crash1990 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, Dzisiaj odpaliłem mój motocykl po zimowej przerwie. Wszystko byłoby w porządku, jednak wydaje mi się, że ma zbyt małe obroty biegu jałowego. Jak jest zimny to 1000 rpm, a jak sie rozgrzeje to coś około 1200 rpm. Z czym to jest związane, a może to normalne w tej temperaturze powietrza :icon_question: Motocykl to Suzuki SV 650 2006 (na wtrysku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 To jest wlasciwy zakres obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, Dzisiaj odpaliłem mój motocykl po zimowej przerwie. Wszystko byłoby w porządku, jednak wydaje mi się, że ma zbyt małe obroty biegu jałowego. Jak jest zimny to 1000 rpm, a jak sie rozgrzeje to coś około 1200 rpm. Z czym to jest związane, a może to normalne w tej temperaturze powietrza :icon_question: Motocykl to Suzuki SV 650 2006 (na wtrysku). Wg instrukcji obsługi do modeli 2003+ obroty na luzie powinny wynosić 1200-1400 RPM (dokładnie tak samo jak dla DL'a). pozdrawiam, E" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash1990 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Problem rozwiązany, znalazłem śrubkę od regulacji obrotów :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Problem rozwiązany, znalazłem śrubkę od regulacji obrotów :icon_biggrin: Problem nie jest rozwiazany jak tylko znalazleś śrubke. Musisz jeszcze ją przekrecic w odpowiednim kierunku i z umiarem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi