moto.x. Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam Dzisiaj przepalałem mój kozacki sprzęcik - ładnie chodził przez ok 2 minuty ale puźniej gdy dodawałem gazu to ona robiła yyyyyyy yyyyyy yyyyyy yyyy yyy i jebut ! pacze a tam wydupcyło świece z głowicy , co się mogło stać?? bo bardzo dziwnie się stało ??????!!!!!!??????! Ps. kupię głowice do komarka lub do motorinki :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Więcej znaków zapytania i wykrzykników bo nikt Ci nie odpowie... Jak myślisz co się mogło stać? w ogóle po co temat ? jak wyleciała to ją wkręć mocniej ale z wyczuciem Wnioskując z końcówki twojej wypowiedzi poszedł gwint w głowicy więc nie wiem po co zakładasz temat... Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Sprawdź gwint w głowicy i na świecy. Jeżeli wyrwało gwint z głowicy to rozkręć ją, sprawdź czy jakieś opiłki nie dostały się do cylindra. Zerwany gwint daj do regeneracji. W zależności od firmy koszt 40-70 zł Jak Ci zrobią gwint to wkręć NOWĄ świece. Dokręć ją kluczem dynamometrycznym momentem wskazanym przez producenta silnika. Jeżeli nie masz klucza wpadnij do pierwszego warsztatu moto czy samochodowego i podaj im moment a Ci dokręcą. Tyle w tym temacie. P.S. A i przy okazji radziłbym poczytać w regulaminie o tym w jaki sposób należy pisać posty żeby miało to ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Aftys6, za taka kwotę to można dostać cały silnik do motorynki. Głowica powinna nie kosztować więcej niż 30zł- nowa oczywiście. Nie dokręciłeś dobrze świecy i tyle. Twoja wina że zniszczyłeś głowicę. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Mi też kiedyś wystrzeliła świeca w "komarku" i nie wiem po co zakładałeś ten temat :banghead: jak mogłeś się po prostu schylić i zobaczyć czy jest gwint na głowicy a jeśli był to wkręcić ją jeszcze raz mocno i z wyczuciem tak abyś nie zerwał gwintu i zobaczyć czy Ci znowu nie wystrzeli. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Po to zakładałem ten temat aby się dowiedzieć co było przyczyną usterki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Po to zakładałem ten temat aby się dowiedzieć co było przyczyną usterki.... Przyczyną było to że jak montowałeś turbosprężarkę to powinieneś odprężyć silnik żeby nie było właśnie tego "jebut i drzazgi". :biggrin: Nowa głowica 22PLN. http://www.skuterdebica.hg.pl/ Edytowane 8 Marca 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris-hd Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Nowa głowica 22 zł :biggrin: chyba sobie kupie motorynke :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Dokręć ją kluczem dynamometrycznym momentem wskazanym przez producenta silnika. a to dobre. Wątpię by producent cokolwiek dokręcał w tym motorowerze dynanometrem, o wskazaniu momentu już nie wspominając. nie kupuj tego szajsu za 22 zł, albo kup dwie... w razie czego będzie na szybką wymianę, szczerze mówiąc te głowice są słabej jakości. przyczyną usterki był zniszczony gwint w głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Michał Wszystko było dokrecane odpowiednim momentem. Niewskazanie go to wina literatury opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 a to dobre. Wątpię by producent cokolwiek dokręcał w tym motorowerze dynanometrem, o wskazaniu momentu już nie wspominając. nie kupuj tego szajsu za 22 zł, albo kup dwie... w razie czego będzie na szybką wymianę, szczerze mówiąc te głowice są słabej jakości. przyczyną usterki był zniszczony gwint w głowicy Ja mam książkę do Ogara 200, którego mój ojciec kupił w GSie i sa momenty dociągu śrub ;] tak jak jest tabela smarowań i wymian. Dla zainteresowanych był to moment 18 Nm :bigrazz: więc i motorynka ma pewnie ten sam. A te głowice z allegro to sobie o kand dupy można potłuc. Lepiej kupić używaną ale oryginalna za 25-30 zł mam taki przedmiot jak materiałoznastwo, ostatnio kroiliśmy na laborkach części silnikowe m.in głowice. Robiliśmy też porównanie odlewu pokrywy sprzęgła dużego fiata, a jakiegoś chińskiego gówna. W środku wyglądał jak pumyks, pełno mikro pęcherzyków powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Panowie bez przesady. Wiadomo zę te głowice to są robione gdzieś po piwnicach itd. Ale to tylko motorynka. Kupi tą głowice i będzie chodzić. Brat ostatnio zerwał gwint w MZcie i też wymieniałem głowice na jakaś podróbe i wszystko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi