filip2233 Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Witam wszystkich! Z faktu ze jestem poczatkujacym "crosowcem" nie mam zielonego pojecia o kaskach uzywanych do tego sportu. Wiec mam do Was prosbe - mozecie mi poradzic cos na ten temat (chodzi mi glownie o nazwy dobrych firm itp). Z gory dzieki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 wg mnie najlepsze kaski to AXO, jest na allegro wyprzedaż modeli 2003 i mozna kupic po przystępnej cenie, godne polecenia są także suomy, innego niż te obydwie firmy bym nie kupił, osobiście jeżdże w axo i jest naprawde znakomity, miałem w nim wypadek na zawodach w2 szczawnicy, przy prędkości ok 70km/h wyrzuciło mnie z motoru na skałach i uderzyłem głową o kamienie, bardzo mocne uderzenie że aż lakier odprysną w jednym miejscu ale co najważniejsze głowa cała!! bardzo dobre pole widzenia jest w kasku axo czego nie można powiedzieć np o airohu w którym to nie wszystkie gogle mieszczą sie w szparke. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja mam Kask firmy SHOEI - kila razy uderzyłem nim o glebe i nic nigdy mi sie nie stało. Polecam tylko ze tej firmy sa drogie, a mój to stary model. Polecam też kaski firmy AXO i LAZER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Witam :lol: !! Moim zdaniem najlepszymi firmami a w zasadzie kaskami sa orzechy :D firmy SHOEI i LAZER Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 tylko że w orzechu od razu łamiesz sobie szczękę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 TA nazwa ,,orzech,, byla uzyta zeby nie powtarzac stowa kask :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Według mnie najleprze są kaski Scota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 mam w domu kask axo i lazer i wg mnie lazer to totalna lipa, pozdrawiam, za duża szczęka, zasłania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 A kaski Nolana i Sinisalo? One też są z najwyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Arai i AGV też są dobre. Wydaje mi się że zależy od modelu, chyba w każdej z wymienionych firm znajdą sie jakieś dobre kaski. Każdy ma jakieś preferencje i mówienie że musi to być kask z tej i tylko tej firmy nie ma sęsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Lutego 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Najlepsze moim zdaniem - ARAI. Nie ma kasku, który lepiej leżałby na głowie. Co prawda jest cięższy, niż np Suomy, za to środek ciężkości jest tak usytuowany, że tego ciężaru w ogóle nie czuc na główie. Tylko że ARAI kosztuje prawie 2500 zł. Póki co jeżdżę w Suomy, jest bardzo lekki (1150 gramów) i bardzo wytrzymały, co już niejednokrotnie zostało przeze mnie przetestowane. Kosztował ok. 1200 zł, ale jest wart tych pieniędzy. Inna sprawa, że bardzo drogie sa do niego podzespołu, np wyściółka kosztuje 700 zł, a daszek 350. Za to daszek można zgiąć dosłownie na pół i nie pęknie. Niezwykle elastyczy materiał. Z pozostalych producentów polecam: Axo, Scott, O'Neal (nie ma homologacji na Europę co powoduje, że w takim kasku nie dopuszczą nas do zawodów). Sinisalo też robi niezłe kaski i tanie dość. Kilku znajomych jeździ w Lazerach, ale nikt w Nolanie. AGV robi w miarę tanie i niezłe kaski (ok. 500 zł). Nic nie mogę powiedzieć o kaskach Shoei bo nikt z moich znajomych w takim nie jeździ. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 A co sądzicie o kasku Lazer Everst? Mam możliwość kupienia takiego po dobrej cenie.Fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreo Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 a co myslicie o cabergu ? troche nie na temat ale jestem ciekawe waszej opinii bo powierzam swoj czerep wlasnie jemu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Lutego 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Caberg może być - tani, włoski, dość ciężki ale sprawdzony kask. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2004 Ja mam kask Airoh lion ultra i nie narzekam wszystko jest z nim wporzadku super lezy na glowie nie jest tak ze ma jakis zapach gdy ktos inny go zalozy , jest wygodny i moge spokojnie walnac dynka :D Nie wiem po czym enduroman sadzisz ze kaski Axo sa najlepsze (sorry wiem po czym bo sam taki masz) ale nie mozesz powiedziec ze sa najlepsze AXO i to ogolnie axo bo czemu sa gorsze od kaskow airoh lazer oneal fm agv fox sinisalo arai nolan carberg soumy scotta czy uvex ? Co jezdziles w calej gamie wszystkich tych kaskow i stwierdzasz ze w tescie najlepiej wypadają axo ? jesli tak to spoko a jesli nie to po co pisac glupi post pisze sie co sie poleca i sprawdzilo a nie opinia bez potwierdzenia aha i jeszcze pytanie czy macie troche luzu w kasakch czy scisle wam przylegaja do glowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi