karolek850 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 czesc, jak poznać że w motocyklu zebatki i łańcuch nadaje sie tylko do wymiany? jestem w tym troche zielony wiec prosze o wyrozumiałość ;) a co sie stanie jak bedziemy jezdzic na takich zuzytych zebatkach i lancuchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedzio! Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Przejdz do tylu motocykla i na wysokosci wahacza odciagnij lancuch od zebatki. Jezeli łancuch znacznie "odsloni" zeby, caly uklad jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 dokladnie jak wyzej kolega napisal, jesli malo odstaje a jest luzny to wystarczy naciagnac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Zęby będą już minimalnej grubosci łańcuch nie będzie miał już naciągu i będzie zwisał ;p Jeśli zebatki są w dobrym stanie można zawsze skrócić łańcuch ale ja bym sie w to nie bawił bo po takiej akcji łańcuch jest sporo osłabiony i przy szybkim ruszaniu stawianiu na gume szczególnie z sprzęgła może najzwyczajniej pęknąć i przyjebac w dekiel rozwalając go ... lub pofrunąc gdzie indziej np. w noge skutki nie wyglądały by ładnie ;]... przy dużym speedzie mogło by nawet uj... noge... Jeżdzać na rozciągnietym łańcuchu z krótkim czasem zacznie spadać i jazdy nie będzie ;] Jak masz do wymiany to nie oszczedzaj i zmieniaj zawsze cały napęd ! Edytowane 10 Marca 2009 przez Sobol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniu. Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jeśli łańcuch jest nie równomiernie naciągnięty czyli w jednym miejscu ma np. 5cm w drugim 2cm w trzecim 0cm luzu i w trakcie jazdy hałasuje ,chrupie i trzeszczy to taki łańcuch jest do wymiany. Jazda na zużytym łańcuchu może spowodować zerwaniem go,a przy tym można uszkodzić motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 a u mnie łancuch był równomiernie wyciągnięty, od zębatki ledwo co dało sie go odciągnąć , naciągu zostało jeszcze z 90% na znakach wachacza a łańcuch nadawał sie do śmieci :) różnie to bywa... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 a u mnie łancuch był równomiernie wyciągnięty, od zębatki ledwo co dało sie go odciągnąć , naciągu zostało jeszcze z 90% na znakach wachacza a łańcuch nadawał sie do śmieci :) różnie to bywa... to opisz proszę po czym poznałeś ze nadawał się do śmieci? Łańcuch sprawdza się jak pisali koledzy a przy okazji można zerknąć na zębatki, zużyta zębatka wygląda jak by była z kolców :) zęby są wyszlifowane od wewnątrz, sa wąskie i wyglądają jak "igły" :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 no i oczywiście jeśli gubi już rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 strzelał niemiłosiernie-i kilka rolek było popękane! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek89 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 u mnie strzelał strasznie , szarpał mi az motorem . duzo rolek juz nie było ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi