konradoo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam Mam dziwny problem, bardzo ciezko chodzi mi klamka sprzęgła, po dłuzszej jeździe po mieście nie moge zgiąc reki:/ jest na to jakis sposób? bo na prawde utrudnia to baardzo jazde:/ prosze o odpowiedź konrado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Linka czy hydraulika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ZR7S ma linkę, którą konradoo powinien nasmarować żeby problem zniknął. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ZR7S ma linkę, którą konradoo powinien nasmarować żeby problem zniknął. wyczep linke i sprawdz czy sama klamka nie..."zardzwiala" i czy porusza sie lekko.To samo zrob z sama linka.Jesli haczy to nic jej nie pomoze tylko wymiana na nowa.Moze jednak sie okazac ze te dwa elementy sa ok to wtedy zaczynaja sie schody z dzwignia przy skrzyni a potem z samym koszem sprzeglowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradoo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 dzieki wielkie za odpowiedź. Pojutrze zobacze co sie dzieje. teraz mam krucho z wolnym czasem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROŚ Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wyczep linkę i wlej smar np Wurth aż drugą stroną pójdzie lub rozpuść smar w benzynie i wlej - benzyna odparuje smar zostanie. :wink: Miałem to samo linka wypięta chodziła lekko -zapięta ciężko po nasmarowaniu jest ok. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_dan Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wymien linke, nie czekaj az peknie. Moze byc ze do konca nie wysprzegla. Wtedy dojdzie robota sprzegla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wymien linke, nie czekaj az peknie. Moze byc ze do konca nie wysprzegla. Wtedy dojdzie robota sprzegla... Możesz wyjaśnić co ma jedno z drugim wspólnego? Po wymontowaniu linki będzie widać czy ma jakieś uszkodzenia, jeśli nie to nie widzę potrzeby wymiany. Można co najwyżej wozić zapasową w schowku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradoo Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 czesc linke nasmarowalem wd40 i płynem hamulcowym. chodzi bardzo lekko. dzieki pozdro k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutnatrajce Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Środki jakie zastosowałeś są niestety tymczasowe . Lepiej ( według mnie ) wstrzyknąć za pomocą zwykłej strzykawki z igłą trochę oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Środki jakie zastosowałeś są niestety tymczasowe . Lepiej ( według mnie ) wstrzyknąć za pomocą zwykłej strzykawki z igłą trochę oleju . dzisiejsze linki maja ,jak wiemy, dodatkowy "kondon"ochronny.Jesli on sie przetarl gdzies w polowie dlugosci to zadne smarowanie juz nie pomoze.Dlatego moja sugestia wczesniej,zebys zobaczyl dzwigienke przy skrzyni.Poza tym linka bez wstepnego napiecia moze na oko i pozor chodzic lekko a jak ja pozahaczasz na dole i u gory znowu jest ten sam objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi