musze się wybrać na jakieś szkolenie, nie patrzeć. (...) Muszę jeździć, jeździć i się szkolić! Jeśli ktoś wie gdzie - w okolicy Warszawy - to byłbym zobowiązany wielce. To sobie pójdź do pro-motor.pl . Warto. Widząc avatara sądziłem, że Ju-Keju na jakimś doszkalaniu bywałeś - ale jak rozumiem to były raczej track days bez dodatkowego prania mózgu (wraz z odruchami) :biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi