kisiel92 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam Wczoraj poskładałem silnik i włozyłem go do ramy, wszystko wyregulowałem pali na dotyk, tylko jak jade na 1 i wrzucam na 2 bieg to wskakuje luz a jezeli jeszcze raz dam w górę to wskakuje 3 bo łapie muła i powoli sie rozpędza ... co to może być ?? z góry dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Ja mialem podobny problem, tylko ze z 3cim biegiem. Pomogla dopiero wymiana wodzikow. Skrzynie rozbierales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel92 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 wyciągałem tylko wałek który przenosi napęd na zębatke ...a wodziki są trochę przytarte ... Ma ktoś może schemat skrzyni biegów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 http://video.google.com/videoplay?docid=-5...491846090&hl=de Trochę biedna jakość ale może Ci się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Częsty problem w skrzyniach MZ. Winne są sprzęgiełka kłowe danego biegu.Wymiana wodzików pomoże tylko na krótko - zużyte wodziki to skutek wyrobienia sie srzęgiełek.Należy wymienić sprzęgiełka lub je splanować i ponownie zahartować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 swego czasu jak jeszcze jeżdziłem mz na własnej skórze przekonałem się jak ważne sa podkładki między wałkami skrzyni biegów a okarterami.nawet silnik składałem na hermetyk żeby były zachowane odpowiednie dystanse.sprawdż czy nie pomieszałeś podkładek na wałkach,może coś ci uciekło.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi