ADAMKLIZA Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, mianowicie: w serwisówce napisane czarno na białym jest, że oleju wchodzi 670ml na lagę, dziś w sklepie byłem gościu mówi że dokładnie ma wejść 492ml(w katalogu jakimś wyczytał), komu wierzyć?! Jak się okaże, że te 670ml za dużo to co wtedy?! Albo że 492ml to za mało?! Hmm... Teraz uszczelniacz, jaki tam ma być? Gościu sprzedał mi 41mm , ma być podobno 43mm... Jaki w koncu ma być? W serwisówce się nie doczytałem jakoś... Kurde, na piątek zaplanowałem wymianę, sam już nie wiem... No i te ładowanie nieszczęsne... Jakie powinno być napięcie? U mnie tak: wolne obroty: bez świateł - 14V ok 4tys obr. - 13,8V ze światłami: wolne obroty bez świateł- 13,5-13,6V ok 4 tys obrotów - 13,3-13-4V Już nie wiem czy nie doładowauje, czy kwachu padł po prostu bo ciężko pali nawet po 2 dniowym postoju albo nawet po nocy po trasie za dnia.. Jakie są prawidłowe te wartości? Proszę o pomoc, wiem rozpisałem się trochę, ale chciałem jak najlepiej problem opisać Z góry dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Bez względu na model w latach 1991-99 olej do teleskopów 669ccm na lagę uszczelniacze: 43-55-10.5/12 mm Ps. zmień sklep Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAMKLIZA Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 I o to mi chodziło, konkretne info, tak coś podejrzewałem z tą ilością i uszczelniaczami, tylko te ładowanie... Ale i tak dzięki Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ładowanie bez obciążenia nie większe jak 14.5V a pod obciążeniem światłami nie mniejsze niż 13.2V Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAMKLIZA Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Czyli podejrzany jest akumulator bo wartości ładowania mieszczą się w wyżej zapodanym zakresie, będę szukał nowego aku, a regulator w spokoju zostawię, dzięki Piotr Aha, rozmiar tego co mi wcisnął to 41x54x11. Czyli raczej nie pasują... Ta ostatnia wartość może się mieścić w zakresie 10,5-12mm? Nie ma róznicy zbytniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Aha, rozmiar tego co mi wcisnął to 41x54x11. Czyli raczej nie pasują... Są raczej o 2mm za wąskie ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi